BuzzerBeater Forums

Pomoc - Polski > Pytania vol.2

Pytania vol.2 (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: al_said

This Post:
00
86759.862 in reply to 86759.861
Date: 9/14/2009 11:59:29 AM
Overall Posts Rated:
88
zawsze możesz wejść na starą wersję strony: (http://www2.buzzerbeater.org/)

This Post:
00
86759.863 in reply to 86759.862
Date: 9/15/2009 11:17:22 AM
Overall Posts Rated:
1212
nie było mnie 3tyg. na necie...wracam i patrze ze zdumieniem,a moj 20 letni SG z poziomu cudowny w rzucie z dystansu spadł na znaczacy?...co jest grane?,zdarzaly sie juz podobne błedy,bugi?...czy o co chodzi?

This Post:
00
86759.864 in reply to 86759.863
Date: 9/15/2009 11:26:40 AM
Overall Posts Rated:
88
Z cudowny na znaczący? To chyba niemożliwe, jak coś takiego masz to pisz do GMa albo od razu do BBków.

This Post:
00
86759.865 in reply to 86759.864
Date: 9/15/2009 7:38:33 PM
Overall Posts Rated:
1212
napisalem do gm', on odeslal do bb'kow...tylko nie wiem jak na tamtym zagranicznym forum mozna postowac,ang. znam bdb ale nie widze nigdzie opcji "postowania"...?...zreszta nie wazne bo watpie aby udzielono mi jakies pomocy konkretnej...inne pytanie,a raczej prosba o doradzenie...kupilem kilku PG...i teraz mam bol glowy,bo nie wiem ktorych zatrzymac i rozwijac,a ktorych szybko sprzedac z zyskiem(taki byl powod ich kupna) po krotkim trenningu,ktory da poziom "silny" w jakims skillu danego gracza i to pozwoli n sprzedaz ze znacznym zyskiem...wiec podaje statystyki i chetnie poslucham kogos z wiekszym doswiadczeniem co sadzi o tym tych graczach...

Gracz 1
Wzrost: 6'5" / 196 cm
Potencjał: wieloletnia gwiazda
Pensja-3 118
Koszt zakupu 55k

Rzut z wyskoku: niezdarny----Zasięg rzutu: przeciętny
Obr. na dystansie: niezdarny----Kozłowanie: porządny
Wejście pod kosz: porządny----Podania: niezdarny
Rzut z bliska: przeciętny----Obr. pod koszem: okropny
Zbieranie: przeciętny----Blokowanie: żałosny
Kondycja: porządny----Rzuty osobiste: porządny
-------------------------------------------------------------------------
Gracz 2
Wzrost: 6'7" / 201 cm
Potencjał: supergwiazda
Pensja-3 769
Koszt zakupu 78k

Rzut z wyskoku: tragiczny----Zasięg rzutu: przeciętny
Obr. na dystansie: porządny----Kozłowanie: porządny
Wejście pod kosz: żałosny----Podania: przeciętny
Rzut z bliska: przeciętny----Obr. pod koszem: porządny
Zbieranie: niezdarny----Blokowanie: niezdarny
Kondycja: żałosny----Rzuty osobiste: tragiczny
---------------------------------------------------------------------------
Gracz 3
Wzrost: 6'3" / 190 cm
Pensja 3 950
Koszt zakupu 232k...wartość szacunkowa 300-550k

Rzut z wyskoku: przeciętny----Zasięg rzutu: tragiczny
Obr. na dystansie: przeciętny----Kozłowanie: przeciętny
Wejście pod kosz: żałosny----Podania: porządny
Rzut z bliska: tragiczny----Obr. pod koszem: przeciętny
Zbieranie: niezdarny----Blokowanie: słaby
Kondycja: okropny----Rzuty osobiste: porządny
----------------------------------------------------------------------------
Gracz 4
Wzrost: 6'3" / 190 cm
Pensja 3 317
Koszt zakupu 122k

Rzut z wyskoku: silny Zasięg rzutu: silny
Obr. na dystansie: okropny Kozłowanie: przeciętny
Wejście pod kosz: słaby Podania: przeciętny
Rzut z bliska: niezdarny Obr. pod koszem: okropny
Zbieranie: tragiczny Blokowanie: przeciętny
Kondycja: żałosny Rzuty osobiste: żałosny
------------------------------------------------------------------------
Wiec tak...gracz nr.4 jest ze mna juz 2 sezon i jak narazie bardzo fajnie sie rozwija i gra,ale obrona na obwodzie na poziomie okropny troche mnie martwi,bo nie oplaca sie zbytnio trenowac tego od poziomu zero do np. poziomu 10,a bede z chwile zajmowal sie trenningiem obronnym SG/PG i musze miec na tych pozycjach graczy z bdb skillami obrony na obwodzie...gracz numer 1 mial byc kupiony,troche potrenowany i sprzedany,ale ma dosc mile skillsy i mozna z niego zrobic wybitnego zawodnika(tak mi sie wydje przynajmniej,gracz numer 2 mi pasuje na pozycje SF po odpowiednim trenningu,co o tym myslicie?...a gracz numer 3...no jego najwieksza zaleta jest wiek 18 i mozliwosc szybkiego rozwoju...wiem,ze moge z PG zrobic zawsze SG...ale juz mam w skladzie 1 SG na lata,plus kolejnego dobrego SG(moze z niego zrobie ewentulnie SF) 1 albo 2 graczy z w/w 4 musze sprzedac,tylko dosc fajnie sie prezentuja i prosze o rade,ktorego zostawic,ktorego sprzedac,na jakie pozycje ich przestawic ewentualnie...z gory dzieki za pomoc i przepraszam za dlugi post.

Last edited by ThugMan4shoo at 9/15/2009 7:49:32 PM

This Post:
00
86759.866 in reply to 86759.865
Date: 9/16/2009 3:17:44 AM
Overall Posts Rated:
146146
napisalem do gm', on odeslal do bb'kow...tylko nie wiem jak na tamtym zagranicznym forum mozna postowac,ang. znam bdb ale nie widze nigdzie opcji "postowania"...?...zreszta nie wazne bo watpie aby udzielono mi jakies pomocy konkretnej...

Teraz to chyba sobie jaja robisz.
Tak jak podałem Ci w mailu - forum "Bugs, bugs, bugs". Zakładasz nowy wątek i opisujesz sprawę. Wątek jest regularnie czytany przez BB'ków. Natychmiast sprawdzą bazę danych Twojego klubu i historię danego zawodnika. Błyskawicznie dostaniesz też odpowiedź.
Skoro znasz bdb ang., to nie ma problemu. Jak nie znasz, to napiszę tekst za Ciebie.

Gdyby mojemu zawodnikowi coś takiego się przytrafiło, to już byłoby mnie tam pełno :)
Chyba, że coś Ci się po prostu pokićkało i cudowny to on miał być po kilku treningach. Albo ma nie 20 a 45 lat i umiejętności mu ostro spadają.

Więc proszę bez tekstów "odeslal do bb'kow" i "nie widze nigdzie opcij "postowania"" czy "watpie aby udzielono mi jakiejs pomocy konkretnej", bo gdybyś był pewny, że się nie mylisz co do umiejętności zawodnika, to czegoś takiego byś nie napisał.

This Post:
00
86759.867 in reply to 86759.866
Date: 9/16/2009 6:24:17 AM
Overall Posts Rated:
1212
no nie wiem kolego ,ale ty se jaja robisz w tym momencie,czy ja do ciebie za przeproszeniem z morda wyskoczylem? napisalem normalnie(wedlug mnie),ze odesłałes mnie na zagraniczne forum,bez zadnych podtekstow i tyle...a ty wycigasz jakies kosmiczne wnioski jakbym sie na ciebie wielce obraził...czy na to,ze mnie gdzies indziej odeslales,no nie masz chyba 10 lat nie? wiec nie wiem po co takie spinki odrazu...nie,raczej na pewno mi sie nie "pokickalo",caly zeszly sezon trenowalem tego 20 letniego zawodnika i naprawde nie widzialem tej opcji postowania,wczoraj z tego linka ,ktory mi podales,dzis sam znalazlem to forum i pisało "zaloz nowy watek" i tak zrobilem,...poza tym to jest tylko gra i nie bede nigdzie i do nikogo walil drzwiami i oknami z powodu jakiegos błedu w BB,jak bede mial ochote to napisze...pewnie,ze sie moge mylic,ale nie wydaje mi sie,a jakbym sie mylil to chyle czoło i posypuje popiołem,bo bynajmniej(jak ci sie pewnie wydaje) nie mam zamiaru oszukiwac czy tez zyskac cos w nieuczciwy sposob...Pozdrawiam,bo ja do ciebie nie mam zadnych pretensji,znaczy teraz w sumie mam po tym poscie co napisales,normalnie sie zapytalem,dales odp. i tyle...nie napisalem ten poje....GM's mnie gdzies odeslal czy cos w tym stylu,wiecej luzu Panowie i bedzie sie milej konwersowało i grało...

Last edited by ThugMan4shoo at 9/16/2009 7:45:09 AM

This Post:
00
86759.868 in reply to 86759.867
Date: 9/16/2009 7:54:42 AM
Overall Posts Rated:
146146
I teraz dopiero mogłaby się wywiązać dyskusja... ale się nie wywiąże (mam nadzieję) :).

Wygląda na to, że obaj się trochę nie do końca zrozumieliśmy. Ja z Twoimi uwagami, które wysłałeś w swoim poście, bo wyszedłem z założenia, że gra grą, ale jakby mój gracz nagle tak się zmienił, to jako menadżer, któremu zależy (a za takiego Cię uważam), natychmiast starałbym się to wyjaśnić. Faktycznie jednak możesz mieć do tego inne podejście.
Nie chciałem też, aby inni użytkownicy pomyśleli sobie, że takie dziwne rzeczy mogą się dziać a nie ma próby ich wyjaśnienia.

Z drugiej strony może użyłem niewłaściwych słów odpisując na Twój post (a które Ty odebrałeś jak atak), za co przepraszam, bo faktycznie 10 lat nie mam :) i mogłem zastanowić się nad tym jak ten tekst odbierzesz. W każdym bądź razie absolutnie nie chciałem Cię urazić tylko pokazać innym użytkownikom, że istnieje możliwość wyjaśniania takich spraw i to u samej "głowy", czyli twórców gry.

Tak więc luzik u mnie całkowity i żadnego napięcia nie ma :)
A o oszukiwaniu nawet przez moment nie pomyślałem.

This Post:
00
86759.869 in reply to 86759.868
Date: 9/16/2009 8:56:46 AM
Overall Posts Rated:
1212
no i wszystko gra :)...napisalem tam post,zobacze co odpisza,czy to faktycznie jakis bug czy jakies zwidy mialem i mnie sie bug zrobil w glowie lol...wniosek jeden sie nasuwa...trzeba sprawdzac co sie dzieje w BB co kilka dni,a nie co kilka tygodni,bo potem sie moze cos pomieszac...nie no podejscie do gry mam jak najbardziej profesionalne,zalezy mi itd...i gdyby nie moje sprawy prywatne,brak czasu w ostatnich tyg. itp....to gralbym dzis w 3 lidze pewnie,no ale jest inaczej i jak faktycznie tam jakis bug byl to troche mnie to demotywuje w tym momencie,ale moze sam sobie to wkrecilem jakims cudem...no mam nadzieje,ze sprawdza baze danych mojego teamu czy samego zawodnika i mi wyjasnia sprawe i jak cos to dam znac na forum co i jak,pz

btw. nie moglem zalozyc tam watku ,bo widocznie juz bylem wylogowany z BB i tylko przegladac moglem,podczas gdy na pl stronce bylem caly czas zalogowany.

edit 2...no i wszystko jasne,mnie sie cos porąbło,jakis zwid mialem czy cos hehe nie wazne,miales racje jednak,ze to niemozliwe,wiec sypie glowe popiolem i rumienie sie ze wstydu :)

Last edited by ThugMan4shoo at 9/16/2009 10:21:49 AM

This Post:
00
86759.870 in reply to 86759.869
Date: 9/16/2009 10:55:28 AM
Overall Posts Rated:
00
e tam, ja pisalem wiele razy do bb-kow i nawet nie raczyli odpisac..
ty akurat teraz masz szczescie bo sytuacja sie rozwiazala ;DD

From: Zbyszko
This Post:
00
86759.871 in reply to 86759.870
Date: 9/16/2009 11:02:53 AM
Overall Posts Rated:
00
Wczoraj grałem mecz TV i do tego też z moim największym rywalem w konfiem No a w zakładce fani mam na tych meczach (TV i i odwiecznym rywalem) N/A , czyli jakbym nie grał. Ocb i czy ma ktoś tak samo?

This Post:
00
86759.872 in reply to 86759.871
Date: 9/16/2009 11:17:21 AM
Overall Posts Rated:
1717
witam

Poczekaj do aktualizacji ankiety dla Twoich kibiców przeprowadzoną przez rzecznika :). O ile mnie pamięć nie myli wtedy wszystko będzie zapełnione piłeczkami. Pozdrawiam

Advertisement