Inače razlika nije tako velika kao što ti se čini.
Meni je u ove 4 sezone otišlo za stručni štab > 7mil + za mlade igrače > 2,3mil + za stare igrače >3,1mil ➲ > $12mil
Iako sam imao novca i ekipu da preskočim jaguara nije mi se mililo da uđem u viši rang ako moram da prodam trenirce ili da se odmah vratim ali u neku drugu ligu jer ovim trenircima treba još 2 sezone treninga da bi sami mogli da drže tim u trećoj ligi, a 3 sezone za drugu.
Ove sezone plaćam porez koji je veći nego što polovina ima nedeljni plus, a nedeljno stručni štab košta kao neki rosteri.
Kada se i to nakalemi na gornju cifru kao i zbog neplaniranog poraza u ¼finalu PO zbog čega su se plaćale plate bez ikakvog prihoda u 2 nedelje prošle sezone dolazi se do cifre > $13mil (***)
Šta misliš koliko li tek imaju oni koji tankuju novac sezonama?
A tek day-traderi? (da me nisu toliko puta prijavljivali i da mi nisu skidali $ sa računa sada bih samo na transferima imao > 5x veći plus nego što piše)
A tek oni koji uopšte nemaju stručni štab?
Pa u IV ligi po sezoni sa najmanjom dvoranom i sa svim porazima u sezoni se može zaraditi >1mil, a kamoli sa solidnim trenerom, mladim trenircima i day-tradingom, bar još toliko po sezoni. A ako se na to dodaju prihodi od reprezentativaca, pobeda u ligi i kupu, arene, onda se to može još više povećati.
A postoje menadžeri koji ovo igraju još od samog početka i uvek su bili samo u nižim ligama. Varaju se oni koji misle da oni nemaju pojma i gledaju samo trenutnu tabelu kao i rang.
Zar Hofman nije svima pokazao da i od trenutka od kada su ga banovali može sa novom ekipom od nule da za samo 5 sezona ponovo uđe u Prvu ligu.
Šta misliš da će Hofman kada po 3.-ći a naročito kad po 5.-ti put bude ušao u Prvu ligu da će onda gledati kako da ispadne ili da napadne trofeje?
p.a. I u onoj igrici koju je on i ja igramo Dr je imao odličan tim ali nikako nije hteo da uđe u Prvu ligu sezonama. A onda kada je ušao u Prvu ligu bio je:
- sezona 26 (1) ► 2 +1/16 finala KE
- 27 (2) ► 1 + osvojio KUP + 1/16 finala LŠ
- 28 (3) ► 1 + finale KUP-a + 1/16 finala LŠ
- 29 (4) ► 3 + osvojio KUP + ⅛ finala LŠ
- 30 (5) ► 1 + finale LŠ
- sezona 31 je tek počela i u nedelju igramo prvo kolo
a pre toga kao drugoligaš je osvojio kup sezona (25), ½ finala kupa u sezonama (23 & 22)
*** Siguran sam da je Hofman imao ovoliko para koliko sam u zadnje vreme spickao (kao i ovoliku arenu) da bi do sada bar jedno 3÷4x ušao u prvu ligu, a imao bi i arenu možda i veću od ove :P