Pozdrav ekipa, prošao je još jedan petak...
trening je kasnio ko po običaju za prvi trening u sezoni, tako da sam velik dio posla morao obaviti u manje vremena nego inače...
kako to obično biva za prvi trening sezone, ne baš sjajan broj upova... tek 9 + 2 slobodna bacanja na 15 igrača ... neki igrači su preskočili upove koje sam očekivao, tako da ću se morat strpit još jednu sedmicu...
pala je i konačna odluka za početnih sastav, odabrano je sljedećih 15 igrača koji startaju svoju turneju u ponedjeljak:
Centri PF/C:Vlaho Vugdelija
Murat Memić
Ivan Jorović
Vladimir Acanski
Milan Matanović
Mijat Radojević (20g)
u zadnji tren, iz konkurencije su ispali Gojko Ostojić (nepostojeća komunikacija sa novim vlasnikom) te Ifet Klimović (nezadovoljavajući trening plan novog vlasnika)...
držim se stava koji sam izgradio na teži način, a to je da vjerujem provjerenim vlasnicima, koji će paziti na formu i pratiti trening upute... stranci (čast izuzecima), znaju biti nepredvidljivi, nekad u ključnim dijelovima sezone...
Krila SF:Vladimir Govedarica
Osman Hadžija
ko zapete puške čekaju Agdal Muhić i Nermin Bala... ako se poprave na vrijeme neki skilovi, vjerojatno će dobiti svoju šansu do kraja sezone... sa krilima sam najmanje zadovoljan ove sezone, pa ćemo se vjerojatno morat krpat sa bekovima u dosta utakmica...
Bekovi PG/SG:Slaven Črlenec
Tarik Pejanović
Izidor Hojljevac
Nenad Vitezović
Muhidin Trn
Aleksandar Čukalevski
Nijazim Avdić
zato kod bekova nema greške, bit će pravi izazov birati postave svaki tjedan... nikada do sada nismo imali ovako dobre bekove, koji mogu pokriti više opcija i u obrani i u napadu, na različitim taktikama...
koliko je jaka konkurencija, najviše govori činjenica da Sahmir Đurdan i Šuto Cojić nisu upali u roster usprkos 85+ skilova...
toliko za sada o ovoj generaciji, ajmo malo o ponedjeljku...
ovaj tjedan iskoristio sam feature/bug, i u utorak ugovorio prijateljsku protiv Turske, tako da u ponedjeljak igramo dvije utakmice...
prvo prijateljska protiv Turske u 17h na gostujućem terenu, nakon završetka se teleportiramo u Hrvatsku, i u 19:30 igramo prvu utakmicu baraža za svjetsko protiv Tunisa...
prijateljska protiv Turske će biti revijalna utakmica, imat ćemo prednost u entuzijazmu (nama je reset noćas, njima tek iduću subotu), ali svakako dobra prilika za testirat neke postavke...
u 19:30 počinje ono pravo, što svi toliko čekamo...
prvi protivnik je Tunis, imaju samo 3 aktivna tima, te sveukupno tek dvadesetak igrača izmedju 18 i 21g (samo 3 od 21g)...
naravno da ih nećemo podcijeniti, koš razlika je uvijek važna, a imaju i dugogodišnjeg iskusnog selektora, tako da se može svašta očekivati...
nadam se uvjerljivoj pobjedi, i za velikim zanimanjem ću pratiti utakmicu između HongKonga i Kolumbije...
vidimo se na chatu u ponedjeljak, od 17h na dalje...
do tada, ugodan vikend svima...