Chtěl bych tady rozvinout diskuzi, jak naložit s hráči po draftu. Není velký problém rozebrat si hráče s potem 10, pokud samozřejmě donutíme majitele draftovaného hráče, aby ho aspoň hodil na trh. Zájemců na trénink je pak hodně. Ale z mého pohledu je velký problém s hráči pro U21.
Klidně můžu na spoustu hráčů upozornit ve vlákně pro inzerování hráčů, ale potíž je podle mě v tom, že na fórum chodí minimum manažerů. Ti co nechodí na fórum, tak v drtivé většině případů neodpoví ani na zprávu, kterou jim napíši. Těch hráčů po draftu, které skautujeme je spousta, na jednu stranu OK, chápu proč se to dělá, protože hodně těch lepších hráčů ve finále nemusí vůbec trénovat a ti průměrní je pak předběhnou. Viz moji dva hráči v U21 Pánek a Drobil, kdy Drobil po draftu byl opravdu průměrný, pochybovalo se, zda se do U21 dostane a teď je z něj 3. nejlepší guard ve své věkové kategorii.
Co chci říct je, že bychom se měli pokusit podchytit jenom opravdu ty nejlepší hráče, dostat je do klubů, kde budou trénovat. Mohli bychom se pokusit udělat něco jako "databázi" manažerů, kteří jsou ochotní trénovat hráče pro U21 a kolik mají volných tréninkových míst a na jakém postu. Klíčovou otázkou zůstává, jak přimět manažery, kteří nejsou aktivní na fóru, aby se zapojili a aby vůbec reagovali na zprávy v poště :)
Po loňském draftu jsem měl v databázi cca 30-40 podkošových hráčů, na mail mi odpovědělo sotva 10, dlouhodobě trénovalo a komunikovalo se mnou možná 5 manažerů. Z tohodle prostě nemůžeme poskládat kvalitní základ pro U21. Nevím teda jak jsme na tom s hráči na perimetru, jestli tam ochota manažerů pro trénink byla větší...
Last edited by vajns at 11/12/2015 9:20:34 AM