Takım tesisleri gibi satmak/yıkmak/yükseltmek istediğinizde geri ödeme yok, onu da hesaba katın.
Katılıyorum hocam. Ama şöyle bir durum var. 20-30k daha fazla maaş ödeme imkanı veriyor. Bazı durumlarda çok faydası olabiliyor. Ödediğin paranın geri dönüşü çok uzun olduğu bir gerçek ama ödeyeceğin maaş skalanın yükselmesi ligde diğer hocalardan daha yüksek maaşlı oyuncular almana imkan sağlıyor.
Şayet bende 2m'lik olanı var. Benim bu haftaki lisanslı ürün satış gelirim 138k , Lig ortalaması 74k, Maç hasılatı gelirlerim iyi sayılmaz. Lig ortalaması 297k benim bilet satışlarım 290kyı buluyor. Takım tesislerine 35k ödüyorum. Ligimin takım tesisi ortalaması 16,5k civarıdır.
Ben bu avantajı genelde antrenör için kullanıyorum. Ama oyuncu maaşı için kullanmaya kalksam. 50-60k daha fazla maaşı rahatlıkla ödeyebilirim. Zaten kadromun toplamına baktığınızda maaşlarımın yüksek olduğunu görebilirsiniz. Yeni oyuncu aldım -79k ekonomim bulunmaktadır. 2 hafta sonra lisans gelirlerim, aldığım Tunus milli takımı oyuncusunun katkısı ile gelir-gider dengem -30k civarı olacaktır. Ama yine de ben 1 tane oyuncumu satıp ekonomimi düzeltmek istiyorum. Kupa, BBÇ gelirlerini düşünmek zorunda kalmak istemiyorum.