saric je klasican divljakkome se daje mnogo prostora,cibona se raspada i on je jedini koji ih drzi tim nekim kvalitetom ispod kosa,gurnu mu loptu pa ti dario vuci kolko mozes,SVAKI iole visoki i malo talentovani igrac sa malo boljim sutem ce uspeti da bude najbolji igrac tima kad mu se daje toliko prostora,godine su nebitne
Nisam mislio da se ukljucujem u ovu diskusiju, ali reci za Sarica da je divljak, je po meni najblaze receno netacno. Ti kazes da to moze SVAKI iole visoki i malo talentovani... Ja tebe pitam zasto onda ti drugi to ne uspevaju da urade? Navedi mi primer jednog mladog igraca koji igra kao on. Decko je tek napunio 20 godina i igra kao mator. Ne znam da li si gledao prosle godine SP za igrace do 19 godina. Bilo je bas jasno koliko decko odskace od svoje generacije.
Cibona bi bila tamo gde je zavrsila Olimpija da nije imala Sarica. Pitanje je da li bi i toliko uspela, a ovako je medju 4 najbolja tima.
Evo malo i statistike: Saric u ABA lige i postize 16 poena, sto je solidno, ali on ima 56% suta za 2 poena, sto nikako ne moze da radi neki divljak. Decko ima odlican procenat. Nedostaje mu malo bolji sut za 3 (31%), kao i za slobodna bacanja (68%). Dakle, decko uopste ne preteruje... Da preteruje onda bi imao 35 poena i uzimao bi 30 suteva po mecu. Uz to ima prosecno 9,5 skokova i 3 asistencije po mecu.
Pre svega mu je prednost to sto je point forward kako bi to rekli Amerikanci. Dakle, ima sjajan osecaj za asistenciju, za igru, razume igru, odlican je u tranziciji, sto kao igrac koji vodi loptu, sto kao igrac koji trci kroz linije i ceka pas.
Kupi ogroman broj skokova, borben je.
Ono sto mora da popravi je odbrana, kao i sut iz driblinga i sut iz daljine. U Ciboni je uglavnom igrao cetvorku, ali ce u NBA igrati trojku i sigurno ce moci da ih postuje u reketu, jer je daleko visi od vecine i ima sasvim solidnu ledjnu tehniku. Cetvorke cesto ne uspe da nadigra u reketu, ali pre svega zbog toga sto je fizicki slabiji od njih.