Video sam negde na int forumu da spominju prosečna ulaganja klubova u draft u njihovoj ligi. Gde se to može videti (ili izračunati)?
Takođe, zanima me koji je po vama najefikasniji metod skautinga? Imam dovoljno skauting bodova ali ne bih tek tako da ih potrošim (i da li ću uopšte s obzirom na poziciju u ligi).
odeš na stranicu ekonomije (financija), i ispod popisa tvojih troškova imaš prosjek lige... tu ti piše prosjek lige za skauting, pomnožiš sa brojem aktivnih klubova u ligi, i dobiješ ukupnu cifru... oduzmeš ono što ti ulažeš, i onda znaš otprilike koliko klubova ulaže...
a što se tiče skautinga, prvo odradit scout combine (da ti izvrši mjerenje visine i godina za sve igrače, 10p jednokratno), onda ih poredaš po godinama, i redom skautiraš jednom 18g igrače (otprilike pola igrača je 18g, znači 18-20p)... onima kojima da 4-5 loptica na skilove, intervjuiraš dodatno, da saznaš potencijal, i to je to... taj dodatni intervju je 2p po igraču...
sve zajedno ti treba 10+20+20, znači pedesetak poena, rijetko kad ima više od 10 igrača sa 18g i 4-5 loptica na skilove...
cilj je naći 4-5 loptica skilove, i 5 loptica potencijal, ako se malo ulaže u draft na nivou lige, najčešće i nema takvih...