BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [REP] - Sezona 39

[REP] - Sezona 39

Set priority
Show messages by
This Post:
22
288128.82 in reply to 288128.81
Date: 9/19/2017 4:41:09 PM
Overall Posts Rated:
335335
Z včerajšnjo tekmo in zmago nad Nemčijo se je za nas zaključilo najuspešnejše evropsko prvenstvo v zgodovini Buzzerbeaterja! :) 3 zmage v drugem delu so naš najboljši izkupiček, in le koš razliko smo bili na koncu oddaljeni od drugega mesta in polfinala. Če bi v drugi del lahko prinesli vso nabrano razpoloženje bi lahko bili realno v igri za polfinale, kljub temu pa sem zelo vesel s to sezono, naravnost izjemna je bila, če upoštevam dejstvo, da je prejšnja sezona že napovedovala zaton naše reprezentance za nekaj sezon, a smo na koncu uspeli to sezono doseči nekaj kar nam v prejšnjih sezonah ni. Pa ne samo v zadnjih sezonah. Kot sem dejal gre za najboljši izkupiček na Evropskih prvenstvih za našo reprezentanco in na to smo lahko ponosni. Odlične predstave so nam prinesle uvrsitev na 15. mesto na svetovni jakostni lestvici, tako da bomo vsaj za nekaj časa zopet med svetovno elito. Se pa zavedam, da prihaja luknja v prihodnjih generacijah igralcev, ko se gre za talent, in z vsako sezono izgubimo tudi kakšnega pomembnega igralca zaradi starosti. Tako, da bo to visoko uvrstitev težko obdržati za dolgo, verjamem pa da lahko naslednjo sezono na tolažilnem turnirju še ostanemo v svetovnem vrhu. Potem pa bomo videli koliko se nam bo poznala predvsem ta luknja na notranjih položajih. Kot vedno se bom trudil iztržit maksimum iz dane situacije in nabora igralcev, kar mi je še posebej uspelo v tej sezoni. Sedaj nas pred koncem sezone čaka še vsaj ena prijateljska tekma in pa možnost vpogleda, kako napredujejo glavni potenciali za člansko reprezentanco.

Lp

This Post:
00
288128.83 in reply to 288128.82
Date: 9/20/2017 7:25:19 AM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
608608
Second Team:
Berlin BC
Ne prihajata (37383206) in (37383156) iz ozadja? Spomnim se da je copatar pred časom napovedoval njiju not zunanje naravnana notranja igralca (torej skok/OPK in visok MS? Ali sta še predaleč od kakšnega nivoja (predvsem v notranjih skillih), ker glede na naš stil igranja, bi zelo pasala zraven

This Post:
00
288128.84 in reply to 288128.83
Date: 9/20/2017 11:24:13 AM
Overall Posts Rated:
335335
Ne prihajata (37383206) in (37383156) iz ozadja? Spomnim se da je copatar pred časom napovedoval njiju not zunanje naravnana notranja igralca (torej skok/OPK in visok MS? Ali sta še predaleč od kakšnega nivoja (predvsem v notranjih skillih), ker glede na naš stil igranja, bi zelo pasala zraven :)

V začetku sezone sta bila še zelo zelo zadaj, bom pa od danes dalje začel z vpogledi, ko je za nas konec tekmovalnega turnirja in ne rabimo več visokega razpoloženja.

This Post:
00
288128.85 in reply to 288128.84
Date: 9/20/2017 12:38:01 PM
Kerlci
III.6
Overall Posts Rated:
15121512
Second Team:
Kerlci II
Čestitke za zelo uspešno odigrano evropsko prvenstvo, skoraj tako dobro, kot naša real life reprezentanca

Mogoče veš, kako je s kvalificiranjem na svetovno? Glede na to, da se na SP uvrsti 5 reprezentanc, bi nas 3. mesto v skupini verjetno vodilo v dodatne kvalifikacije? Res bi bilo zanimivo nastopiti še na SP.

Sicer pa jaz mislim, da ko je enkrat igralec s skilli zadaj, je konec, vsaj če želimo imeti uspešno reprezentanco še naprej. To žal ni RL, ko igralci tipa Saša Zagorac pri poznih dvajsetih letih izginejo v špansko ali italijansko drugo ligo, potem pa v roku sezone ali dveh postanejo nosilci (ja, prav ste prebrali - nosilci ) reprezentance, ki osvoji evropski naslov

This Post:
00
288128.86 in reply to 288128.85
Date: 9/20/2017 2:49:24 PM
Overall Posts Rated:
335335
Čestitke za zelo uspešno odigrano evropsko prvenstvo, skoraj tako dobro, kot naša real life reprezentanca :)

Mogoče veš, kako je s kvalificiranjem na svetovno? Glede na to, da se na SP uvrsti 5 reprezentanc, bi nas 3. mesto v skupini verjetno vodilo v dodatne kvalifikacije? Res bi bilo zanimivo nastopiti še na SP.

Sicer pa jaz mislim, da ko je enkrat igralec s skilli zadaj, je konec, vsaj če želimo imeti uspešno reprezentanco še naprej. To žal ni RL, ko igralci tipa Saša Zagorac pri poznih dvajsetih letih izginejo v špansko ali italijansko drugo ligo, potem pa v roku sezone ali dveh postanejo nosilci (ja, prav ste prebrali - nosilci ) reprezentance, ki osvoji evropski naslov :)

Hvala :) Kdo bi si mislil da bo naša real life reprezentanca prej evropski prvak kot pa v BBju :D Očitno je BB bolj zahtevno tekmovanje XD

Veš da se sploh nisem obremenjeval glede teh kvalifikacij za svetovno zdaj sem pa pogledal in 3. uvrščeni reprezetnaci drugega dela igrata kvalifikacije za svetovno... malo nam je zmanjkalo zaradi koš razlike :( ampak žal tudi če bi ta podatek vedel že pred tem, bi težko kaj več dosegel, prve dve tekme smo igrali z bistveno nižjim razpoloženjem proti močnima reprezentancama, ki sta kasneje prišli v polfinale. Poleg tega smo morali igrati še z levo roko, da smo si razpoloženje nazaj dvignili za zadnje 2,3 tekme. To nam je uspelo in tekmovanje smo zaključili s 3 zaporednimi zmagami, kar je naravnost fantastično, ampak žal koš razliko smo imeli zaradi prvih visokih porazov preslabo. Kot sem že v prejšnjem postu omenil, če bi prišli v drugi del z visokim razpoloženjem bi se lahko borili celo za polfinale, definitivno pa bi bili lahko vsaj 3. in bi se prvič v zgodovini borili za mesto na SP. Žal nam rezultati niso šli popolnoma nič na roko, in smo zato morali zadnjo tekmo prvega dela odigrati na vso moč, sicer verjetno sploh ne bi videli napredovanja, katerega smo si glede na prikazano še kako zaslužili. V drugem delu pa sem tudi pričakoval poraz Portugalske proti Poljski, a so jih presenetljivo premagali za 2 pike, in tako so sedaj pred nami na račun boljše koš razlike. Če zopet tega presenečenja ne bi bilo, bi mi bili sedaj sami na 3. mestu. Tako je pač v športu :) Vseeno je veliko bolj pomembno, da je naša resnična A reprezentanca evropski prvak v košarki! :) Tudi nam pa lahko z načrtnim delom, morda kdaj uspe kaj podobnega :)

This Post:
33
288128.87 in reply to 288128.86
Date: 9/25/2017 5:45:59 AM
Overall Posts Rated:
335335
Danes je na sporedu še zadnja tekma 39 sezone in sicer prijateljska tekma proti Danski. V reprezentanco sem vpoklical veliko novih obetavnih obrazov in tisti ki so trenutno odlično pripravljeni bodo tudi v kadru, da debitirajo za člansko reprezentanco. Zaradi vpoklicev in pregleda igralcev je naše razpoloženje padlo na minimum, Danci pa kakor je videti igrajo prijateljske tekme z višjim razpoloženjem že nekaj tednov, selektor očitno ni delal sprememb v moštvu ali "scoutal" bodoče reprezentante, tako da, če je temu tako bomo težko računali na zmago. Vseeno pa je zame pomembneje, da vidim na koga lahko računamo že v naslednji sezoni od novega vala igralcev, ter kako napredujejo naši najmlajši talenti.

Cilj, ki sem si ga zadal pred to sezono je, da od vsake generacije 18 letnikov dobimo vsaj 4-5 kvalitetne reprezentante v bodočnosti. To pomeni da bi imeli okrog 20 kakovostnih igralcev v kadru reprezentance starih med 32-28 let. Trenutno pa je stanje tako da nam določena generacija (od 25-28 leta) daje oz. nudi le 1-2 reprezentanta. Po prvi sezoni treninga 18 letnih novincev je 11 teh na pravi poti da postanejo slovenski članski reprezentanti in ti se bodo še naprej trenirali pod mojim budnim očesom. In vsaka naslednja generacija enako. Pravi sadovi nove generacije, s katero si želim boja za sam vrh Evrope bi se morali videti čez dobrih 10 sezon.

Lp

This Post:
00
288128.88 in reply to 288128.87
Date: 9/25/2017 3:18:47 PM
Overall Posts Rated:
335335
Danes poraz na nepomembni prijateljski tekmi proti Danski, ki je zagotovo igrala z bistveno večjim razpoloženjem, tako da je poraz še relativno z nizko razliko. Poleg tega pa smo igrali brez nekaterih najboljših ter z nekaj novinci, ki so odigrali učinkovito v napadu, tako kot praktično cela ekipa, kljub razpoloženju =1.

Sem optimističen za naslednjo sezono, skrbi me zgolj, da nimamo nobenega pravega centra za naslednjih nekaj sezon. Juvanc bo lahko igral na poziciji KC,C če se bo v naslednjih 2 sezonah še dobro razvijal, ampak Kitajski lastnik dela po svoje, in ne vem če je kaj upošteval moje napotke (oz. če je razumel angleščino) bomo videli v nekaj tednih. Do takrat pa bomo pozicijo pod košem krpali še z veterani.

Lp

This Post:
00
288128.89 in reply to 288128.88
Date: 9/26/2017 2:05:03 PM
The Butchersi
II.3
Overall Posts Rated:
4040
Second Team:
Mesarji
Verjetno si mislil Jakovac na KC, C- njegov lastnik je Kitajec.
Juvanc je pa moj:)

This Post:
00
288128.90 in reply to 288128.89
Date: 9/26/2017 2:14:30 PM
Overall Posts Rated:
335335
Verjetno si mislil Jakovac na KC, C- njegov lastnik je Kitajec.
Juvanc je pa moj:)

Ja res je, se opravičujem za napako, Jakovac je v kitajskih rokah :) Oba sta na J, pa Juvanca sem bolj spremljal zadnje dni > pregled napredka>prvi vpoklic v reprezentaco da odigra tekmo>debi>analiza igre, in mi je njegov priimek bolj ostal v glavi ;)

Juvanc pa ostali tvoji treniranci pa seveda po planu, če bi bil Jakovac v tako dobrih rokah kot so tvoji treniranci se nebi imel česa bati :)

This Post:
00
288128.91 in reply to 288128.90
Date: 9/27/2017 9:29:51 AM
The Butchersi
II.3
Overall Posts Rated:
4040
Second Team:
Mesarji
Bi si želel imeti tudi kdaj takega igralca:) no, morda je sedaj kakšna šansa, v roku sezone ali dveh, ko svoje pripeljem do potenciala...