Věnujte prosím pozornost následující zprávě, je hodně důležitá pro budoucnost našeho NT.
Jak už to tak bývá, máme v životě každý různé zájmy, různé povinnosti a v čase se nám mění priority. Díky nasazení na projektu v práci jsem v posledních době nedělal všechny aktivity kolem NT na 100%, jak bych si představoval. Samozřejmě jsem dělal poctivě všechny důležité aktivity ohledně ME, všechny neodkladné aktivity, nicméně třeba ohledně tréninku mladších nadějí bych chtěl s majiteli komunikovat častěji, než se mi to v poslední době dařilo.
Další věcí je, že už se taky začínám cítit trochu opotřebovaný, 4 sezony jsem vedl U21, pak jsem měl sezonu pauzu a tohle je už moje 7. sezona u NT. Proto jsem se rozhodl hledat svého nástupce, kterého bych postupně začal zasvěcovat do všech věcí okolo NT. Předpokládám, že ještě minimálně jednou, možná i dvakrát, budu kandidovat na post trenéra reprezentace já, ale podle výsledků na ME a MS a připravenosti kandidáta bych pak nechal prostor jemu (kdybychom např. v tomto období získali tituly na ME a MS a nástupce už byl připravený, může se stát, že bude kandidovat už příště místo mě). Nechci ale odejít tak, že nebudu mít jistotu, že se na práci, kterou tady řadu sezon odvádíme, naváže i za jiného trenéra. Nyní si představuji, že bych tohoto kandidáta jmenoval asistentem reprezentace a měl by na starosti postupně následující agendu:
- komunikace s majiteli hráčů potenciál 10, 10+ mladších ročníků (v tuhle chvíli dělám já)
- sledování botujících hráčů a výběr hráčů k záchraně (v tuhle chvíli dělám já + U21 trenér)
- sledování nově přihlášených týmů, abychom odchytili nové talenty, které neprošly draftem (v tuhle chvíli dělám já a předávám U21 týmu)
- sledování českých hráčů na trhu a avizování zajímavých hráčů na foru, aby se co nejvíce dařilo tyto hráče držet v českých klubech (v tuto chvíli dělám já a U21 tým)
- konzultace výběru hráčů na soupisku reprezentace, zejména na začátku sezony
- konzultace nastavení sestavy a taktiky na zápasy NT
Poslední 2 body si představuji tak, že asistent provede návrh, který se mnou bude následně konzultovat a konečné slovo budu mít já.
Vzhledem k tomu, že k některým z těch činností bude asistent potřebovat přístup do databáze a v předvolební kampani jsem žádného asistenta neavizoval, tak zde na foru vypíšu hlasování, zda souhlasíte, aby dostal přístup k informacím. K vypsání dojde, jakmile budu mít kandidáta vybraného.
Co se týče mého další působení na BB a kolem NT ve chvíli, kdy předám žezlo, představuji si to tak, že v klubu budu pokračovat v přípravě hráčů pro NT a případně pokud bude mít můj nástupce zájem, mohl bych mu sloužit jako jakýsi poradce pro výběr hráčů, taktik a směřování tréninku, ale tak aby to bylo co nejméně časově náročné. Po čase ani nevylučuji, že bych se třeba u kormidla s někým střídal, ale to je ještě hodně daleko a stát se může cokoli.
Nyní bych chtěl požádat zájemce o pozici asistenta kouče NT, aby se mi ozvali do BB-pošty. Předpokládám, že zájemce by již měl mít za sebou nějakou stopu na BB v podobě tréninku pro NT nebo U21 a taky by mělo být vidět, že ve svém týmu má nějakou koncepci a směřuje kupředu. Počítejte s tím, že se vás budu vyptávat na různé věci ohledně BB a taky na další informace, abych zjistil vaše časové možnosti a vybral ze zájemců co nejodpovědněji.