Przecież on jest prawie gorszy nawet od Węgrzyna ;-)
W tej kadrze nie zagra już żaden nowy podkoszowy, który ma sumę skilli niższą niż 110. Chyba że jest Wiśnią ;-)
Co prawda jakby mi ktoś dał grajka z samymi dwudziestkami na dole i jedynkami na górze (suma 86), to bym go brał. Ale mutanty wymrą bardzo szybko w związku z właśnie ogłoszonymi zmianami, a które wejdą od przyszłego sezonu - że zawodnicy na TL będą automatycznie wystawiani za cenę będącą dziesięciokrotnością pensji. No i to jest praktycznie wyrok dla Eygiego jeśli z kadry go wyrzucę, bo nikt za niego zapłaci 3,7M. Za Wiśnię też nikt nie da 4,5M więc trzeba będzie go chronić ;-)
Pozostali reprezentanci będą chronieni, bo każdy jest wart dużo więcej niż 10x pensja. Więc jeden problem problem odpada ;-)
Aktualnie jeśli ktoś myśli o graniu w przyszłości w kadrze, to powinien uwzględnić, że jego docelowe skille powinny spełniać takie warunki minimalne.
podkoszowi
ID = 16+ (preferowane 17+)
OD = 7+ (albo i więcej)
ID + OD = 23+
SG = 50+
SD = 55+
SS = 110+
obwodowi
OD = 16+ (preferowane 17+ albo i nawet 18+)
ID = 5+ (preferowane 6+ albo i więcej)
OD + ID = 22+
SG = 90+
SD = 15+ (mam nadzieję, że to kryterium wzrośnie w najbliższym czasie przynajmniej do 20, ale obecnie takie są realia, że przy dobrze rozwiniętej górze taki dół wystarczy)
SS = 110+
SF-y
OD = 15+
ID = 10+ (preferowane 13+)
OD + ID = 26+ (preferowane 28+)
SG = 75+
SD = 35+
SS = 115+
Z pewną tolerancja, to znaczy jeśli komuś by brakowało odrobinę w jednym elemencie ale z bardzo dużo by nadrabiał innymi, to można by przymknąć oko na drobną niedoróbkę. Ale zaznaczam, że to są wymogi minimalne i mam nadzieję, że faktyczny poziom kadrowiczów z każdym sezonem będzie coraz lepszy i w przyszłości ktoś spełniający na styk minimalne wymagania, ale nie mający nic ponad te minimalne, nie będzie się łapał.