Dlouhodobě máme v NT problémy najít kupce, když se nějaký 22 letý a starší hráč objeví na trhu. Byl bych proto rád, aby se mi do pošty ozvali manažeři, kteří by byli ochotni pro reprezentaci v případě možnosti (i když třeba nyní nemají peníze na nákup potenciálního hráče) koupit a trénovat takového pokročilejšího hráče.
Přičemž mi k tomu připište, jednak jaký typ tréninku jste ochotni trénovat (zejména hlavní členění - vnější, podkošové nebo jakékoli), jaké typ hráče jste ochotni koupit (PG/SG, SF, PF/C) - nutně tyhle 2 věci nemusí korespondovat, protože máme i třeba PF/C, co potřebují dotrénovat vnější skilly a PG/SG, které potřebují dotrénovat třeba podkoš. obranu. A taky jaký maximální plat si v delším horizontu dovedete u hráče představit - i na perimetru se asi v blízké době dostaneme na 100-150k.
Pro případ samotného nákupu hráče je potřeba si uvědomit, že je velmi komplikované načasovat prodej a nákup, jen výjimečně se povede s prodávajícím vše dokonale domluvit a spíše se hráči přes veškerou snahu o domluvu dostanou na trh neočekávaně. Takže z hlediska kupujícího to chce trochu spolupráce, buď musí nějakou dobu finance škudlit a čekat, kdy přijde příležitost na nákup nebo v případě, že se objeví příležitost, tak musí rychle sehnat peníze prodejem jiných hráčů (tady můžeme ostatní případně pomoci "early bidem", což je včasná nabídka dlouho před uzávěrkou pod tržní cenou, ale taková, aby byla dostatečná pro nákup.
Jak jsem zmínil, tohle vidím dlouhodobě jako největší problém, že když se hráči objeví na trhu nebo jen projeví zájem českého hráče prodat, tak nemáme kupce a zase, když někdo chce hráče koupit a má finance, tak zase zrovna není nikdo na prodej. Případně přivítám nějaké další nápady, jak tuhle situaci zlepšit.