Za poslednju poruku u ovom mandatu sam cekao da vidim da li ce izaci neka ozbiljna kandidatura za selektora, jer bi to bitno izmenilo istu. Na srecom pojavi se evo jedan ozbiljan kandidat, tako da na miru mogu da sumiram poslednje dve sezone.
Sta smo uradili za dve sezone? Pocecemo od brojki. Kada sam preuzeo reprezentaciju zapoceli smo ciklus sa 40og mesta, i bili smo smesteni u 5ti sesir. Zaista stravicno. 4 Bolje rangirane reprezentacije od nas i mi peta po redu smo trazili prolaz sa prva dva mesta. Mnogi su nas otpisali, i nisu nam davali nikakve sanse. Prosli smo dalje. Pali su Hrvatska, Malta, Litvanija, Luksemburg i Makedonija. Doziveli smo dva poraza. Prvi na startu, od kasnijeg suverenog osvajaca tog istog prvenstva Italije, i Holandije, koja je iskoristila moj umobolnost da poverujem da bi njihov GM ispostovao dogovor koji je sam predlozio, i lupio nam CT na TIE.
U novoformiranoj grupi niko nije mislio da imamo sanse. Ali gle cuda, Srbija je bila opasan protivnik sve i jednoj ekipi. Spanija nas je dobila tek u poslednjoj cetvrtini, Rusi, vicesampioni su se namucili protiv nas, a niko zivi ne zna kako su nas Turci dobili. Ova utakmica nas je delila od prolaza dalje. Sami procenite
(25290). Rasturili smo Bugare, i moja licno najdraza pobeda protiv domacina sampiona prljave Ukrajine koja je pre toga namestila mec sa Rusima koji su ih pustili da bi prosli dalje. E neces! Satrali smo ih pred njihovih 20 000 navijaca.
(25292).
Sezona 25, razocarenje. Ispali smo u ranoj fazi utesnog, posle ligaskog dela, prosli smo jedno kolo nokaut faze, ispali u drugom. Dosta ispod naseg renomea. Porazi od Bosne, i koban od Belorusije. Mada zabelezili smo jos jednu veliku pobedu protiv favorita, pala je Estonija koja je imala strasan tim, na njihovom parketu. Sire nije mislio da ima smisla da gleda uopste jer nisam krancovao :)
(26196)Uglavnom, poceli smo sa 40og mesta, dosli smo do 13og. Moj srecan broj :) Za dve sezone napredovali smo za sjajnih 27 mesta. Ali to je to od mene.
Necu se kandidovati ponovo. Iz dva razloga:
Prvi i najbitniji: Nisam ispunio dva najvaznija cilja zacrtana sebi. Najbitniji, nisam zainteresovao zajednicu, ama bas ni najmanje. Beda nas je bilo na chatu, beda nas je bilo na forumu, bedna nam je forma bila. Nije se pisalo, nije se hvalilo, nije se kudilo, nisu se utakmice komentarisale. Gomila nije ni znala kad sta igramo, daj boze da je neko citao moje najave. Dakle to je prvi neuspeh. Drugi najbitniji je sto nisam napravio buduce sampione kao sto sam zeleo. Slaba saradnja zajednice, skauti se nisu slusali, i dobili smo jos jednu generaciju slicnu prethodnim dvema. To je jako lose. Tako nikad necemo ponovo biti na krovu sveta. Obecao sam nesto, nisam ispunio. Red je da se povucem i prepustim to nekom kvalifikovanijem. Trbo je za sad tu, znam da imam barem jednog pouzdanog kome cu predati stafetu, nadam se da ce biti jos kandidata, pa da biramo najboljeg.
Za kraj veliko hvala ovim momcima: Lale, Qaaph Zyld, Nemac, Ivko, Marko Markovic, Nikola2103... Oni su se mnogo cimali oko svega, znam da su pouzdani, preporucio bih ih svakom sledecem selektoru, i nadam se da medju njima ima jos nekih buducih selektora. Hvala menadzerima kojih je bilo na forumu, chatu, hvala menadzerima koji su trenirali igrace po uputstvima i pazili na formu. Toliko od mene, bila mi je cast i privilegija predstavljati nasu reprezentaciju, i sa uzivanjem sam to radio, uprkos svim preprekama. :)