Én most nem feltétlenül kiegészítő játékosokra gondoltam, hanem szimplán 30+-osakra. 8-9 feletti pottal még 33-34 éves koráig is elmegy jelentősenn skill vesztés nélkül (itt-ott 1-2 skill dobás).
Nekem is van most 2 db 34 évesem is, sokat még ők sem dobtak, de következő szezonra már valószínűleg cserélem őket.
Mielőtt újra kezdtem volna a játékot, sikerült egy jó draft és elkezdtem belső posztra nevelni (Jusztin, Iffiú). Vettem egy 7-es edzőt (most már csak 5-ös van - akkor a pénz nem számított) és ahogy fejlődtek, III. ligában jöttek is az eredmények. Aztán emiatt kedvet kaptam a játékhoz újra és elkezdtem nézelődni a piacon. Ekkor szereztem be első körben pár idősebben, mostani szemmel nézve kicsit drágábban, mint kellett volna. Viszont akkoriban sok időm nem volt a játékra, így nem bújtam a piacon napi szinten, pénz meg volt, szóval nem mérlegeltem annyira.
A két pontodra is reagálva:
1) Nem tudom, mikor volt ez a mentorálás, de gondolom akkor, amikor már elment a multiskill irányába a játék. Mondjuk a 2-es skillel sem mész sokkal többre, szóval én inkább úgy mondanám, hogy legyen minden skill 4+-os. De ez már csak inkább szőrszálhasogatás, most is van olyan játékosom, aki nem felel meg ennek. :)
2) Ez akkor valóban így van, ha 30+-os kiegészítő játékosról beszélünk. Ha meghatározó játékos 30+-os, akkor úgy gondolom, hogy - megfelelő gazdasági szemlélettel - az eredmények által szert lehet tenni annyi nyereségre, amennyi kompenzálja a 2-4 szezon alatti értékcsökkenését. Persze ezt nem úgy, hogy 6-7 db 30+-os játékossal tolom végig a szezont, de 3-4 db (különösen, ha nem ugyanolyan idősek) szerintem 2-3 hullámban cserélhető. Ez hamarosan kiderül, mert most majd kb. ezt kell csinálnom. :D