BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Kosarka, analiza, taktika i diskusija

Kosarka, analiza, taktika i diskusija (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Dock

This Post:
00
235782.86 in reply to 235782.80
Date: 2/28/2013 12:01:33 PM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Medjutim, mala digresija, opet po licnom misljenju najbolji centar svih vremena je Hakeem Olajuwon

Ne mogu suditi o Wiltu Cembrlenu, Bilu Raselu i Dzabaru jer ih nisma nikada gledao (ne racunam ono malo video klipova ma Youtube-u) ali zato mirne duse mogu da kazem da je Hakim najbolji cenatar kojeg sam gledao

Evo jos par zanimljivosti o njemu:

-1984 je na draft izasla verovatno najbolja klasa igraca ikada. Hakim je bio prvi pik ispred Sema Bovija (2 pik) Dzordana (kao sto je Lebron vec napisao 3 pik) Barklija (5 pik) Stokttona (16 pik) i Kevina Wilisa (11 pik). Mladji ljubitelji NBA kosarke se verovatno pitaju: Who the f**k is Sam Bowie? Pa ako je druga najbolja klasa na draftu bila ona 2003 sa Lebronom, Vejdom , Karmelom i Darkom, onda je Bovie Darko iz 1984 :)
Hakim je sasvim zasluzeno izabran kao prvi pik na draftu jer je u to vreme ligom dominirala igra na centre a tu je Hakim bio neverovatan, ali izabrati ga pre Barklija, Stoktona i Dzordana izabrati Bovija je najveci proamasasj u istoriji drafta (izvini Darko ni u ovome ne mozes biti prvi ma kolliko se trudio)

-Hakim je svoju igru bazirao na naeverovatnoj tehnici za centra i jos neverovatnoj radu nogu. Zbog toga u Rokitsima dobija nadimak "Akeem The Dream" a njegov najprepoznatljiviji potez je nazvan "Dream Shake", koliko igraca moze da se pohvali da je jedna potez nayvan po njima :) Sledeci snimak je verovatno najbolji Dream Shake ikada, videli ste ga sto puta u raznim emisijama i spotovima za NBA ali i dan danas kad naletiim na njega zastanem da jos jednom pogledam kako Hakim salje Robinsona ''po burek'', uzivajte

http://www.youtube.com/watch?v=jc02Z4-0wDM
http://www.youtube.com/watch?v=JmMCPw_djNo

-poznata je cinjenica da svakog leta napravi red NBA zvezda koje zele da treniraju sa Olajdzuvonom. Do sada su kroz njegove ruke prosli: Dvajt HAuard, Dzaval Mekgi, Emeka Okafor, Tajson Cendler, Amare Stodemajer, Karmelo Entoni kao i izvesni Kobi Brajant i Lebron Dzejms

This Post:
00
235782.87 in reply to 235782.85
Date: 2/28/2013 2:50:00 PM
KK Mordor
Prva Liga
Overall Posts Rated:
267267
Second Team:
Mount Doom
Ih bre Lebrone, veliki propust, kakvi veliki, ogroman propust je izostavljanje, po meni najboljeg sutera ove igre ikada, pokojnog Drazena Petrovica...
Njegove procente, kako u Evropi, tako i u NBA tesko ce neko ponoviti.Ne treba zaboraviti da je "sam" igrao, vise je voleo da sutira iz driblinga nego iz bloka, te stoga 45% za 3pts i 52% iz igre, u NBA ligi, su fenomenalni!

This Post:
00
235782.88 in reply to 235782.87
Date: 2/28/2013 3:14:49 PM
OKK Apatin
III.6
Overall Posts Rated:
171171
Pa imao sam svoje kriterijume i sastavio listu, greska je jedino sto ga nisam spomenuo tamo medju onima koji nisu dospeli na nju...

This Post:
00
235782.89 in reply to 235782.88
Date: 2/28/2013 4:18:37 PM
Overall Posts Rated:
2626
Meni je najzanimljiviji centar uvek bio Denis Rodman najvise zbog cinjenice da je jedan od retkih sportista koji je vezao ludo u glavi i rezultatski uspeh.

Last edited by TTKRINGU at 2/28/2013 4:21:20 PM

This Post:
00
235782.90 in reply to 235782.88
Date: 2/28/2013 4:51:18 PM
KK Mordor
Prva Liga
Overall Posts Rated:
267267
Second Team:
Mount Doom
posto si pricao na medjunarodnom nivou,mogao si u preambuli da ga spomenes.Realno, pricati o kosarci na ovim prostorima a njega ne spomenuti je greh, narocito ako je u pitanju suterska selekcija.
Naravno, svako ima pravo na svoje misljenje, o ukusima ne treba raspravljati, to ne sporim.
Da li je bolji Bird,Miler,Durant,Alen ili neko peti nije toliko ni bitno.Svako od njih ima nesto svoje, nesto po cemu je prepoznatljiv, ili bio prepoznatljiv.Eto tako,Drazen je prepoznatljiv po tome da drzi najveci broj rekorda kada je u pitanju kosgeterski ucinak.Za njegovog boravka u Ciboni, pri tom igrajuci jednu od najjacih liga u to vreme, covek je ubacivao prosecno 38poena, tokom 4 sezone.Mislim da je to za svako postovanje...
Ne treba da spominjem kako je Olimpiji, doduse u tom mecu je izvela juniore, ubacio 112poena, kako je u Realu belezio preko 60p,...
Taj covek je nepravedno izostavljen sa ALL STAR, u sezoni kada je poginuo,92-93.Da se nije desio tragican dogadjaj, siguran sam da bi Drazen ostavio jos dublji trag, kako u NBA, tako i u kosarci generalno.

Last edited by LA-Saur0n at 2/28/2013 4:52:21 PM

Message deleted
This Post:
00
235782.92 in reply to 235782.90
Date: 2/28/2013 5:33:08 PM
OKK Apatin
III.6
Overall Posts Rated:
171171
Pazi, mozda je minimalan greh sto ga nisam spomenuo kao sto sam rekao u onima koji nisu dospeli na listu, ali naslov teksta je najbolji suter u skorijoj istoriji NBA lige i nisam govorio o medjunarodnom nivou kako tvrdis! Iako je on bio deo nje i za to kratko vreme bio fantastican, nije ostavio previse dubok trag (da se nije desila tragedija verujem da bi, ali ne mozemo pricati o tome sta bi bilo kad bi bilo), to je vise bila odlicna epizoda koji je na zalost kratko trajala. Blistao je skoro 3 sezone u Netsima i ne mogu da ga stavim na listu samo na osnovu toga. A kad si vec primetio da fali mogao si da teritorijalno prosiris moj tekst i dopises par stavki o Drazenu a ne da trazis manu u mom :)

Cheers

This Post:
00
235782.93 in reply to 235782.92
Date: 2/28/2013 5:42:25 PM
KK Mordor
Prva Liga
Overall Posts Rated:
267267
Second Team:
Mount Doom
Ne trazim ja manu,daleko od toga.Jednostavno, procitao sam naslov topica, vidieo da se pise o suterima, a meni je, iskreno, sinonim za sutera upravo Drazen.
Cheers mate

This Post:
00
235782.94 in reply to 235782.85
Date: 2/28/2013 7:01:15 PM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Meni bi u nekom uzem izboru, pored ove petorice koje si spomenuo, bili i Glen Rajs, Drazen uvek zanemareni Mic Ricmond, Kris Malin, Kobi Brajant i izvesni Majkl Dzordan

E sad redosled po kojem bi ih poredjao je vec problematican

Bird je sa svojim atipicnim sutom pogadjao i sa poludistance i trojke, bez problema je pravio sebi poziciju za sut

Dzordan je najbolji u tome da sam sebi napravi poziciju za sut, ali nije bas neko ko ce pogoditi trojku bez problema ali to nije dovoljno za top 5 :)

Brajant ume da napravi sebi poziciju za sut i kaznice vas ako ga ostavite samog na trojci

Miler ili Killer Miller je verovatno najbolji suter buzzerbeatera u istoriji, ako bi ostalo 5 sekundi do kraja loptu bih voleo da vidim u rukama Dzordana ali ako je ostala samo jedna sekunda onda bih je pre dao Mileru

Alen je fantastican sute ali za razliku od gore pomenutih svetle trenutke je imao tek u timovima u kojima je bio treca violina u timu, Boston (Pirs i Garnet) ili sada Majami (Lebron, Vejd, Bos) i u kojima je preuzimao rolu specijalca cekajuci povraten pasove Ronda i Lebrona

Moja lista bi bila ovakva, uzimajuci u obzir sves to si pomenuo, suta za tri, sut sa poludistance, stvaranje pozicije za sut i clutch suteve (ucestalost, kao i prioritet koji u timu imaju za sutiranje istih)

1.Redzi Miler - jednostavno ubica, ne smete ga ostaviti samog ni sekund, pogadja sa svih pozicija, redovno resavao utakmice. seca li se neo tima Indiane iz 98 sa kojma je igrao finale? Smits, Dejl i antioni Dejvis, mladi Dzelen Rouz, Kris Malin i Mark Dzekson, naterali su Bulse da igraju 7 utakmica
2.Leri Bird - ako se oduzme 20% od onoga sto se prepricaca o njegovoj igri i dalje paklen igrac
3.Ray Alen - najvise pogodjenih trojki u istoriji NBA, malo li je?
4.Kobi Brajant - kompletan napadac
5.Drazen Petrovic - nikada nisam voleo te sutere koji kao da malo izgube ravnotezu i skoce unapred pri sutu, ali da je pogadjao pogadjao je

From: Navaro

To: Dock
This Post:
00
235782.95 in reply to 235782.94
Date: 2/28/2013 7:23:24 PM
Overall Posts Rated:
178178
Secam se ja cele te serije.. Cak sta vise mislim da je na jednoj utakmici bilo dva pogotka u poslednjih nekoliko sekundi, naravno delo Dzordana sa jedne i Redzija Milera sa druge strane.. Tesko je poredjati toliko dobrih sutera ali i za mene je broj 1 Redzi Miler..

This Post:
00
235782.96 in reply to 235782.84
Date: 3/1/2013 9:20:42 AM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Kad ce konacno neki tekst o evropskoj kosarci, onaj o Teu sto si spremio :)

E da sam spremio bio bi i okacen :)
probacu danas da ugrabim malo vremena i napisem neki uvod za clanak, do tad evo ti dva linka o evropskoj kosarci da prebijes vreme do tad ;)

http://thebasketballpost.com/2013/02/12/commitment-attent...

http://thebasketballpost.com/2013/02/26/significant-defen...

Last edited by Dock at 3/1/2013 11:09:53 AM

Advertisement