Lestansky ma potencial 9 a pre NT nie je zaujimavy. Stale sa trenovat ale da a prestup alebo trening sa dohodnut da tiez. Hlavne ze Renac ma potencial tiez 9, ma sice outside nacaty a s tym potencialom je zrazu zaujimavy pre NT. No neviem, kam spejeme...
Potencial nehovori o aktualnych kvalitach hraca, takze neviem ako mozes porovnavat skilly hracov na zaklade potencialu. Lestansky nehral ani minutu mimo pozicie, takze ten jeho slaby vonkajsok (max 4) sa velmi nezlepsil. Nechce sa mi pocitat, kolko hral Renac mimo pozicie a okrem toho mal podstatne lepsi vonkajsok od "narodenia". Az na 1 vynimku, ktora sa velmi tazko trenuje a spravil v nej takmer 2 skoky ma Renac ostatne vonkajsie skilly o minimalne 5 lepsie, jeden skill dokonca o 10 lepsie nacaty. Podkos ma uz takmer na maxime potencialu, ak uz nie je zaseknuty. Nechcem ho tymto vychvalovat, lebo zdaleka nie je super, len chcem poukazat, ze nie len MVP potencial odstavil Lestanskeho. Ako spomenul Matej, Renac je len take docasne riesenie, kym nedorasie niekto lepsi, pretoze na NT hraca svetovej kvality mu chyba velmi vela.
Vies ake je tazke zohnat niekoho na trenovanie perspektivneho hraca? Asi vies ako to chodi, ked si sam jeden talent zabil, takze je zbytocne naplnat nase dost obmedzene kapacity neperspektivnymi hracmi. Naucil som sa aj pri U21 (skauti mozno potvrdia), ze sa skor treba zamerat na kvalitu a nie len na kvantitu. Takze sa neda venovat kazdemu hracovi a treba spravit urcitu selekciu.
Taka otazka: Budes kandidovat aj v dalsich volbach?
Priznam sa, ze nemam tolko casu na NT, kolko by som chcel a ako som mal pred volbami, par veci sa mi v zivote zmenilo... Takze ked sa najde nejaky schopny kandidat, ktoremu by som sa nebal do ruk "predat zezlo", tak kludne ho aj vo volbach podporim. Ak nie, tak by som kandidoval dalej, nakoniec tu mam este nejaku nedokoncenu robotu..:)