DERDİMİZE DERMAN!
Üç gün önce Asen Kunev'in tanıtıldığı basın toplantasındaki flaş açıklamalarıyla dikkat çeken Mağara Adamları BK Başkanı, bugün de takımın yeni transferleri Derman Karadeniz ve Georgi Shumkov'in basına tanıtımının ardından kameralar karşısına geçti. Asen Kunev'in üç günlük Mağara Adamları BK macerasından bahsedilirken takım antrenörlerinden Boris Yotzov'un gözyaşlarını tutamadığı gözlenirken açıklamada şunlar söylendi:
"Öncelikle buradan sizlerin de huzurunda Asen'e geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Takımımızda geçirdiği bu kısa dönemde bizler üzerinde büyük bir etki yarattı. Hatta ve hatta altyapılardan arkadaşı olan Georgi Shumkov'un transferinde de büyük bir pay sahibi-
(Boris Yotzov'un gözyaşları)
Boris, Boris! Do you need a napkin? Yeah, take this man. You know what, go get yourself a drink. It's on me!
(Gözlerinde anlık bir ışıltı beliren Boris Yotzov koşarak odadan çıkar)
Evet, nerede kalmıştık?... Taraftarlarımızın oldukça manidar olan bu sakatlıklardan ötürü duyduğumuz endişeyi gerekli merciilere ileteceğimizden hiçbir kuşkusu olmasın. Doğu Konferansı'ndaki bazı ismini zikretmek istemediğim takımların sık sık finale kadarki yolumuzun kolay olduğuna dair dem vurdukları ve bize karşı bir takım iç ve dış mihraklarla iş birliği yaptıkları açıkça ortadadır! Lone Star State maçında oyuncumuzun canice sakatlanmasının hemen ardından, Lone Star State takımının kaynağı belli olmayan bir para ile yeni transferler yapması da teşvik primi şüphelerimizi bir sonraki seviyeye çıkarmaktadır. Buradan bir kez daha başta Amerikan Başganı olmak üzere tüm yetkililere gerekenin yapılması için çağrıda bulunuyorum.
Asıl konumuza gelirsek bu talihsiz sakatlığın hemen ardından, transfer çalışmalarımıza bir kez daha hız verdik. Kısıtlı kaynak ve zamanımız olmasına rağmen gerek Asen Kunev'in yardımları gerekse scouting ekibimizin gayretli çalışmaları neticesinde yapılan transferler derdimize derman olacaktır. Bu vesileyle yeni oyuncularımız Derman Karadeniz ve Georgi Shumkov'a Mağara Adamları BK kariyerlerinde başarılar diliyorum.
Son olarak da yaşadığı talihsiz sakatlık sonrası basketbol kariyerini noktalama kararı veren Asen Kunev'e hayatının geri kalanında başarılar diliyor ve kendisinin takımımızda geçirdiği zamanla ilgili "72 Saat" isimli bir belgesel için bazı video platformlarıyla temasa geçtiğimizi belirtmek istiyorum."
Takımın ekonomik durumu ile ilgili soruları cevapsız bırakan Mağara Adamları BK Başkanı, aynı zamanda Asen Kunev'in ani emeklilik kararının ardından takımın ekonomiden sorımlu yöneticisi Iosif Zisis'in Cayman Adaları'ndaki offshore hesabından Asen Kunev'in maaşı kadar bir miktarın Seyşeller'deki anonim bir hesaba yollandığına dair dedikoduları da reddetti.