No i widzę tu jeszcze jedną pułapkę. Jak BBcy zobaczą co się święci to mogą wycofać się z tym zmian z obroną, albo je zmodyfikować i wtedy zostaniemy z tymi nowymi "dziwolągami" w drużynie :)
Tak jest zawsze z każdą zmianą ;-)
Udałem się wczoraj na TL, żeby znaleźć sobie podkoszowego ze skillami:
IS >=8
RB >=8
OD >=8i nie było nikogo w moim przedziale cenowym ;-)
A gdy zamieniłem OD na ID to pokazało się ponad 100 graczy ;-)
Tak więc gracze nigdy nie są przygotowani na zmiany.
Ale ja wychodzę z innego założenia. Wg mnie jeśli BB-cy wprowadzili takie zmiany to właśnie w tym celu, żeby je zastosować tak, jak w moim pomyśle. Przecież musieli pomyśleć po co to zmiana i co ma zmienić. I myśę, że zrobili to celowo i z premedytacją.
Co do pensji masz rację, trzeba będzie pilnować zawodników, żeby im się literki nie zmieniły - właśnie nawet już wcześniej pisałem, że największy problem będzie z SF-ami, teraz Ty dodałeś, że będzie problem z zawodnikami, których system zmieni na SF-ów.
Pewnie ważną umiejętnością strategiczną stanie się pilnowanie zawodnika, żeby przy updacie pensji zawodnik nie przeskoczył na inną pozycję ;-)
I jeszcze jedna sprawa. Po przemyśleniu dochodzę do wniosku, że jeszcze trzeba mocno zastanowić się co ze zbiórkami. To jest skill najmocniej używany zarówno w ataku jak i w obronie. Być może też trzeba będzi go bardziej trenować obwodowym.
Last edited by B.B.King at 11/14/2009 9:46:07 AM