BuzzerBeater Forums

BB Poland > Puchar Leniwego Dzbana - edycja XI

Puchar Leniwego Dzbana - edycja XI

Set priority
Show messages by
From: Thurin

To: Joa
This Post:
00
235264.84 in reply to 235264.83
Date: 2/21/2013 3:45:33 PM
Overall Posts Rated:
11131113
No JOa przesadziłeś dzisiaj zdecydowanie :D

From: Joa

This Post:
00
235264.85 in reply to 235264.84
Date: 2/21/2013 5:46:42 PM
Overall Posts Rated:
382382
Ano :( a szykowały sie piękne derby :( a tak masz wyzwanie - przegraj bsrdziej ;p

To: Joa
This Post:
00
235264.86 in reply to 235264.85
Date: 2/21/2013 5:52:54 PM
Overall Posts Rated:
11131113
Pomszczę cię!

This Post:
00
235264.87 in reply to 235264.79
Date: 2/27/2013 3:29:22 PM
Overall Posts Rated:
179179
Puchar Leniwego Dzbana - niech przegra lepszy!!!

Już tak niewiele zostało zostało do rozpoczęcia finałowego meczu w ramach Pucharu Leniego Dzbana, czyli....

(http://www.youtube.com/watch?v=VpFITa9eYoQ)

!!! Ks Homera - Total Annihilation !!!

Zanim przejdę do krótkiego wywiadu z Prezesami obu drużyn, zapraszam do zapoznania się z opiniami ekspertów. Pod kątem jednego z najważniejszych skilli w całym BB uczestnikom finału przyglądał się Dziekan PeWu (164211)

Już w najbliższy czwartek zostanie rozegrany wielki finał najbardziej rozleniwionego pucharu w BB. Gospodarzem finału jest zespół Total Annihilation, który kompletnie nie zrozumiał zasad rozgrywania turnieju i postanowił wygrywać swoje mecze. Rywalem w wielkim finale będzie KS Homera. Zdaniem bukmacherów faworyt czwartkowej rywalizacji. Uzasadniają swój wybór, tym że są tak rozleniwieni, że nawet nie chciało im się wysyłać zaproszeń na mecze.
Analitycy twierdzą, że dwa czynniki będą decydować o końcowym sukcesie. Pierwszym z nich jest forma dnia. Z pewnością trenerzy będą preferować tych zawodników, którzy dzień wcześniej imprezowali lub nie pamiętają swojego ostatniego treningu.
Drugim czynnikiem są…bloki. To nie jest żart, ani nie zostałem zmuszony, aby o tym pisać. Badania przeprowadzone przez Katedrę Blokowania na Uniwersytecie BuzzerBeater’a we Wrocławiu wskazują jednoznacznie silną zależność pomiędzy liczbą bloków, a liczbą zdobytych punktów w meczu. 88% spotkań zakończyło się zwycięstwem tych drużyn, które odnotowały większą liczbę bloków względem rywala. Oznacza to prawdopodobnie brak udziału najlepszego blokującego pucharu w wielkim finale - Almantasa Štenbergasa (Total Annihilation). Dodatkowo profesorowie dostrzegli rażące błędy w liczeniu statystyk, a w szczególności wpływu bloków na obronę pod koszem. Doszli do wniosku, że prawdopodobnie jest to efekt szczytu lenistwa.
To niecodzienne zjawisko, które objawia się szczytem i lenistwem (dwa nierozłączne czynniki) dopadło także kibiców, którzy wybierali się na czwartkowy finał PLD XI. Kasy biletowe sieją pustkami. Z pewnością w czwartek nie czekają na nas emocje.

Last edited by Czesław at 2/27/2013 3:55:17 PM

This Post:
22
235264.88 in reply to 235264.87
Date: 2/27/2013 3:29:59 PM
Overall Posts Rated:
179179
...natomiast sprawność poruszania się w dżungli listy transferowej oraz umiejętność pozyskiwania poroża od pewnej grupy ssaków parzystokopytnych, ocenił Banan-mat66 (56221)]:

Transferowi kombinatorzy, czyli Thurin vs. _chemic.

Na pierwszy rzut oka widać duże róznice między obrotami transferowymi obu klubów ale nie ma co się dziwić, ponieważ Thurin zaczynał szukanie jeleni juz od 9 sezonu. chemic natomiast zabawę z TL zaczął w sezonie 17. W transferach Total Annihilation niestety ciężko znaleźć jakiś wałek ;). Największy zysk zanotował na J.Ciupie, trenując i sprzedając draftowicza za rekordowe( na tą chwilę) $650 000. Wg historii transferów klub zarobił $105 000, ale odejmując procent ze sprzedazy zysk był mniejszy.
Czekamy na pierwszy milion zarobku za pojedynczego gracza !.
Ehh, nie mam do kogo się przyczepić..;))

U Thurina natomiast zabawa dopiero się zaczyna ;)). KS Homera od 9 sezonu zdążył zarobić równowartość $7 072 010. Wynik bardzo fajny, nawet lepszy niż u takiego jednego owoca;). Sucheliczby z zysków i strat ciężko porównywać (103mln do 98mln i 34mln do 27mln Thurina). Mimo tego Thurin nie ma na co narzekac. Przyjrzyjmy się bliżej tym walkom;)). Klub zaczął od spokojnych transferów,zarabiając swój pierwszy milion na jednym graczu 1 marca 2010 roku. Potem pojawiło się parę kolejnych drogich sprzedaży (1.2mln-1.55mln) aż do rekordowego Grzegorza Adamowicza, legendy KS Homery. Swego czasu Thurin mi go też wciskał..;))
Afrykański klub pozyskał w/w SFa za 1.9mln. Grajek wart swojej ceny. Mimo tego Thurin raczej z ciężkim sercem się z nim rozstawał. Może pocieszać się faktem, że w pucharze zainicjowanym przez Czesława już nie zagra..czyżby aż tak Thurinowi zależało na wygranej??
Z drugiej strony KS Homera wydawała bardzo małe kwoty na zakupy graczy. Najwyższą kwotę przeznaczył na R.Gramunta, 1.4mln. Jest to jedyny siedmiocyfrowy zakup. Transfery wyglądają spokojnie, na niższych kwotach może i wałki poszły ale któż to może wiedzieć..;)
Podsumowując, nuda panie, nuuuuuuda..;)

Dziękując szacownym ekspertom dodam, że w tym miejscu miały znaleźć się jeszcze wskazówki dotyczące udanej próby zdobycia mniejszej ilości punktów w finale, niestety poproszeni o to Pezo ( finał PP ) oraz Szefciu (finał BBB) wykazali się co najmniej postawą godną prawdziwego leniwca, albo w ostateczności nie da się w tak publicznym miejscu zacytować podanych mi wskazówek. Żeby nie być gołosłownym wspomnę tylko że wyrażenia " Opara" czy " leszcz" należały do najłagodniejszych....

Last edited by Czesław at 2/27/2013 3:31:57 PM

This Post:
00
235264.89 in reply to 235264.88
Date: 2/27/2013 3:30:18 PM
Overall Posts Rated:
179179
Czas na najważnejsze - mini wywiad z finalistami:

Thurin (165726)

1.
"Wchodzę w to, ale nie oczekujcie wystawienia składu na mecz. Co za dużo, to nie zdrowo."

Czy wypowiadając te jakże prorocze słowa przypuszczałeś, że skład ustawisz w finale ( a ustawisz? chce Ci się? - przyp. Czesł.) ? Jakie nastawienie przed debiutem w PLD ?

Thurin: Przyznam szczerze, jak przystało na uczestnika Pucharu Leniwego Dzbana, nawet nie przeczytałem do tej niedzieli reguł i po prostu grałem swoje. W pierwszej rundzie szulkin sam się podłożył, następnie przechytrzyłem Jaxa, aby w półfinale dostać prezent od losu. To świadczy o tym, że mam ten mecz wygrać i zrobię to!

2. Jak wyglądają Twoje przygotowania do finału? Grasz w RTSy, np w Total Annihilation?

Thurin: Nasze przygotowanie na ten mecz najlepiej wyjaśni mój mentor(http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&am...)

3.Czy sprzedaż Adamowicza to rodzaj gry psychologicznej przed czwartkowym finałem? Czy też skończyły się zapasy trunku z koszulek zawodników Ks Homera

Thurin: O wy hieny dziennikarskie, wszytsko zgadniecie! Oczywiście, przyznaję, że sprzedaż Adamowicza to było wzmocnienie przed czwartkowym finałem. Na jego miejsce kupiłem paru obiecujących graczy jak Ozan Emrah Çapar ((29427742)) czy Marek Piechula ((29442928)). Porażka to ich drugie imię i mają ją wypisaną na twarzy, więc te transfery uważam za obiecujące.

4..Co wiesz o przeciwniku? Czy paczyłeś już w jego ACTA?

Thurin: Słyszałem, że ostatnio przesadził ze związkami chemicznymi, w wyniku czego przestał... reagować.

PS. Chciałbym pozdrowić moich kibiców, jeśli takowi istnieją!

oraz

_chemic (162666)

1. Czy zgłaszając się do PLD, jak większości uczestników nie przeczytałeś regulaminu?

_chemic: Powiem więcej, do tej pory nie przeczytałem regulaminu.

2.Przez postronnych kibiców to Joa uważany był za faworyta do wygrania. Czy to Cię zmobilizowało w jakiś sposób?Jak czujesz się po wyeliminowaniu selekcjonera?

_chemic: Odciąłem się od otoczki turnieju, aby na spokojnie realizować założenia taktyczne. Co do samego pytania to czuję się znakomicie, mam co wpisać do swoich skromnych sukcesów

3. W jaki sposób i jak długo przygotowywałeś taktykę na tamten mecz? Biegałeś może po parku, albo oglądałeś wszystkie mecze Joa od poczatki jego BB kariery?

_chemic: Na każdy mecz wysyłam najbardziej leniwych zawodników, którzy zajmują się notatkami. To jest jedyne zadanie dla tych darmozjadów

4. W związku z finałowym rywalem zamierzasz przeczytać Iliadę, Odyseję a może obejrzeć wszystkie sezony Simpsonów?

_chemic: Jestem zbyt leniwy na takie rzeczy. Przystanę na odczytaniu regulaminu Pucharu

5. Jak oceniasz swoje szanse na finał? Szykujesz dla rywala jakąś niespodziankę?

_chemic: Może to niegrzecznie odpowiadać pytanie, na pytanie. Powiedz mi lepiej czy muszę wygrać, czy przegrać? Jeśli wygrać to tutaj może być różnie, jeśli przegrać to widzę spore szanse

Dziękuję obu Prezesom.

Na koniec dla potrzebujących rozluźnienia przed finałem miały pojawić się tradycyjne miski. Niestety zarówno Thurin, jak i _chemic nie mogą się pochwalić w tym temacie jakąś pokaźną kolekcją ( kto wie, może po finale). Jedyne co udało się wypaczeć to:
(http://www.najdarceky.eu/fotky6435/fotos/_vyr_1399simpson...)

Zapraszam jutro 18:35

!!! Ks Homera - Total Annihilation !!!

Last edited by Czesław at 2/27/2013 3:33:53 PM

From: Pewu

This Post:
00
235264.90 in reply to 235264.89
Date: 2/27/2013 3:43:38 PM
Overall Posts Rated:
914914
Zrobiłeś ze mnie i banana jakiegoś murzyna :/ Widzę, że kluczem do sukcesu obu drużyn był brak znajomości regulaminu :P

From: Czesław

To: Pewu
This Post:
00
235264.91 in reply to 235264.90
Date: 2/27/2013 3:56:33 PM
Overall Posts Rated:
179179
Poprawione;) Panie Dziekanie.
Jak to bywa zwykle i tutaj do sukcesu prowadzi najleniwsza droga;)

This Post:
00
235264.92 in reply to 235264.90
Date: 2/27/2013 4:01:36 PM
Overall Posts Rated:
179179
Na koniec jeszcze o nagrodach:

- dwóch Prezesów obiecało zagłosować na zdobywcę PLD w najbliższych oskarach w kategorii bug sezonu
- jeden Prezes z V ligi obiecuje zagrać TiE w meczu wskazanym przez zdobywcę pucharu
- Vinnie Jones poinformuje gdzie aktualnie najtaniej można kupić dzban dobrego, mocnego trunku leśnego
- BBcy obiecują w następnym sezonie popracować nad blokami oraz JR
- organizator PLD pomoże zorganizować sparing z jedną z drużyn Bahamskich

This Post:
00
235264.93 in reply to 235264.92
Date: 2/27/2013 4:36:15 PM
Overall Posts Rated:
11131113
Piękna otoczka! :)

Niech wygra jutro lepszy :)

From: Pewu

This Post:
33
235264.94 in reply to 235264.93
Date: 2/27/2013 5:45:41 PM
Overall Posts Rated:
914914

Niech wygra jutro lepszy :)

Widzę, że do tej pory nie przeczytałeś zasad... :)

Advertisement