Amit ma felvetettem, jelesül a mindenkinek győzelmi kényszert az nem tudom hol üti meg az önzőség fogalmát?
Azt szeretném, ha mindenki azonos keretek közt mozogna azaz egyik rivális se érezze, hogy őt hátrány éri azáltal, hogy ellene pl kiálltak a másik ellen feladtak egy meccset.
Arról szól a mai ötletem, hogy van 8-10 lazád egy évben - nem több! - és ezt be kell osztanod. Jelen helyzetben megteheted akár 22-szer is. De ha csak 20-szor teszed meg és a maradék két meccsen megpróbálsz nyerni az még így is tabella manipulálás. Ugyanis van 3-4 rivális ha kettő ellen próbálkozol és másik 2-3 ellen nem az hogy néz ki?
Mit érez, aki egy könnyen bezsebelt győzelemmel adott esetben megmarad a ligában?
Pont azt szeretném, ha minden nyerhető csapat ellen próbálkozzon győzni a másik. Nem csak hébe-hóba most kiállok, holnap meg nem.
Ezt egy másik játékban pü-i módszerekkel próbálják elérni. Ha nem szeretnél nagyon rosszul járni pü-ileg és milliókat bukni érdemes győzelemre menned. Ki mennyit bír, annyit vállal be alapon.
Van 3 féle szezoneleji/féléves szerződés.
Az egyik magasabb fixet ad alacsony győzelmi prémium mellett kiscsapatoknak.
Egy másik közepes fixet nyújt és egy az előzőnél magasabb győzelmi pénzt főleg középcsapatoknak és a harmadik meg
alacsony fixet juttat, de elég magas győzelmi pénzt stabilan nyerni képes élcsapatok részére.
Mindenki kiválasztja a számára legoptimálisabbat és ezzel automatice bevállal egy (fél)szezon során x vagy y győzelmet. Ha nem tartja, akkor eléggé rosszul járhat.
Itt is kéne valami ehhez hasonló pü-i kényszerítés vagy csak elég az, hogy jól beosszad a szezonbeli 8-10 lazádat. Egyből érdekesebb, izgalmasabb bajnokságok lennének és emiatt mindenki rákényszerülne a saját nevelésre vagy csapatfejlesztésre a piacról amennyiben nem akar lemaradni.
Tudom, hogy ez nem valósul meg, de ötletelni lehet. Ezért van egy tartalmas suggestion fórum is.
Abból viszont jó lenne ötleteket meríteni a személyzetnek és bevezetni minél többet.
Az edzés különösebben nem zavar, az zavar, hogy nem az van feltüntetve a szabályzatban: "edzés pénteken 0 órától 24-ig bármikor."
Ez a mostani helyzet pont olyan, mikor előre lebeszélt időponttal elmész a dokihoz vársz 2-3 órát majd közlik: "bocsika, ma mégse tudlak kezelni". Ne nézzék baleknak az embert, ennyi csak a kérésem.