Ενώ είμαι ´θερμός´ υποστηρικτής της χρήσης των Ελληνικών δεν θα απαγόρευα (άλλωστε δεν μπορώ και πάνω απ' όλα δεν θέλω) την χρήση Greeklish, Αγγλικών ή ότι μπορεί να φανταστεί κανείς!
Πραγματικά πιστεύω ότι ο καθένας πρέπει να εκφράζεται όπως θέλει και μπορεί καλύτερα.
Εάν όμως έχω καταλάβει σωστά από αυτά που έγραψαν τα παιδιά πριν, το μοναδικό επιχείρημα υπέρ της χρήσης των Greeklish είναι η πρακτικότητα στην γραφή!
Εάν υπάρχει κάτι άλλο λυπάμαι που δεν το εντόπισα στις προηγούμενες αναρτήσεις και παρακαλώ να μου το υποδείξετε!
Σε ένα μικρό κείμενο πχ δέκα αράδων η πρακτικότητα (των Greeklish) στην γραφή λογικά πρέπει να εξοικονομεί σε αυτόν που γράφει το κείμενο 10, άντε βαριά 15 δευτερόλεπτα.
Όμως το post αυτό θα διαβαστεί από ένα σχετικά μεγάλο αριθμό χρηστών .Συμβαίνει μερικοί από αυτούς (όπως και εγώ) να έχουν μεγάλη δυσκολία στην ανάγνωση αυτής της γραφής.
Στην δική μου ´ζυγαριά´ το να διευκολύνεις τους πολλούς μετράει παραπάνω από αυτά τα χαμένα 15 δευτερόλεπτα.
Βέβαια το πώς ζυγίζει ο καθένας τα πράγματα είναι παράξενο πράγμα! Αλλά εάν αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα είναι διάολε τόσο σημαντικά,τότε γιατί κάνετε ερωτήσεις που θα απαιτούσαν ένα ή δύο λεπτά (κάποιες φορές και πολύ παραπάνω) για να απαντηθούν;
Ας γράφει ο καθένας όπως θέλει! Εάν καταλαβαίνω την γραφή (όχι Κινέζικα κλπ) θα διαβάζω προσεχτικά τα κείμενα και θα απαντώ όσο καλύτερα μπορώ! Όχι από ευγένεια αλλά από σεβασμό.
............ακόμη και αν αυτό μου ´τρώει´ λίγο χρόνο παραπάνω!
Last edited by GM-sarithin at 5/25/2011 2:09:17 PM
Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές