Jako iż mam troszeczkę czasu, przedstawię wam historię pewnego reprezentanta. Mowa tu o Beniaminie Tomzie
(6925952) z
Jomitoka Jazz Band.
3 sezony temu kiedy rozpoczynałem skautować graczy, wysłałem do managera Jomitoka Jazz Band maila z tym, że jestem zainteresowany pewnym zawodnikiem (tez jest w czołowce w bazie danych).
shikor odpisał mi, że ok będzie trenował tego zawodnika ale przesłał mi też skile Beniamina, miał z 3,5k pensji potencjał MVP i takie niczym nie wybijające się skile. Odesłałem mu maila, że ten zawodnik drugi jest ok ale nie ma zbyt wielkiej szansy na reprezentacje. shikor się uparł i powiedział, że ten gracz będzie trenował razem z tym zawodnikiem którym byłem ja zainteresowany. Z czasem Beniamin dość szybko dogonił w skilach swojego kolegę z drużyny i jak dobrze możecie się domyśleć, że na dzień dzisiejszy jest od niego lepszy. Manager stosował się do wskazówek, zawsze wyrabiał minuty i teraz można zbierać tego plony:)
Napisałem tego posta poto aby managerowie uwierzyli, że jak się bardzo chce to wszystko można:). Wiele zależy od managera jaki trenuje zawodnika, Tomza miał to szczęscie, że trafił na shikor'a.