Zdravo kolegi,
Do sega razgleduvav kakvi ni se moznostite za naprevarot protiv shvabite. Imame nekakvi shansi no se mali.
Znaci, vi kazuvam sto imame na raspolaganje, ke vi kazam koj e mojot plan, i sum otvoren za sugestii i mislenja.
Prvo, vo dobra forma ni se samo centrite i krilni centri. Toest, mozeme da se odbranime vnatre, i mozeme da napadneme vnatre. No sekako i tie se dosta dobri tamo. Si mislev na neprekinato dvizenje, shut za tri i vnatre, bez shutevi od sredna distanca. No za zal, na nadvoresen shut sme ocajni. Imame dobar skok shut i vnatreshen. Ako igrame vnatre, ni trebaat dobri dodavachi, no za zal takvite ne se vo forma, i imat mnogu nizok index. Za sega se odluciv na dvizenje, za da moze kako taka da iskoristime skok shut i da ne napagame tamu kade sto tie se najdobri. No imame dosta silen centar, i varijanta e da igrame i vnatre, no za smetka na toa ke bideme dosta slabi na nadvoresna odbrana, poso ke treba da stavam play, bek i krilo so visoko dodavanje, a tie se so mal index. Opciite za mene se dve, dvizenje ili nizok post. Ako igrame dvizenje ke igraat posilnite nadvoresni igraci i sekako nasite najdobri centri. Ako igrame nizok post, ke igrame so poslabi nadvoresni i istiti silni centri.
Za momentov poveke me vlece da gi napadneme so dvizenje, taka ke imame kolku tolku dobra obrana, i ke se nadevame na nivna greska vo taktikata. Otvoren sum kon kritiki, mislenja i soveti. Sekako ke igrame opusteno, za narednata da mozeme da igrame normalni ili mot.
Cekam diskusija.
Pozdrav,
Panac