Witam serdecznie selekcjonera po wyborach i serdecznie gratuluje wyboru. Przynaje,że nie zdążyłem oddać głosu bo...sam nie wiem dlaczego zaistaniała sytuacja się zdażyła...buuuuu... Mniejsza jednak z tym. Oddał bym swój głos na Mr.Presidenta i pisze to uczciwie, bowiem uważam, że zasługujesz na to stanowisko, do czasu kiedy moja ekipa doczłapie się do PLK i zostanę zauważony jako good manager :))) (żartowałem oczywiście w tym momencie) niemniej jednak chce ci zadać pytanie dotyczace oczywiście scautingu... To temat który mnie zastanawia, a ty jako selekcjoner jesteś jego integralną częscią...
Otóż dzisiaj w nowościach z mojej konferencji jest informacja, że zawodnik Sparty Radogoszcz został powołany do kadry narodowej w wieku 19 lat z potencjałem historycznego zawodnika ale z pensją 3000 k nie 30.000 tylko 3000 k.
Chwała mangerowi za tak spektakularny sukces...Moje pytanie zatem brzmi. Ja mam zawodnika 20 latka z potencjałem MVP i rozwojowy, którego obecnie trenuję dość intensywnie i to w opcji multiskilowej. Pytanie zatem jest banalne: Jak działa ten scauting i na jakich dokładnie zasadach. Bo szczerze mówiąc jestem zdegustowany, bowiem po naszej ostatniej wymianie zdań w tym temacie scaut się ze mną do tej pory nie skontaktował...Owszem - miałem ci wysłac skile i to z czasem zrobię ale uznałem, że może faktycznie jest jeszcze zdeczko za wcześnie, ale nadal nie wiem czy i jak działa ten scauting. Żeby sprawa była jasna...Jestem całkowice pozytywnie nastawiony do reprezentacji i do ciebie jako selekcjonera ale chciałbym usłyszeć od ciebie jasne, klarowne i przejrzyste zasady dotyczące scautingu...Kto co, i za co odpowiada...Na jakich zasadach powołuje się zawodników na testy, kiedy jest aktualizacja bazy danych i jak ona wygląda...?Jeśli mogę prosić o rzeczową odpowiedź to będę wdzięczny. Bo jeśli nawet do bazy danych reprezentacji nie jest wpisany mój zawodnik i co gorsza nikt o niego nie pyta to osobiście uważam, że coś jest nie tak w tym temacie. Chyba, że mam sam pisać, spamować i błagać o kontakt kogokolwiek.Jeśli tak to chcę otrzymać jasną wiadomość, że scaut nie będzie się ze mną kontaktował bo ma inne ważniejsze zajęcia i wtedy będę miał czarno na białym co w trawie piszczy w temacie reprezentacji..oraz czy warto się podniecać i pracować na rzecz reprezentacji...
Serdecznie pozdrawiam ciebie jako selekcjonera.
Jeśli mój zawodnik jest platfusem to relaks ale po co jest trening w takim razie...Trenuje swoich zawodników również z myślą o kadrze, w przypadku dwóch zawodników...Jesli są platfusami to ok nie ma tematu...Jeśli jednak jest inaczej...to co wtedy? Od razu odpowiadam, że moja filozofia opiera się na zawodnikach multiskilowych.To tak na marginesie...
Masz mój głos poparcia niestety nieformalny, ale jako elektorat mam prawo domagać odpowiedzi na swoje wątpliwości...
Scauting - jak działa baza danych, jakie są kryteria powoływania na testy itp. Bardzo proszę ciebie o jasną odpowiedź..
P.S.: Pytanie jest kierowane do Mr.Presidenta i oczekuje odpowiedzi tylko i wyłącznie od selekcjonera.
Jeśli rozmowa wymaga przejścia na BB-maila to jestem do dyspozycji...
Problem budowania mutantów, a zawodników multiskilowych to dwa inne światy, ale chyba ktoś niedawno poruszał ten wątek...
Pytanie nr.2
Czy w kadrze mogą grać zawodnicy z potencjałem mniejszym niż allstar i jeśli nie to pytanie proste - dlaczego ?
Pytam, bowiem mamy sporo managerów, budujących skile i zawodnicy się zmieniają lub mogą się zmieniać w kadrze, więc jeśli nie powołuje się zawodników z potencjałem mniejszym niż allstar ciekawi mnie dlaczego, bo uważam, że jeśli na dany mecz potrzebny jest zawodnik o określonych umiejętnościach to należy go powołać, a nie sugerować się potencjałem...
Ostatanio jestem lekko nie halo, więc jesli to pytanie padło, gdzieś na forum a ja go nie doczytałem to oficjalnie wszystkich przepraszam za powtórkę z rozrywki...
I to w zasadzie na tyle dzisiaj :))))
No...właśnie.Nie mam więcej pytań :)))
Z powa