ZHODNOTENIE KVALIFIKÁCIE Slovensko - Arménsko (3380)Prvý kvalifikačný zápas sme vyhrali kontumačne, keďže súper nenastavil taktiku. Zdalo by sa, že teda nie je čo hodnotiť, no žiaľ kontumačná výhra 25-0 nám ubrala na celkovom skóre v skupine. Ostané tímy porážali Arménsko v pohode o 50b, čiže sme vlastne 25b stratili. Celkové skóre v skupine rozhoduje pri rovnosti bodov o poradí v tabuľke a 25 bodov hrá poriadne dôležitú úlohu..
Slovensko - Ukrajina (3382)Jediný tím, proti ktorému sme boli papierovým favoritom sme zvládli, i keď tesne..
Hrali sme konzervatívnu obranu man to man a v útoku sme prekvapili správne vonkajškom..
Zranený Burcík a bez formy Macejík spôsobili, že sme mali k dispozícií iba 2 ako tak konkurencieschopných pivotov. Hrali sme uvoľnene po dohode s ukrajinským manažérom..
Správnosť taktiky: Útok:
+ Obrana:
0 Slovensko - Litva (3388)Tento zápas považujem za môj najvydarenejší. Súper mal 5 lepších hráčov na obvod ako my najlepšieho a pod kôš mal 6 na úrovni nášho najlepšieho. Stále sme hrali bez Macejíka a Burcíka.. Absolútne správna protitaktika však nebola nič platná, pretože ani tak sa naši hráči nedokázali presadiť dostatočne, jednoducho chýbala kvalita, i keď podľa ratingov sme mali tento zápas vyhrať. Oba tímy hrali uvoľnený prístup..
+ Obrana:
+ Slovensko - Estónsko (3389) Súper mal miernu prevahu na hráčskej strane ale aj na strane formy. My sme prvýkrát zapojili Macejíka a aj Burcíka, i keď ten ešte nemal formu. Ťažko bolo odhadnúť kadiaľ to súper odohrá v útoku, preto som volil konzervatívnu osobnú obranu man to man. V útoku sme sa opäť vyhli ich obrane. Súper zahral veľmi kvalitne v útoku a boli sme na to pripravený, poslal som na obvod to najlepšie, čo som na ubránenie obvodu mal, i keď bola zvolná man to man obrana (kvôli potrebe neznížiť našu vnútornú obranu). V zápase s Ukrajinou mala taká istá zostava hodnotenie 9, v tomto zápase iba 6, to znamená, že súper bol jednoducho oveľa kvalitnejší v streľbe. Treba povedať, že keďže sme dlho v minulosti nehrali žiaden zápas, poznanie našich potenciálnych ratingov bolo neznámou ako pre súperov, tak aj pre mňa. Rátal som, že ak opäť zahráme podobnú obranu ako s Ukrajinou, teda dosiahneme podobný rating, mohlo by to stačiť. Na moje prekvapenie bol rating úplne odlišný, čo ma naozaj nemilo prekvapilo a trochu tomu nechápem sa priznám. Hrali sme obaja normálny prístup.
0, + Obrana:
0 Slovensko - Taliansko (3393)Tu vyhrať snáď ani nešlo. Skúsil som prvýkrát v kvalifikácií obranný risk na Talianov a nevyšiel. V útoku som sa opäť raz vyhol talianskej protitaktike. Držali sme statočne, no nemali sme nárok.. Oba tímy hrali uvoľnene..
+ Obrana:
- Slovensko - Švajčiarsko (3398)Tento zápas považujem predovšetkým za nešťastný. V ratingoch sme zaostávali iba o 0,5 stupňa vo vnútornej obrane a prevyšovali sme súpera o 2 stupne v doskokoch. Súper hral konzervatívnu obranu, my sme bránili obvod, kde sme sa netrafili. Treba však povedať, že aj keď sme netrafili správne obrannú taktiku, mali sme na ihrisku troch centrov a predpokladal som, že súpera ubránia aj keby zahral dnu. Súper mal ohromnú silu na obvode a skvelú formu, preto tá 3-2 obrana.
0,+ Obrana:
-,0 Keď sa pozrieme na použité taktiky v jednotlivých zápasoch, domnievam sa, že za chybu možno považovať taktiku na zápas so Švajčiarskom(i keď pri vyrovnaných ratingoch neviem, či je to chyba, ale bol to hrateľný zápas a mrzí ma) a risknutú obranu na Talianov(kde ozaj nebolo čo stratiť). Naopak skvelú taktiku som použil proti Litve. Je to moje osobné hodnotenie, ak máte iný názor nech sa páči vyjadrite ho, rád sa zamyslím a odpoviem.
1 BBB, 20 Leagues, 10 Tournaments, 3 Europe Titles (SVK), 2 World Bronzes (SVK), 2 Europe Bronzes (SVK,FRA), 42 Seasons NT coaching