Twój pomysł jest niestety zbyt rewolucyjny;) i przede wszystkim zbyt ryzykowny. Wystarczy, że nie wyczujemy przeciwnika i do gry wystawimy zawodników 7 i 8 do taktyki LI, LP bez ID, a przeciwnik zagra pod kosz i już jest pogrom. Także zgadzam się w tej kwestii z Juniorro. Jeśli już to faktycznie można wytrenować C z zabójczym ID i RB i do tego bardzo dobrym RB i fajnymi podaniami. Moim zdaniem taki zawodnik byłby ciekawym zawodnikiem do taktyki obwodowej. Taki Dwight Howard;)
Co do nowego silnika to ilekroć słyszę, że C często w meczu broni rzutów z obwodu to tylekroć się bardzo dziwię. Sam jakoś tego nie doświadczyłem. Owszem może są to jakieś 3 piłki w meczu ale to maks. Teraz pytanie: Jaki jest sens trenowania C OD, kiedy będzie on musiał się zmierzyć z JS w okolicach 16-17. Uważacie, że OD na poziomie 9-10 (o ile w ogóle, uda się do takiego poziomu dociągnąć, a tak w ogóle to przekonać właścicieli do takiego treningu) da radę? Moim zdaniem przy zatrzymywaniu takich rzutów obwodowych większą rolę mogą odgrywać bloki, a te jest dużo łatwiej wytrenować.
Jeżeli chodzi o PF-ów to zgadzam się, ze powinni to być gracze bardziej uniwersalni, potrafiący oddać rzut z dystansu, wejść pod kosz, podać, a też czasami wybronić coś z obwodu. Natomiast C to dla mnie tak ja w realu zawodnik, które pilnuje trumny i tam powinien być mocny. Do tego przy R&G powinien potrafić skupić na sobie uwagę pod koszem i oddać piłkę na czysty obwód. To wszystko. Jeśli czasami znajdzie się przy niskim rzucającym to jedyną umiejętnością, która może mu pomóc go zatrzymać jest umiejętność bloków, a nie OD.
Tak w ogóle to uważam, że bloki są bardzo ciekawą umiejętnością dla C w nowym silniku. Założyłem specjalnie nowy wątek na ten temat...ale jeszcze nie za wiele wniosków się w nim pojawiło. Na pewno jest tak, że "podwyższają" one umiejętność obrony...i co ciekawe według mnie nie tylko obrony pod koszem. To według mnie może być odpowiedź na rzuty obwodowych i co zrobić, żeby nie wpadały kiedy obok takiego obwodowego znajdzie się C. Bo treningu OD sobie nie wyobrażam...
Last edited by kozlik4 at 8/14/2009 9:24:57 AM