To nie moja wina, że tylu zawodników dostajesz. Ja nie selekcjoner u-21.
To nie selekcjoner U-21 powinien o tym decydować. To po pierwsze. Bo niby z jakiej racji?
Uważam, też że branie roczników 18 letnich ma sens, bo 19 latkowie powinni być skreślani od razu...
A ja uważam, że za długo byłeś skautem U-21 i za każdym razem pisząc o NT piszesz o tamtej kadrze, która równie dobrze mogłaby nie mieć nic wspólnego z NT.
Tym samym pisząc o skreśleniu 19-latków mam wrażenie, że tak naprawdę nie wiesz o czym piszesz.
Po pierwsze właściciele 19-latków mogą być bardziej sumienni w treningu od tych, którzy posiadają 18-letnich. Przykładem może być np. szulkin_75
Po drugie w bazę 19-letnich nie wcina się selekcjoner U-21.
Nie dziwie się tez VJ, że daje "odpadki" Tobie, bo jakby Ci dal najlepszych to osłabił by jeszcze bardziej kadre a w u-21 liczy się każdy skil.
Najprawdopodobniej kadra U-21 i tak będzie miała problem osiągnąć cokolwiek. A nawet jeśli, to byłby to jednorazowy wyskok. Bez możliwości powtórzenia, chociażby dlatego, że co sezon gra inny rocznik.
Ile razy mam powtarzać, że powinniśmy stawiać na powtarzalność szans na sukces?
Nie rozumiem tego podniecania się U-21.
A to pisanie, że moglibyśmy mieć dwie mocne kadry zakrawa na nierealną, odciętą od rzeczywistości ocenę sytuacji, gdy okazuje się, że mamy dwie kadry ale obie z sezonu na sezon coraz słabsze.
Stwórzmy mocną NT i dopiero potem zajmujmy się tym, jak wzmocnić tę nieszczęsną U-21.
Odpowiedz jest prosta, doświadczeniem
Jak już wspomniał Mr. President bardzo to naciągane. Ponieważ jedni zawodnicy po sezonie treningu mają dalej doświadczenie okropne a inni już na starcie żałosne. Poza tym na wzrost doświadczenia wpływa tak wiele czynników, że wspominanie o 19-latkach przez pryzmat doświadczenia to naciągana teoria.
Ten rok różnicy spowolni w pewnym okresie jego trening co w dalszym okresie sprawi, że wytrenowanie takiego gracza staje się jeszcze trudniejsze.
Trudniejsze nie znaczy niemożliwe.