BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým

Národní tým (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
102056.862 in reply to 102056.861
Date: 6/29/2010 5:26:32 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12371237
Second Team:
Jirkov
Takže jsem mrknul na aktualizovaný žebříček, takže by to mělo být:
Švýcarsko, Izrael, Srbsko, Rakousko, Lucembursko, Moldávie, Anglie
Výměna Ruska za Izrael až tak moc potěšitelná asi není. Náhrada Anglie místo Ukrajiny by mohla být potěšující.

This Post:
00
102056.863 in reply to 102056.862
Date: 7/1/2010 8:04:42 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12371237
Second Team:
Jirkov
Doufám, že Amare zrovna nedělá totéž. Zkusím nějak shrnout letošní draft z pohledu hráčů, které jsme si zapsali, že je budeme sledovat.

18 letí hráči dle potenciálu

10+ - nic
10 - 7 hráčů, nejvyšší součet ale pouze 50, vysoký hráč asi jen 1 s větší šancí na NT, nižší taky 1 a pak nějací, co by museli dohánět ID, výška kolem 200 nikdo
9 - těch už je více, nejlepší součet 56, hodně hráčů okolo 200 cm
8 - taky nejlepší 56, kandidáti na všechny pozice, i když zejména na PF už bude pro tuhle generaci 8 málo

nižší potenciály z hlediska NT už nemá cenu řešit

19 letí hráči dle potenciálu

10+ - nic
10 - pár jich je, ale žádný zázrak, asi na NT nedosáhnou
9 - podobně jako o level vyšší
8 - tady máme 2 zajímavé 206 cm vysoké se součtem 56, možná by stálo za to zkusit z nich udělat inside SF, základ nemají špatný

From: Amare

This Post:
00
102056.864 in reply to 102056.863
Date: 7/1/2010 8:48:58 AM
BC Vizovice Plums
II.4
Overall Posts Rated:
4646
Já jsem teprve dodělal aktualizaci starších hráčů (19-21) na začátku nové sezony, takže moc děkuji za draft summary :-)

Pro U21 samozřejmě připadá v úvahu hráčů mnohem víc, protože nejsme natolik omezeni potenciálem - v ideálních případech se může na vnější pozici do U21 protlačit i hráč s pot.4, i když dle minulých zkušeností je fakt, že už v průběhu 21.roku věku už trénink obvykle u nich začínal drhnout.
Z draftovaných hráčů jsme celkem vybrali 186, následně budeme muset ještě provést redukci na cca 100, protože více hráčů v každém ročníku není možné efektivně sledovat, to se nedá stihnout...
Nejlepším hráčem draftu je 18-letý Jaromír Matoušek z týmu Angels Warriors, liga III.10, guard s pot. 7 - věřím, že majitel mi odpustí, že prozradím sumu jeho základních 10 skillů (bez staminy, šestek a zkušeností). Je to úžasných 62, navíc s ideální distribucí. Věřme, že bude od začátku intenzivně trénovat, protože ten si může v U21 klidně zahrát už v 19 letech věku.

This Post:
00
102056.865 in reply to 102056.864
Date: 7/2/2010 6:30:07 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12371237
Second Team:
Jirkov
Dneska trénink opět přinesl některé zajímavé skoky v NT. Zejména trojskok Hány je hodně potěšující. Z dosavadního tréninku Hány můžu dát jednoznačné doporučení - vyhněte se tréninku kontroly míče pro PG, zvlášť u vysokých hráčů. Tímto tréninkem mu kontrola míče trvala 5 týdnů, tréninkem přihrávek to bylo stejně rychle a navíc mu k tomu 3x za tu dobu skočily přihrávky. Nyní odzkoušíme jeden na jednoho, myslím, že tam se skoku kontroly míče dočkáme ještě rychleji.
Ale byly i další zajímavé skoky, např. do klubu stovkařů se dneska zařadili Večeřa a Smolník.

This Post:
00
102056.866 in reply to 102056.865
Date: 7/7/2010 3:15:07 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12371237
Second Team:
Jirkov
Pro ty, co už si stihli všimnout rozpisu kvalifikace. Pravděpodobně není definitivní, protože BB-mani omylem nasadili jako pořadatele a číslo 1 Izrael, který finále turnaje útěchy prohrál se Švýcarskem. Už sice opravili pořadatelství, ale měli by i přelosovat skupiny (aspoň v tom smyslu se na NT foru vyjádřili). Tak uvidíme, jak to dopadne, současná skupina by asi by byla lepší než ta očekávaná (v té bychom začínali s pořádajícím Švýcarskem a pokračovali s Izraelem, takže vlastně výměna Ruska za pořádající Švýcarsko).

This Post:
00
102056.867 in reply to 102056.866
Date: 7/7/2010 1:43:46 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12371237
Second Team:
Jirkov
Dlouhodobě máme v NT problémy najít kupce, když se nějaký 22 letý a starší hráč objeví na trhu. Byl bych proto rád, aby se mi do pošty ozvali manažeři, kteří by byli ochotni pro reprezentaci v případě možnosti (i když třeba nyní nemají peníze na nákup potenciálního hráče) koupit a trénovat takového pokročilejšího hráče.
Přičemž mi k tomu připište, jednak jaký typ tréninku jste ochotni trénovat (zejména hlavní členění - vnější, podkošové nebo jakékoli), jaké typ hráče jste ochotni koupit (PG/SG, SF, PF/C) - nutně tyhle 2 věci nemusí korespondovat, protože máme i třeba PF/C, co potřebují dotrénovat vnější skilly a PG/SG, které potřebují dotrénovat třeba podkoš. obranu. A taky jaký maximální plat si v delším horizontu dovedete u hráče představit - i na perimetru se asi v blízké době dostaneme na 100-150k.

Pro případ samotného nákupu hráče je potřeba si uvědomit, že je velmi komplikované načasovat prodej a nákup, jen výjimečně se povede s prodávajícím vše dokonale domluvit a spíše se hráči přes veškerou snahu o domluvu dostanou na trh neočekávaně. Takže z hlediska kupujícího to chce trochu spolupráce, buď musí nějakou dobu finance škudlit a čekat, kdy přijde příležitost na nákup nebo v případě, že se objeví příležitost, tak musí rychle sehnat peníze prodejem jiných hráčů (tady můžeme ostatní případně pomoci "early bidem", což je včasná nabídka dlouho před uzávěrkou pod tržní cenou, ale taková, aby byla dostatečná pro nákup.

Jak jsem zmínil, tohle vidím dlouhodobě jako největší problém, že když se hráči objeví na trhu nebo jen projeví zájem českého hráče prodat, tak nemáme kupce a zase, když někdo chce hráče koupit a má finance, tak zase zrovna není nikdo na prodej. Případně přivítám nějaké další nápady, jak tuhle situaci zlepšit.

This Post:
00
102056.868 in reply to 102056.867
Date: 7/8/2010 3:30:39 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12371237
Second Team:
Jirkov
Tak BB-mani udělali první pokus o opravu losu a byť už aspoň trefili koše, tak los nekoresponduje s tím, jak byly skupiny losovány doposud (Švýcarsko posunili jen na 6. flek, nikoli na 1. jako obvykle). Výsledkem je, že zatím máme ve skupině Španělsko. Upozornil jsem na to, že to podle mne stále není v pořádku, tak uvidíme, jestli se s tím ještě něco stane. Osobně nevím, jestli je pro nás výhodnější Španělsko (mistr světa ale s novým trenérem) na neutrálu nebo Švýcarsko venku jako pořadatel.

This Post:
00
102056.869 in reply to 102056.868
Date: 7/9/2010 9:20:44 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12371237
Second Team:
Jirkov
Jelikož nám začínají zase soutěžní zápasy v pondělí, najdete na externím foru a ve federaci informace k blížícímu se zápasu.

This Post:
00
102056.870 in reply to 102056.869
Date: 7/9/2010 9:38:22 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12371237
Second Team:
Jirkov
Dnes byly zase nějaké zajímavé skoky v tréninku. Nejmladším českým stovkařem v historii se stal 21 letý Lípa, dalším pak Vovcík, který ale podobně jako dřívější stovkaři Marvan a Šrámek už šanci v NT asi nedostane (pokud nebude nějaká pohroma). Z čekatelů mají k této metě nejblíže Klíma a Hána.
Další z naších hráčů má po dnešku obě obrany 10+ (jestli dobře počítám, jsou nyní celkem 4).

This Post:
00
102056.871 in reply to 102056.870
Date: 7/12/2010 10:49:29 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12371237
Second Team:
Jirkov
Za pár minut 16:55 vstupujeme do kvalifikace, s ohledem na naše umístění v žebříčku začínáme hned sérií zápasů, která bude pro boj o 2 postupová místa klíčová. BB-mani na mé upozornění na foru ani mailem o tom, že ještě los není v souladu s losem v předchozích sezonách, nereagovali, takže začínáme s Izraelem a příště hrajeme se Španělskem, nezbývá, než to přijmout jako fakt (podle mne jsme měli začínat s pořádajícím Švýcarskem a v druhém kole hrát s Izraelem).

Soupeř je hodně silný a asi nikoho nepřekvapím příliš, když se rozhodnu hrát svoji nejoblíbenější variantu Push the Ball a Man to Man (rychlá hra + osobka), při faulech se nestřídá a trenér bude dodržovat to, co jsem mu nastavil. I když ubránit případnou soupeřovu sázku na vnější útok asi nebude snadné, ale hrát 3-2 zonu jsem nechtěl pro případ, že by soupeř hrál podkošový útok. Trochu problém jsem měl s výběrem hráčů na perimetru, k jasným Kábrtovi a Večeřovi jsem nakonec vzal Portavalese.
Nakonec jsem vzal jen 11 hráčů, jako 12. jsem zvažoval Smolníka jako 3.PG/SG/SF, ale zatím si bude muset stejně jako ostatní hráči počkat.
Ještě k soupeři, ve volbách vyhrál úspěšných manažer, který trénoval 4 roky izraelskou U21 v prvním období dovedl tým do druhé fáze, kde už neuspěl a v turnaji útěchy došel do semifinále. V druhém období vyhrál ME a následně dovedl tým do finále MS. Takže se můžeme těšit skutečně na zdatného soupeře.

Sestava:

PG - Portavales/Uhrovic/Šimák
SG - Kábrt/Šimák/Uhrovic
SF - Večeřa/Vozka/Sedlár
PF - Kubeš/Holub/Sedlár
C - Hána/Banobre/Sedlár

This Post:
00
102056.872 in reply to 102056.871
Date: 7/12/2010 10:51:55 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12371237
Second Team:
Jirkov
Ještě jsem chtěl dodat, že v noci jsem zachránil 19 letého Otáhala, měl bych pro něj mít i připraveného kupce. Sice zatím nevypadá nic moc, ale myslím, že by se dal intenzivním tréninkem vytrénovat pro NT. U21 nestihne a nejspíše nebude trénovat ani způsobem, aby se o to ještě pokoušel, spíše bych ho chtěl trénovat tak, aby třeba ve 25-27 mohl pomoci NT.

Advertisement