Upřímně pro mě by to byl taky neúspěch být ve vaší situaci, ale já to už to tak trochu tušil od zápasu s Francií že budeme mít problém, abychom mohli hrát aspoň baráž o MS. Proto nejsem až tak překvapený jako vy a beru to, že jsme na to prostě už neměli. A jak tvrdil Radim po minulém vyhoření na ME, že ten tým měl být další sezónu na špičce, tak možná to vyhoření bylo začátek naší krize, že na to už neměl a ujel nám někde vlak. Sice jsme pak vyhráli Turnaj útěchy, ale pořád tam nehrála špička, která hraje na MS.
Když se zpětně zamyslím na sestavou a taktikou v zápasech druhé fáze, tak taktiku ani sestavu bych nikde neměnil. Hráli jsme s tím nejlepším co bylo momentálně k dispozici. Sice jsem v poslední době byl zaneprázdněný a na fórum nepsal hodnocení zápasů a nevyhodnocoval tipovačku, kterou vyhodnotím v sobotu, ale analýze zápasů jsem se věnoval pořád stejně a to i na úkor svého týmu, takže tam určitě chyba nebyla a doufám, že mě z toho nikdo neobviní, že jsem se tomu dostatečně nevěnoval.
Vnitřní taktiky jako LI jsme zkoušeli a vůbec nám to nešlo, viz zápas průměrné Švédsko. Na ni hráče bohužel momentálně nemáme, takže nezbývá než se spoléhat pouze na vnější taktiky.
Jak napsala Flumpinka, tak momentálně máme pouze Rázla a Ouřadu, kteří jsou schopni něco odehrát. Problém je, že Rázl je jediný co je na úrovni světové špičky. Ouřada je sice dobrý jako PF a může se využít dobře na vnější taktiky, ale problém je zase u něj v ID, stejně jako ostatní naši podkošáci a podle mě je to na NT hodně málo a minimálně to chce 1 skok přidat. Pak vzniká ten problém, když soupeř zahraje vnitřní taktiku.
Budeme muset nejspíše změnit styl tréninku, multiskillový styl je podle mě trošku už za zenitem a budeme muset trošku více asi tvořit monstra (hlavně pod košem).
Více pak napíšu v sobotu, kdy budu mít více času a udělám i aktualizace hráčů.