Nie piszę o przydatności graczy z U-21 bo ile głów tyle zdań w zależności od pozycji tych graczy - ale piszę o wykonywaniu swoich obowiązków. Ma je wykonywać najlepiej jak umie w zakresie, o który kandydował. Więc ja nie dziwie się, że U-21 to jego oczko w głowie i każdym sposobem ma zapewnić jej sukces.
U-21 dostawała wszystkich zawodników z draftu. A sukcesu jak nie było, tak nie ma. I tylko o to mi chodzi.
Ty uważasz, że wykonuje najlepiej jak umie a ja niekoniecznie. Jeżeli selekcjoner nie potrafi wyjaśnić przyczyn porażki, bądź co gorsza ich nie zna (tego nie wiem ponieważ nie wypowiedział się na ten temat) to nie jest to na pewno dobry znak i prognostyk na przyszłość. Bo jak wyciągnie wnioski i poprawi swoje błędy, skoro nie wie gdzie te błędy popełnił bądź ich nie widzi wcale?
Co więcej nie dziwie się, że nie patrzy na przydatność tych graczy później lub ich utrzymanie bo po jaką cholerę w odniesieniu do U21 ma to robić? Po co ma się makrtwić o pensje i możliwy później rozwój.
Skoro o to nie dba to nie powinien dostawać większości zawodników a już na pewno nie powinien o tym decydować, jakich dostanie. I nie mam tutaj na myśli bynajmniej VJ, ale każdego innego selekcjonera U-21. To nie tak powinno działać.
I do zmiany tej sytuacji w przyszłości zmierzam.
Nawet jestem gotów zgodzić się, że w odniesieniu do Nt można lepiej przygotowywać grajków w U21 ale co to vinniego obchodzi skoro nie ma zainteresowania w olpracowaniu modelu współpracy. godzącej te interesy lub nawet zmniejszające wartość i znaczenie U21.
Dopóki U-21 będzie ciągnęła w swoją stronę i decydowała o wszystkim to na pewno żadnego modelu współpracy nie będzie.
Myślisz, że to vinnie powinien podjąć jakiekolwiek działania mające na celu uszczuplenie U21??? Chyba nie bardzo..
VJ jak i każdy inny selekcjoner U-21 powinen mieć wgląd tylko do baz zawodników, których obejmuje jego kadencja. I żadnych innych. 18-latkowie z draftu w ogóle go nie powinni interesować i nie powinien mieć wobec nich żadnych mocy decyzyjnych.
Pisałem o tym wielokrotnie.
Nie wiem czy można wyciągnąć coś więcej z U21 ale wiem, że robi co się da nawet jak jest to niepopularne działanie. A błędy w taktyce i porażki..za to i ja bym z chęcią każdego selekcjonera rozliczał lub chciał chociażby wytłumaczenia.
Wyjaśnień jednak żadnych nie było.
nie wiem jak to hula ale widzę dopowiedź powyżej czemu i jakich dał grajków. Tylko, że wciąż uznaję, że nie jego brożkaą jest działanie i inicjowanie działań na rzecz obniżenia wartości U21
Dlatego, że wszyscy siedzą cicho jestem zmuszony reagować.
Bo inaczej nic się nie zmieni.
nie wqiem tego ale wygrana nawet w U21 by nas w obecnym stanbie rzeczy ucieszyła.
Myślisz, że nie czekam na wygraną?
Nawet jeśli porażki... służą słusznej sprawie.