Ja ne znam cemu silni naslovi u medijima, poput "Srpska kosarka je dotakla dno","Masovna tuca u Pioniru" i slicno?
Kao prvo, nije bila masovna tuca, vec je ono derle mlataralo rukama, Nelson odradio "ipon" i tu se prica, manje vise, zavrsila.
Da ne idemo previse u proslost, ali da li je zaboravljena serija Partizana i HFa, kada su se maklljali Rasko i Alex?Da li ljudi pamte basket 3na3?
Tada se to nije nazivalo propascu nase kosarke?
Jbga, tenzije su uzavrele, to je svima jasno.Mislim da bi pritisku poglegle i najbolje NBA sudije.Jednostavno, borba za titulu je prerasla u licnu borbu izmedju 2 najistaknutija funkcionira ova 2 kosarkaska kluba.
Ranije, Zvezda nije imala konja za trku, lagano se povlacila, pa gubila utakmice i trojkama iz auta.Sada, situacija se daleko promenila...
Tuca je uvek bilo i uvek ce ih biti.Okarakterisati onaj incident kao propast kosarke je, u krajnju ruku, smesno.Ajde, razumem da se iznesu teze vezane za KLS, ali kakve to veze ima sa srpskom kosarkom?
Isti ti mediji, vec koliko sutra, ce velicati uspeh nase reprezentacije, pisati o superlativima o ljudima koji su juce bili na parketu.
Nema potrebe da se dodatne doliva ulje na vatru, ionako tenzije postoje i ne postoji nacin da se spuste na normalu...
Sto se same utakmice tice, Zvezda je bila daleko angazovanija, vise je zelela pobedu, takticki vrhunski odigrala.Pored losih izdanja centara, a kada se zna da na toj poziciji Zvezda gradi odlucujucu razliku, velike zasluge u ovoj pobedi idu bekovskoj liniji, ponajvise Lazicu.
Zvezda je dobro branila Bertansa.Napokon mu se cuvao samo sut, ocigledno je da je mnogo slabiji iz prodora.Sa druge strane Pavlovic je bio vidno nervozan, forsirao je neke nerezonske suteve.
Bogdan i Lovernj su nosili Partizan, nisu mogli sami.Dovoljno je da se pogleda statistika, pre prekida meca, gde u Zvezdi niko nije dao vise od 12p, dok je na drugoj strani veci deo kolaca primao pomenutoj dvojici.
Kao sto Matija rece, svako od nas gleda iz svog ugla.Ja, iskreno, mislim da je Zvezda daleko bolji tim, mozda ne individualno koliko timski.
Dovoljno je videti selekciju suta u Partizanu, koji su preko noci postali klasicna suterska ekipa.Ako Bogdana krene, mogu i CSKA da dobiju, ako ga ne krene, tu je i MZT da slavi usred Pionira...ax da, Bogdanu se tada, iznenada, prikakilo na poluvremenu