Veceras od 20h nas poslednji mec na evropskom prvenstvu, i poslednji takmicarski ove sezone.. Protivnik ne moze biti tezi, aktuelni svetski prvak i ekipa koja zauzima prvo mesto na rang listi, Ceska.. Sto se samog meca tice, nema rezultatski znacaj, oni su obezbedili prvo mesto pred nastavak takmicenja a mi smo odavno izgubili sve sanse za prolaz tako da se danas igra za prestiz i da vidimo gde se sa ovom ekipom nalazimo u odnosu na najbolje na svetu.. Entuzijazam i forma su na podjednakom nivou tako da videcemo koliko mozemo..
A sada da napisem nesto i povodom celog takmicenja, i naseg ucinka na istom jer veceras se za nas ono zavrsava.. Slazem se sa svima koji misle da je rezultatski ova sezona blagi uzas, mozda se moglo vise a realno mozda i nije.. Da krenemo od samog pocetka, a tu su krenuli i nasi prvi veci problemi.. Pred prvi mec sa Albanijom ostali smo bez uz Grubora nasa 3 najbolja centra i najboljeg beka.. Dakle, Mlinarevic i Josifovic su doziveli povrede na 2 nedelje, a bez Rumuna smo trajno ostali jer ga je kupio neki nas menadzer gde nije odigrao ni jedan minut i skoro je otisao u istoriju.. I na poziciji beka smo ostali bez najboljeg igraca, Jovan Nadj, koji se takodje povredio na 2 nedelje.. Kada se pogleda prosla sezona gde smo imali prilicno dobre rezultate moze se videti ucinak svih ovih igraca i koliko je hendikep ove sezone sto ih nismo imali.. Usledio je taj prvi mec u takvoj situaciji gde smo popili kranc i izgubili.. Nakon toga sledi mec sa Izraelom gde nam se desilo ono cudo sa ne vrsenjem izmena i gde oni nisu ispostovali dogovor da se igra TIE na TIE koji smo takodje izgubili.. U 3. i 4. kolu su usledile 2 ubedljive i lake pobede protiv Luksemburga i Skotske.. Nakon toga nas je zadesio novi maler u vidu forme igraca iako su gotovo svi imali idealnu minutazu pred odlucujuci mec po nas i nas dalji tok takmicenja protiv Rusije.. Nismo smeli potpuno da izgubimo entuzijazam jer su nam bile potrebne sve 3 pobede do kraja i nadali smo se cudu, da ce nas oni poceniti i da cemo sa za nijansu vecim zalaganjem nekako doci do pobede, sto se nije desilo, zalaganje je bilo isto i mi smo u egal mecu porazeni, cime smo izgubili sve sanse za prolaz dalje.. Zatim je usledio mec protiv Finske koji smo bukvalno pustili jer smo od ranije imali dogovor da igramo TIE na TIE i mislim da nije bilo potrebe to prekrsiti i tako ih izbaciti iz dalje borbe za prolazak dalje.. I na tom mecu su nas zadesila 2 malera povredama Grubora i Batica na samoj utakmici a oni su inace imali najbolji ucinak u nasoj ekipi do tada a Batic je ostao nas igrac sa najboljim ucinkom i na kraju meca.. :) Dakle i tu smo porazeni u egal mecu sa 5 poena razlike.. I na kraju sledi ovaj danasnji mec protiv najjaceg protivnika koji cemo videti kako ce se zavrsiti..
Sto se igrackog kadra tice tu sam i vise nego zadovoljan.. Od 18 igraca koji su trenutno u sastavu, cak 14 se i dalje trenira i imaju lep napredak.. 4 igraca koja nisu u treningu su Dulanovic, Visnjicki, Mlinarevic i Grujin.. Na Grujina ne bih racunao ni ove sezone da me muka nije naterala, na Visnjickog takodje.. Dulan i Mlinarevic ce biti tu i u buducnosti iako se ne treniraju jer bolje trenutno nemamo, cak se za Mlinarevica moze reci da je nas najbolji igrac.. Na poziciji pleja Boskovic i Damjanac lepo napreduju i uz Dulana i Balatova smo lepo popunjeni na toj poziciji.. Na poziciji beka imamo Sparovica, Stankovica, Novakovica i Nadja kada se posle povrede unormali sa formom.. I napretkom ove sezone Miljus je spreman da uskoci ako bude potrebno.. Svi se treniraju trenutno, a nadam se da ce i Samuraj nastaviti sa treningom Novakovica i da mu nece trenirati samo staminu i bacanja u buducnosti kao sto mi je jednom prilikom rekao.. Od krila tu su Cetnik, Eklem i Slavkovic koji odlicno napreduju i Karadjordjevic je vec spreman da uskoci ako bude potrebe koji se takodje trenira.. I na kraju centri, sa kojima smo najvise muku mucili a i jos cemo neko vreme.. Ali o tome u narednom postu :)