Kurde...Fajnie, że jest poruszenie, ale niestety dyskusja poszła w moim zdaniem totalnie niewłaściwym kierunku :/
Odpowiedź zbiorcza:
@
vinnie_jones - jedna z większych głupot tutaj napotkanych...tylko czemu nie zacząć jej wykorzystywać? :) Nawet nie waż się zacząć też myśleć, że IS nie ma u tegoż SF znaczenia...
@
Mysza - Nie, nie, nie...Masz Mysza zdecydowanie za rewolucyjne zapędy :) A czemu nie wolisz pomyśleć o tych liczbach jako pewnego rodzaju lukach, które można by zacząć wykorzystywać i furtkach, które są już otwarte i nie trzeba ich wyważać? :)
Co do HN i tego, co kiedyś napisałem...Nie chodziło tam wtedy o to, że ja całkowicie uznaję za nieprzydatne HN...Po prostu na aktualne wymagania ligowe jeśli mam porządne-silne to moim zdaniem nie warto mi się pchać na siłę wyżej, głównie po to aby ładnie wyglądały, bo raczej efektywniejsze na parkiecie okażą się ataki i obrony...Z czasem jak będzie mnie stać na wybrzydzanie i problemem będzie walka z pensjami to i na pewno zacznę inwestować również w HN,DV,PS...u praktycznie każdego gracza na parkiecie...
O przynależności do danej pozycji będzie za chwilę...Na początku podobnie kombinowałem jak Ty. Rzeczywistość okazała się inna, ale i z takiej można wybrnąć :)
@
cortez -
Ciekawe jak zawodnik musi wygladać żeby z nabitym IS był klasyfikowany jako SF...
Może mieć nawet i legendarny, a i tak nazwie go pewnie PFem bądź C :) Zgodnie ze wzorami IS jest totalnie u SFa olewany, więc o przynależności do tej pozycji decydować będą inne skille...O tym jednak dalej też za chwilę.
On wskazuje gdzie można zaoszczędzić na zawodniku a nie gdzie należy ładować trening.
Ciepło, ciepło...zdecydowanie najcieplej...ale jeszcze nie gorąco...;)
@
Juniorro - praktycznego podejścia też się tu trochę jak widać przyda...Przykład z podaniami u C jak najbardziej słuszny i już jako pierwszy z brzegu obalający tezę o braku przydatności podań u podkoszowych...Ty akurat pisałeś o R&G, ja natomiast dopiszę, że jeszcze częściej spotykałem się z opiniamii o gradzie asyst od podkoszowych w taksach kategorii Look Inside/Low Post...Skoro przydają się w obwodowych, przydają się w podkoszowych to pewnie i przy normalnej koncentracji rzutów :)
@
m4ti_ - Nie, nie, nie...Kasuj szybko tego posta :) Moim zdaniem biały królik pobiegł całkowicie w innym kierunku i my także musimy tam podążyć, by zdążyć na herbatkę lub poznać Morfeusza ;)
(Jeśli Cię nie przekonuję to spróbuj sobie stworzyć zgodnie z tymi wytycznymi jakiegoś grajka - PG podsuwam, bo chyba najbardziej cudaczny wyjdzie ;))