Saygıdeğer hocam öncelikle daha sakin olmanızı öneririm.
Muhakkak ki değerli oyuncular yetiştirmiş ve yetiştirmeye çalışmakla uğraşıyorsunuzdur. Ancak neredeyse benim kadar u21 e zaman ve kaynak ayırmış hocamız sınırlıdır. Milli takım mekaniklerine çok hakim değilim bu güne kadar hep u21 için oyuncu yetiştirmiştim. Zübeyir, Burak, Muzaffer, Berkay, Hikmet, Tolunay... Bir çırpıda saydıklarım. u21 sayfasına girerseniz bir çoğunun ismini görebilirsiniz. İnanın bana son dönemdeki u21 koçu hariç geride kalanların hepsi ile çalıştım. Yani
2 sene uğraşıpta bir oyuncu mu yetiştiremiyorsunuz ?
bu söyleminizin bana karşı olmadığını umut ediyorum.
Eğer konu fedakarlıksa sezonlardır alt liglerde 3 seviye antrenman sahası ve spor salonuna para ödeyip üst düzey koçlara ve genç antrenörlerine de ciddi kaynak ayırıyorum. Oyuncu yetiştirmek için çaba harcayan tek kişi inanın siz değilsiniz. Hiçbir zamanda ihtiyarları toplayıp üst liglere çıkmaya da çabalamadım bu bana saçma geliyor. Bu konuda da kendimi tenzih ediyorum.
Söylemim sadece şu anda mevcutta 126 typ olan oyuncunuzun milli takıma ''ait'' olduğunu düşünmenize. Tekrar ediyorum ben hiçbir zaman milli takım için oyuncu geliştirmedim milli takımdaki oyuncu mekaniklerine yüzde yüz hakim olduğumu iddia edemem ama listeye düşen neredeyse her Türk oyuncuya da bakarım. O yüzden 126 typ olan bir oyuncunun milli olabilecek niteliğe ''şu an için'' sahip olmasına imkan vermiyorum. En basitinden geçen günlerde muzaffer satıldı özelliklerini hepimiz gördük. Şu an kayahan listede sene başı gökhan listeye düşmüştü bir süre. Bunların hepsi 150 typ civarında gerçekten nitelikli oyunculardı. Hal böyle iken 120 typlerde bir adamın mt ye girebileceğini nasıl söyleyebiliyorsunuz gerçekten hayret ediyorum. Hatta ve hatta serbest atış ve kondisyonun toplam typ yi etkilemediğini dahi bilmeyecek oyun yeterliliğine sahip olmadan...
Neyse lafı uzatmaya gerek yok muhtemelen yukardaki suçlamalarınız benden başka belki de kızgın olduğunuz kişilere yönelikti ama yine de beni zan altında bıraktığı için cevaplama gereği duydum. Oyuncunuzun özelliklerini mt koçu zaten biliyordur. O detaylı şekilde mt kriterleri hakkında bilgilendirme geçer diye düşünüyorum.
İyi forumlar.
Last edited by Melo at 4/9/2022 4:52:29 PM