Właśnie myślałem o tym sporo. Oczywiście większość zawodników pod kadrę może być trenowana normalnie, a tych kilka klubów trenowało by odwrotowców tylko trzeba by było znaleźć takich młodych do treningu. Trening może trochę potrwać, ale warto spróbować.
Jeżeli chodzi o ilość chętnych to wydaje mi się, że kilku by się znalazło. Ja sam może bym spróbował:) Na pewno łatwo trenować takich zawodników jest tym, którzy mają już odwrotowców lub zawodników wytrenowanych z dwiema obronami czy pod SF-a. Jest chyba kilka menadżerów spadających z wyższych lig, którzy chcą zacząć od nowa. Może niektórzy z nich byli by chętni. Chętnych może nie brakować bo takich zawodników można trenować również w niższych ligach. Dzięki takim zawodnikom drużyny mogłyby oszczędzać na pensji i wygrywać mecze:)
Jeden menadżer może trenować 2 lub nawet 3 podobnych zawodników dzięki czemu miałby zmiennika na 2 mecze ligowe i może na PP też:)
Do NT potrzeba by było co najmniej dwóch odwróconych na jedna pozycję. Podstawowy gracz jak i zmiennik powinni być bardzo zbliżeni skilami, żeby zamieniać sie w meczu i osiągać dobre statystyki.
Żeby wypróbować ten sposób gry potrzeba by było przynajmniej 4 menadżerów, którzy będą trenować po dwóch takich samych zawodników PG, SG, PF i C. Nie wiem do końca jak by wyszło z pensją i trening odwróconego PG który bronił by na SF-ie, a SF z dobrym JR i ID+SB a słabym OD.
Na razie pisze tylko o odwrotowcach pod atak z dystansu. Trzeba zobaczyć ilu chętnych by się zgłosiło i musieli by sie zdeklarować Przed nowym draftem.
Ogólnie to widzę to tak:
"PG" z wyrównanymi OD i ID, z wysokim JR,JS broniący na SF-ie( PS wiadomo, ze wysokie itd:P)
"SG" wysokie JS,JR,ID+RB, a niskie OD broniący na PF lub C
"SF" wysokie ID,SB,JR,JS, a w miare niskie IS,OD broniący na C lub PF.
"C" Wysokie IS,RB,OD, a niskie ID+RB broniący na PG
Nie jestem do końca pewien pensji SF-a i PG więc może łatwiej by było odwrócić TYLKO PG i SG z ID+RB; PF i C z OD, a SF musiałby być normalny.
Tacy zawodnicy dali by dużo korzyści dla swoich drużyn, a jeżeli zagrali by w NT to juz bajka:P
Nie rozkminiałem tego dokładnie, ale jak ktoś ma coś do powiedzenia nich pisze:)