czyli wnioski są takie ze zle trenujamy graczy na pozycjach PG, SG i przede wszystkim SF.
Chodzi tu o reprezentacje jak i dla wlasnych potrzeb.
Było kilku którzy głosili ze ważniejszy jest JR od JS ale im zbytnio nie wierzyłem teraz chyba czas zmienic poglądy.
Mamy też pogląd jak powinni wyglądać gracze a dokładniej ich proporcję.
C:IS, ID, RB na tym samym poziomie a SB o połowe niższe.
PF:JS o prawie 5 lvl (4 bedzie lepiej) mniejsze od JS, ID i RB na poziomie IS, zbiórki znów o niecałą połowę niższe od IS. HN, DV, PS tez nie mogą być zaniedbane wiec wszystko wyżej okropnego lvl uważam ze jest odpowiednie.
SF: JS skill dominujacy, JR o 6-7 poziomów niższy od JS, OD i ID o lvl nizsze od zasięgu, RB o 2-3 lvl wyższe od obrony.
Co do SFa to ja sobie pozwolę na szerszy komentarz. Czyli idealny SF jest taki który ma zdumiewajacy JS, JR cudowny, swietną obrone pod koszem i na obwodzie i zdumiewające zbieranie i do tego HN, DV i PS "czarne" być nie mogę... hmmm ma to jakiś sens;]
SG:JR większe od JS o 4 lvl! OD na poziomie JS, DV wyższe o jakis lvl od HN i PS. ID tez nie może być zaniedbane a RB o niecałą połowę niższe od OD.
Powiem że tu jestem w lekkim szoku, nie spodziwałem ze JR ma na tej pozycji takie znaczenie... Ze OD jest ważne to wiedziałem ale ze JR az tak? Do tego warto też spojrzeć ze RB tez musi mieć na fajnym poziomie, myślę ze silny by wystarczył.
PG: PS góruje, HN i OD o połowę niższe od PS, JR znowu ważniejsze od JS, JR powinno miec 1/4 PS, a JS 2/3 JR. DV i RB na poziomie JR. IS tez nie może być zaniedbane.
Teraz nasuwa się pytanie, czy tacy graczę będą uniwersali do każdej z taktyk czy może tylko do Base Ofense? Czy może aby grac odpowiednimi taktykami nie trzeba ich troszke zmodyfikować? Z tego wynika ze przy taktykach obwodowych to SF i SG biorą na siebie ciężar zdobywania punktów a przy taktykach "trumnowych" to C i PF(tu jest wszystko ok:P). Chyba kazdy kto gral LI lub LP wie ze czesto sie zdarza ze jego SF zdobywa podczas akiego meczu duzo punktów.
Jest tez kolejne pytanie, czy moze nie warto spróbować sobie wychować armię reprezentantów zgodną z tymi cyferkami???