BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > A Milli Takım / NT

A Milli Takım / NT (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
22
291940.830 in reply to 291940.829
Date: 2/14/2022 5:35:52 AM
Overall Posts Rated:
896896
Haklısın hocam, çok ilginç bir maç oldu gerçekten.

Senin dedigini yapmak en mantıklısı olacak sanırım, maçın sonuna kadar olan mücadele ruhundan dolayı tüm takım mvp olmayı hakediyor

Bu akşamki maçımız Güney Kıbrıs ile..
Maç saatinde görüşmek üzre.

Ernesto

This Post:
22
291940.831 in reply to 291940.830
Date: 2/21/2022 8:19:45 AM
Overall Posts Rated:
896896
Selamlar herkese,

Güney Kıbrıs galibiyeti sonrası, bugün diğer rakibimiz Çek Cumhuriyeti ile bir sonraki maçımıza çıkıyoruz..

Zor bir fikstürde yolumuza galibiyet ile devam etmek temennisi ile..

Genel olarak formlar çok tatmin edici olmasada Takım maça hazır, maç saati görüşmek üzre..

Herkese iyi günler dilerim.
Ernesto

This Post:
44
291940.832 in reply to 291940.831
Date: 2/26/2022 12:30:20 PM
Overall Posts Rated:
896896
Çek Cumhuriyeti 72 - 114 Türkiye

Kazanan taraf biz olduk. Maçın başından sonuna kadar üstün götürdüğümüz karşılaşmada güzel bir galibiet elde ettk. Fikstürümüz itibari ile iddialı olabilecek bir rakibe karşı temiz bir galibiyet almak ayrıca sevindirici oldu..

Takım formları itibari ile maça içeri odaklı isolation ile başlamayı ve buna odaklı bir kadro kurmayı tercih ettim. Maça;
Eray Hemengül
Erol Ergül
Şiar Habip
Muzaffer Bingün
Ali Arif Soral

ilk 5'i ile başladık.. Her ne kadar ribauntta rakibe karşı dez avantajlı olacagimizi düşünsekte, hücum olarak daha efektif olabilmek adına Siar'ın Kf başlaması önemliydi. Muzaffer U.f.de üzerine düseni yaptı. Ali Arif.ide güzel formunu yakalamış iken onu P.de kullanmamak olmazdı.

Skor seyri olarak güzel bir sayı ritmi ile maçı 114 sayı ile tamamlayarak, rakibide düşük skorda tutmak güzeldi.

Dışlarımız Erol ve Eray skor katkıları ile ellerinden geleni yaptılar diyebiliriz. Eray 20 sayı, Erolda 16 sayı ile maçı tamamladı.. Elinize sağlık..

Formunun düşüklüğü nedeniyle belkide son sezonunu oynayan Gökhan Ültan.dan bu maç için yararlanamasakta varlıği bizim için moral kaynağıdır. Mt.de en çok sayı sahibi olma başarısına ulaştı sayı makinesi..

Özellikle benchten gelen Serkan Tanrıdağ'ın performansıda gözlerimizin pasıni sildi diyebiliriz heralde. 15 sayı, 12 ribaunt ve 3 asist ile gayet iyi bir katkı koydu..

Onu birine benzeticek olsam kime benzetirim bilemiyorum.. Her profile uyuyor, müthiş yetiştirilmiş dolayısıyla Bir oyuncu ile tanımlamak gerekirse bu eseri bizlere armagan eden @King18 Cenk hocam bir tanımlama yaparsa daha doğru olacaktır.. bu isim tabikide Şiar Habip.. Takımın en iyilerinden biri Her ribaunt için atlayan, bedeli ne olursa olsun her şutu bozmaya, hatta bloklamaya çalışan, bunlar için her seferinde kavga eden bir oyuncu 13 Ribaunt, 4 asist, 12 sayı, 1 top çalma Şiar Habip Teşekkürler Kral

Formlara özen gösteren Takım sahiplerimize ayrıca teşekkür ediyorum.

Ernesto
Nt Coach

This Post:
33
291940.834 in reply to 291940.833
Date: 3/7/2022 5:18:01 AM
Overall Posts Rated:
896896
Selamlar herkese,

Bu akşamki maçımız Canada ile..
Maç saatinde görüşmek üzre.

@Cenk hocam, Şiar yorumun ve tebriğin için teşekkür ederim

Ernesto
Nt Coach

This Post:
33
291940.835 in reply to 291940.834
Date: 3/9/2022 5:15:24 AM
Overall Posts Rated:
896896
Herkese Merhaba,

Kanada 80 - 109 Türkiye

Yolumuza galibiyet ile devam ediyoruz. İsteklilik olarak rakip bizden daha fazla efor sarfetsede maçın başından sonuna kadar üstün götürdüğümüz karşılaşmada güzel bir galibiet elde ettik.

Takımın süperstarı Erol bu maç yedekti ama, Yokluğunda maça ilk 5 başlayan Eray'da onu aratmadı diyebiliriz.
Genelde formu nedeniyle çok faydalanamadığım Kürşat bu hafta gerek formu gerek maç içi performansı nedeniyle gayet iyiydi.

Kürşat maçı, 25 sayı, 5 ribaunt, 4 asist ve 1 blok ile hatırı sayılır bir performans ile tamamladı..

Maçın adamı adeta bizlere tüm hünerlerini sergileyen Mert'ti bana göre.
12 Sayı, 22 Ribaunt, 4 asist ve 5 blok ile maça damgasını vurdu.

Bu maç için Gökhan, Önsal, Kayahan ve Şiar'ında performanslarıda çok iyiydi.
Gökhanın 22 sayısını,
Kayahanın 16dakika'da 11sayı ve 3 ribauntunu,
Şiar'ın 12dakika'da 10sayı 2 ribaunt ve 2 asistini
Ve tabilki Önsal'ında özellikle 10 ribaunt ve 6blok'luk katkısınıda unutmuyoruz... Elinize sağlık..

Birebir eşleşmeler öncesi son maçımıza Güney Kore ile çıkacağız.

Oyuncuların Formlarına özen gösteren hocalarıma ayrıca teşekkür ediyorum.

Sevgi ve saygılarımla
Ernesto

This Post:
55
291940.836 in reply to 291940.805
Date: 3/11/2022 9:03:05 AM
Overall Posts Rated:
896896
Bugün biraz keskin şutör Gökhan Ültan'dan bahsedelim.

Mt forması ile en çok asist yapan oyuncu olmasına ramak kaldı diyebiliriz.
Ve belkide yakın dönem'de kariyerinin son demlerin'de Mt forması ile en çok sayı atan ve en çok asist yapan oyuncu olma ihtimali oldukça kuvvetli bir olasılık..

Son olarak tabi asist demişken, Mert Kezer'ede değinmek gerek. Şuan itibari ile MT formasıyla 298 asisti var. Yaşı itibari ile 4 sezon belkide 5 sezon çok rahatlıkla yararlanılacak bir oyuncu. Milli takım kariyeri sona erdiğinde Çok yüksek ihtimalle en çok asist yapan oyuncu olacaktır.

Ayrıca Uzun'larda pas'ın önemine dikkat çekmek istedim.

Milli Formayla En Çok Asist Yapan Oyuncular
Ercüment Ser 384
Gökhan Ültan 379
Fadil Akdiken 366
Arif Cascavlak 333
Oguz Can Arhan 330
Ali Nemutlu 318
Ekrem Mircan 312
Mert Kezer 298

Herkese keyifli günler dilerim..

Bugün Sadece Gökhan Ültan'dan konuşmak istiyorum. Milli takım kariyerine damga vurmuş bir kariyer ve istatislik abidesi..

Mt forması ile en çok sayı atan ve en çok asist yapan oyuncu ünvanı'na sahip..
Bakalım daha kariyeri ne kadar müsade edicek görücez ama eğer 8maç daha forma giyer'se 141 maç ile Yaşar Cindroruk'u geçerek Milli formayı en çok terleten oyuncu ünvanını'da elde edecek..

Milli Formayla En Çok Sayı Atan Oyuncular

Gökhan Ültan 2238
Ercüment Ser 2151
Ismail Köktay 1989
Oguz Can Arhan 1341
Haki Bilgin 1323
Simavi Duyu 1275
Cemal Cem Çandar 1256
Saban Salgara 1234
Yasar Cindoruk 1191
Halil Isil 1179

Milli Formayla En Çok Asist Yapan Oyuncular

Gökhan Ültan 410

Ercüment Ser 384
Fadil Akdiken 366
Mert Kezer 335
Arif Cascavlak 333
Oguz Can Arhan 330
Ali Nemutlu 318
Ekrem Mircan 312
Feyzullah Atakurt 293
Özgür Sinan Göray 293

Şuanki istatislikler böyle olmak ile birlikte benzer paylaşımları dönem dönem yaparak sizleride bilgilendirmek bana keyif veriyor. Herkese iyi haftasonları dilerim..

Ernesto
Nt Coach

This Post:
44
291940.837 in reply to 291940.835
Date: 3/14/2022 8:07:51 AM
Overall Posts Rated:
896896
Herkese Merhaba,

Birebir eşleşme maçları öncesi son maçımızıda galibiyet ile kapatarak yolumuza devam ediyoruz.
Diger maçların sona ermesini ve rakibimizi beklemeye geçtik diyebiliriz.

Güney Kore maçı için söyleyebilecegim, iç oynadık ve tam olarak istedigim randımani göremedim diyebilirim. Özellikle defans olarak.
Muzaffer Bingünün performansı memnum ediciydi diyebilirim.

Ve tabi resmi maçlarda ilk kez ilk5'te başlayan Semih için bu maç icin ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Semihin gelişiminde katki koyan hocama ayrıca tesekkur ederim.

Sevgi ve saygılarımla.
Ernesto

This Post:
33
291940.838 in reply to 291940.837
Date: 3/17/2022 12:26:22 PM
Overall Posts Rated:
896896
Merhabalar Herkese,

Sizlere biraz kadro yapılanmamızdan bahsetmek isteyerek söze girmek isterim.
Geçtiğimiz senenin kadrosunu ele aldığımızda, bu sene bu isimlerle yola devam etmedik.(Tahsin Özbaşak,Olgun Burçak, Cengizhan Sakin,Ferhat Kadir Kartal, Veli Dayanç,Alptemuçin Caran)

Elbette devam etmeme nedenlerimizde bazılarında yaşların ileriye gitmesi,bazı isimlerde onların yerlerini doldurabilecek yeni oyunculara şans verme isteğimiz gibi nedenler vardı.

Sadece yukarıda belirttiğim isimlerden Olgun Burçak'a form'u nedeniyle kadroda şans veremedim.Sahibinin malesef oyunu bırakması nedeniyle bu kişiden bu sene yararlanamadık. Önümüzdeki sene'nin kadrosunda yer alırmı onu zaman göstericek.

Kadro yapılanmamız dahilinde, Önsal Karadüzen ve Eray Hemengül'ü süreç içerisinde kadro'ya alarak zaman zaman şans verdiğimiz anlarda oldu.

Özel olarak ilgilenmeye gayret gösterdiğimiz (takım kullanıcı sahipleri ile birlikte) bazı isimleri hazırlık maçlarında kadromuza dahil ettik. Belkide aralarından biri yada birkaçı önümüzdeki sene kadromuzda yer bulacaktır.

Mevcut kadromuza baktığımızda aramızdan ayrılacak isimler olacak. Şuan için 2 isim ile önümüzdeki sezon'un kadrosunda devam etmeyi düşünmüyorum. (Hazırlık maçları için kadroya yeni dahil ettiğim isimler değil)

Bu arkadaşların yerlerini doldurmak için takım yapılanmamızı olabildiğince iyi bir şekilde yerlerini doldurma adına gayret gösteriyoruz. (Önümüzdeki sene kadromuzda yer almayacak arkadaşlarımızdan bir tanesi, Ülke için çok emek veren ve sayı liderlik sıralamasında bile en yukarılarda kendisine yer bulan İsmail Köktay elzem bir durum olmadığı takdirde kadromuzda yer almayacak. Diğer ikinci ismi henüz düşünme aşamasında olduğum için yazmak istemedim.

Şunu net olarak söyleyebilirimki, önümüzdeki sezon için tam olarak istediğim gibi bir kadro olmasada önümüzdeki birkaç senenin temellerini atmaya çalışarak yapılanmayı bu doğrultuda yönetmeye özen gösteriyorum.

İstedimki sizlerinde bu konulardan bilgisi olsun. Umarım bu yapılanma ile birlikte önümüzdeki senelerde elle tutulur başarılarda elde edebiliriz.

Son olarak yakın dönemde gündeme almak istediğim diğer konu'nunda ön bilgisini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bence ülke olarak MT kriterlerini'de tekrar gözden geçirmeliyiz.

Oyun motoru ve yeni dönem oyuncular ile birlikte bence Mt kriterlerinide biraz daha yukarılara çıkarmalıyız.
Herkesin bilgisine ve fikrine bu konuda başvuracağım.

Ernesto
NT Coach

Herkese selamlar,

Bu seneki kadro yapılanmamızdan biraz söz etmek istiyorum.
(Tahsin, Olgun, Cengizhan, Ferhat Kadir, Veli, Alptemuçin) gibi oyuncuların yanına İsmail Köktay gibi dev bir isim eklendi. Birde bu sene için Oğulcan Bilmen'e yeni kadro yapılanmamızda yer vermedim.

Geçtiğimiz sene takıma adapte ettiğimiz Önsal Karadüzen, Eray Hemengül, Kayahan Miran, Serkan Tanrıdağ ve Semih Oluk gibi isimler dönem dönem yakaladıkları şansları iyi'de kullandılar diyebiliriz sanırım.

Sezon başı Ali Arif'in formsuzluğu nedeniyle, Serkan Tanrıdağ ihtiyacı karşılamaya gayret gösterdi.
Eray Hemengül takımın bel kemiklerinden biri olmaya aday. Kendisine güveniyoruz.
Aynı şekilde Kayahan Miran'da özel bir oyuncu ve kendisinden yararlanmaya devam edeceğiz.

Keza oyun formasyonuna göre kadro'da şans bulan Önsal'da iyi maçlar çıkardı.
Yeni nesil oyuncularımızdan Semih Oluk gelişimine devam ediyor ve kendisinden önümüzdeki seneler adına beklentimiz yüksek..

Tabiki takımın Coach'u olarak devam edersem, bu gözle küçük bir değerlendirme, Mevcut kadromuza baktığımızda aramızdan ayrılacak 1 yada 2 isim olabilir.

Takım yapılanmamızı olabildiğince iyi bir şekilde gözlemleyerek en optimum kadroyu oluşturma gayret gösteriyoruz.

Son olarak takıma yeni dahil olan Tunç Akalın'ada hoşgeldin diyorum.

Sevgiler
Ernesto
Nt Coach

This Post:
44
291940.839 in reply to 291940.828
Date: 3/22/2022 6:35:45 AM
Overall Posts Rated:
896896
Herkese Merhaba,

Filipinler 56 - 82 Türkiye

Birebir eşleşme maçlarına galibiyet ile başlamamız sevindirici..

Takımın süperstarı Erol bu maç kadroda formu nedeniyle yoktu fakat Izmir Orcasın diger süperstarı Eray Hemengül maçı 21 sayı ile tamamlayarak maçın en skoreri olmayı başardı.. Orcasın diger yıldız ismi Kayahan Miran ilk 5 fırsatını iyi değerlendirdi diyebiliriz. Kayahan maçı 14 sayı, 7 ribaunt, 3asist 3top çalma ve 1blok ile maça her alanda katki koyarak bizleri sevindirdim

Skor seyri olarak çokta yüksek bir sayı olmasada, defansif olarak içerde duvar ören Mert ve Önsal'a ayrıca teşekkür ediyoruz..

Maçın adamı adeta bizlere ben buradayım diyen Mert Kezerdi bana göre.
9 Sayı, 23 Ribaunt, 4 asist ve 4 blok ile maça damgasını vurdu.

Önsalda pota altinda üzerine düşeni fazlasıyla yaparak asist olarakta takima katkısı kayda değerdi. 2sayı, 16ribaunt, 5asist, 2top çalma, 2blok.. Teşekkürler Önsal..

Yaşlı kurt, takımın kaptanı Gökhanda 13 sayı ile takımı sırtlamaya devam ediyor.. Eline sağlık kaptan..

Bir sonraki rakibimiz Arjantin olacak..

Oyuncuların Formlarına özen gösteren hocalarıma ayrıca teşekkür ediyorum.

Sevgi ve saygılarımla
Ernesto

This Post:
22
291940.840 in reply to 291940.839
Date: 3/28/2022 2:29:50 AM
Overall Posts Rated:
896896
Selamlar herkese,

Bu akşamki maçımız Arjantin ile..
Takım maça hazır, Maç saatinde görüşmek üzre.

@Desteğiniz bizimle olsun..

Ernesto
Nt Coach

Advertisement