BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XX.

Kérdés és csevegő XX. (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: kaygee

This Post:
00
230274.814 in reply to 230274.808
Date: 4/5/2013 3:21:58 AM
Overall Posts Rated:
173173
Engem 4 szezonra választottak meg kapitánynak. A maradék két szezon Pörköltszáj kizárása miatt volt.

Ha annyira nem akart oda engem a többség, akkor lehetett volna nemeket nyomni az alatt a két szezon alatt.

Aligha túl lényeges, hogy hány %-on áll ott az az értékelés, én sem foglalkoztam különösebben vele, valamennyit nyilván mutat az aktuális hangulatból.

To: Domi
This Post:
00
230274.815 in reply to 230274.813
Date: 4/5/2013 3:39:24 AM
Overall Posts Rated:
173173
mármint a 10 győzelem 2vereség tétmeccsen.. 22.szezonban
valszeg benne van ebben és igazad is van..

Az U21-es válogatott cserélődik a szezon váltásánál.

Most pedig más torna van, mint az előző szezonban. Más megvilágításba helyezi az elért eredményeket...

Cimi a múlt szezonban kezdte az U21-es kapitányságot, tehát még nem volt olyan keret a kezében, amelynek a felnevelését 18 éves kortól ő irányította volna. Fenntartva azt, hogy a korábbi kapitánytól nagyszerű alapokat kapott és jó az U21-es stáb.

From: JoeBlack

To: Domi
This Post:
00
230274.816 in reply to 230274.813
Date: 4/5/2013 3:44:39 AM
Overall Posts Rated:
411411
(58752555)

Mit gondolsz erről a meccsről? Érdekelne a véleményed. Ha jól emlékszem, te voltál az egyik, aki pár hete azt írta nincs random a játékban. Ez a meccs magyarázható bármi mással szerinted? Se taktika se csapat semmi nem volt a győztes oldalán. Idegenben volt forma hátrányban. Igaz hatalmas hiba volt bent támadni egy 1,5k-s ecs-vel, de még azt a posztot is hozta, és ott bukta el a meccset ahol a legnagyobb forma és fizetés előnye volt!

Ezek után akkor tényleg mit agyaljon az ember?

Az értékelést meg ebben a játékban nézni ..................................................................! Van hiba a játékban, de ez a legelcseszettebb része az tuti!

Ha ugyan ezt a meccset lejátszanák 5x szerintetek 5x a vendég csapat nyerne? Ez a legnagyobb csalás talán amit az elmúlt szezonokban láttam.

This Post:
00
230274.817 in reply to 230274.816
Date: 4/5/2013 3:54:40 AM
Overall Posts Rated:
173173
A szokásos 20 rádobás kintről higgadt közelinél. Ez viszont tényleg megmagyarázhatatlan a játékban, amióta kitalálták, azóta.

Ez a meccs abszolút tipikus példa, egyik oldalon kinti támadás, 93 mezőnykísérletből 22 kinti dobás, másik oldalon higgadt közeli, 92 mezőnykísérletből 20 kinti dobás. Ráadásul az ellenfele védekezése 3-2 volt, ha 2-3 lett volna, akkor még azt mondom, hogy bármilyen taktikánál dobált volna kintről a csapat, így viszont tényleg meccsmotor furcsaság. De ez többször is előfordult már, és érdekes módon a dobószázalék kintről mindig rossz. Az egyetlen magyarázat, amit találok erre ebben a konkrét esetben, az, amit mondtál, hogy rossz volt a kezdő erőcsatára, emiatt hajigáltak mások kintről. De ez elég erőltetett, és más példákat aligha indokol meg.

Last edited by kaygee at 4/5/2013 3:56:34 AM

This Post:
00
230274.818 in reply to 230274.816
Date: 4/5/2013 3:59:10 AM
Overall Posts Rated:
8181
Nem nekem szólt a kérdés, de azért azt hadd fűzzem hozzá, hogy BIZTOS, hogy a meccsmotorban nincsen random. Ezt alátámasztják azok a meccsek, amikor ugyanazon a héten ugyanazzal a beállítással, ugyanolyan formákkal lemegy két meccs, és hajszálpontosan ugyanaz az eredmény születik.
Ezzel nehéz vitatkozni. Illetve lehet: linkelj nekem két meccset, amikor ugyanaz a felállás, ugyanaz a taktika, és különböző eredmény jött ki! Nem fogsz találni. Azonos eredményre viszont több példát is láttunk.
Ez a meccs, amit linkeltél, tényleg furcsa. De inkább csak arra utal, hogy a meccsmotorban vannak bizonyos aránytalanságok, esetleg adott tényezők a szükségesnél jobban befolyásolják a végeredményt.
De ismétlem, random biztosan nincs.

From: JoeBlack

This Post:
00
230274.819 in reply to 230274.817
Date: 4/5/2013 4:00:45 AM
Overall Posts Rated:
411411
Erre céloztam azzal, hogy kintre viszont nem magyarázható ez a rossz teljesítmény, hiszen nagy forma és fizetés előnye volt az illetőnek. Kint vesztette el a meccset, pedig kint kellett volna iskoláznia az ellenfelet. Vicces nagyon!

This Post:
00
230274.820 in reply to 230274.819
Date: 4/5/2013 4:09:44 AM
Overall Posts Rated:
173173
Igazából arra is utaltam, hogy higgadt közelinél szinte mindig csapnivaló a kiinti dobószázalék, és aránytalanul sok a kinti dobás.

Egyébként, ha belegondolsz, erre akár rá is lehetne játszani, hogy direkt játszod ezt jó kinti játékosokkal. Nem tudnának ellened mit védekezni. A 2 pontos ellen elég vacak a 2-3, de higgadt közeli ellen működhet, és milyen király lenne, ha azt így át lehetne dobni. :DDD De nem lehet, mert valamiért jóformán mindig gyatra a kinti %, nemtom miért.

This Post:
22
230274.821 in reply to 230274.818
Date: 4/5/2013 4:18:18 AM
Overall Posts Rated:
411411
Ha nincs random, akkor viszont ezt a meccset nézve a játék motorja úgy szar ahogy van. Azért szerettem bele ebbe a játékba, mert az elején úgy tűnt nagyon kifinomult jó meccsmotorja van, érdemes taktikázni, van előnye annak aki ésszel játszik gondolkodik. Nem az első szezonom ez a mostani, és úgy vettem észre, szezonról szezonra lesz egyre rosszabb ez az egész itt ! Most már szinte 100%-ban meg tudom érteni azokat akik 15+ szezon óta játszottak itt, és elegük lett megunták abbahagyták. Mi az már, hogy vegyél 10 ember benti játékhoz, állítsd be a 2 pontos 1:1-et alapfelállásra és hozod a kupát bajnokit mindent gondolkodás nélkül? A pénzügyi management sokkal jobban előtérbe lett hozva itt, mint a taktikázás meccselemzés stb része!

Ha indítanék egy új szavazást azért megkérdeznélek bennetek, hogy nektek mi a fontosabb a játékban, az hogy taktikázni lehessen és ez számítson, a taktikák megfelelően működnének a megfelelő helyzetben stb vagy az, hogy hogyan tudod a bevételed +10k-val megtoldani (az is fontos persze, de melyik a fontosabb?)?

Írok pár hülyeséget:

PL ha valaki 2:3-at játszik egy higgadtan közelről ellen akkor +20 pont előnnyről induljon a megfelelő taktika miatt, és ezt kelljen erővel ledolgoznia a másiknak.

pl. ha valaki sok futást játszik 1:1 ellen akkor +10 pont mondjuk ha r&g-t akkor +15 ha gyors-passzost akkor 0 ha 2 pontos erőltetése akkor -5 pont ha higgadtan közelit akkor +10 pont stb.!

Az 1:3:1-nek durván kéne működnie pl r&g ellen. Pattanó hátránya van a védőknek? Mire fel? A lassú támadó centerek fel se tudnak érni a saját palánkjuk alá olyan gyorsan dobálják el a kinti emberek a labdát. Ez lenne a támadás értelme elvileg!

Van 3-4 védekezés és 4 támadás amit senki semmilyen körülmények között nem használ, azt se tudjuk mi kell hozzá és mire jó! Hatalmas újítás volt bevezetni az új védekezéseket támadásokat, amikor még a régiek se működtek! Szánalom.!

Ezekkel kéne a leginkább foglalkozni, mert ez adja az élményt a managereknek! Ez nem bróker játék, hanem kosárlabda.

This Post:
00
230274.822 in reply to 230274.821
Date: 4/5/2013 4:23:28 AM
Overall Posts Rated:
8181
Egyetértek veled, nagyon egysíkú lett a játék taktikai része, főleg a keresztedzés bevezetése óta. Szerintem az egész mögött az áll, hogy a kinti játékosok edzése sokkal jobban fejleszti a benti skilleket, mint fordítva. Így érthető, hogy elcsúszott a dolog a benti támadás irányába. Amivel még nem is lenne baj, ha meglenne a megfelelő védekezés a benti támadások ellen. De sajnos nincs...
Most kellene egy kis bátorság a fejlesztőktől, hogy komolyabban belepiszkáljanak a taktikákba. Erre viszont nem sok remény van szerintem...

This Post:
00
230274.823 in reply to 230274.822
Date: 4/5/2013 4:58:53 AM
Overall Posts Rated:
173173
Most kellene egy kis bátorság a fejlesztőktől, hogy komolyabban belepiszkáljanak a taktikákba. Erre viszont nem sok remény van szerintem...

Érdekes, amit mondasz. Azt nem vitatom, hogy a benti támadás most erősebb, mint a kinti. Hiteltelen is lenne, ha mást mondanék, mert tétmeccseken az elmúlt mittudomén hány szezonban csak kevésszer játszottam mást. Viszont én már akkor is ezt játszottam, amikor még valamikor ősrégen az terjedt el a játékról, hogy a kinti játék erősebb. És nem tűnt úgy, hogy rosszabb lettem volna.

Az valószínű, hogy fejlesztések mennek a háttérben, de azt nem látom bizonyítottnak, hogy a taktikához bármikor is hozzányúltak volna, leszámítva azt, hogy újakat vezettek be. Én egyszerűen arra gondolok, hogy azoknak a skilleknek az edzése, amiket összefoglaló néven most kiegészítő skilleknek szoktunk hívni (minden poszton más), a benti játéknak kedvezett elsősorban. Szezonokkal ezelőtt megjósolható volt az, hogy a multisok előtérbe fognak kerülni, így is lett (és van is folyamatosan), azonban szerintem könnyen belátható az is, hogy hamarosan egy halom multis fog rohangálni a játékban, egysíkúvá válik majd az edzésmunka, és nagyon sok lesz a hasonló játékos. Pontosan ugyanez volt a játék eleje felé is, amikor még kevés volt a multis és jóval több a főskilles. Többet számított a taktika is. Minden játék valahol tapasztalati alapú, előbb vagy utóbb aki tanulja, jobb lehet benne, mint ahogy egy NBA játékkal játszol, egy idő után csak elvered a gépet vagy a haverokat.

Innentől kezdve persze most több verzió is lehet a folytatást illetően, lehet az is, hogy sok hasonló képességű játékos rohangál majd a játékban, és emiatt a taktika megint felértékelődhet, ettől persze még nem biztos, hogy a benti hegemónia megszűnik, mert attól, hogy te hasonló játékosokkal mást játszol, még nem biztos, hogy egy benti taktika nem ver el, ha a multi azt támogatja. Van egy olyan sejtésem, hogy az lehet a jó, aki valamennyi multi mellett bevállal nagyobb főskillt, mert nem lehet azt tudni egyelőre, hogy a multizásnak hol lehet az ésszerű határa.

This Post:
00
230274.824 in reply to 230274.818
Date: 4/5/2013 5:04:50 AM
Overall Posts Rated:
6262
Azonos eredményre viszont több példát is láttunk.

Szia!

ilyet tudnál linkelni? nem kötekedni akarok, tuti van ilyen, mivel én is biztos vagyok abban, hogy nincs random. csak érdekel, hogy van-e link két ilyen meccshez :)

Last edited by blive at 4/5/2013 5:09:49 AM

Advertisement