Már ne haragudj, de ha anyanyelvi szinten műveled a magyar nyelvet - amit feltételezek - , akkor tudhatod, hogy a "Ennyire nem lehetsz retardált" kifejezést akkor használja az ember, ha valakit igenis annak tart. Ha tartalmilag elemezzük, akkor az is benne van, hogy "retardált vagy, de nem gondoltam, hogy ennyire"... Ezen nincs mit szépíteni.
Nem is beszélve az azt követő "magyarázatodról", amiben lehülyézed, ostobának nevezted, majd pedig aljasnak titulálod az illetőt. Tipikus esete annak, mikor minden szavaddal mélyebbre ásod magad.
Ha a haverokkal sörözöl, akkor ez talán elmegy, és nem késelnek meg érte, de írásban, olyanokkal szemben, akik nem a haverjaid, nem megengedhető. Még a szabályzat szerint sem.
Bocs, ez meg nyilván vicc akart lenni:
Nem rá mondtam, hanem hasonlatként hoztam fel.
Még ha állításod szerint provokáltak is, ezek nem tekinthetők egy kulturált vita keretein belül elfogadható megnyilvánulásnak, úgyhogy megér egy warningot. Javaslom a jövőben számolj tízig, mielőtt írsz valamit, és olvasd is vissza kétszer, nehogy a további büntetési tételeket is utána kelljen néznem...