Από τις αυτές τις 53 Δευτέρες, δύο έμειναν να μείνουν χαραγμένες ανεξίτηλα στις αναμνήσεις μου.
Ήταν γύρω στις 18:15 στις 03/12/2012 όταν άρχισαν να σκάνε συγχαρητήρια μηνύματα από φίλους μου (Μαμού, Σαριδίν και άλλους) για την κλήση του Κιρίλου για το πρώτο φιλικό της σεζόν 22. Κι αυτό το ντεμπούτο δεν ήταν σαν το άλλο το άποντο. Μπορεί να ηττηθήκαμε 124-87 από τη Μολδαβία, ωστόσο ο Κιρίλος έστειλε το μήνυμα που έπρεπε προς πάσα κατεύθυνση. 24 πόντοι με 10/19 εντός παιδειάς με 4/6 τρίποντα!
Το επίσημο ντεμπούτο άργησε λιγάκι να έρθει, αλλά όχι και πολύ.
01/04/2013, 10 λεπτάκια από τον πάγκο πίσω από τον Παπαντωνίου και επικράτηση απέναντι στην Ολλάνδία 116-102. Πόντοι 5 και ασσίστς 3 για τον Μίστερ Υπομονή.
Από τότε και έπειτα εώς σήμερα ουσιαστικά δεν έλειψε ποτέ Ακολούθησαν πολλές βραδιές μεταξύ των οποίων και το 27άρι απέναντι στους Αυστραλούς
(29886) μέχρι που φτάσαμε στην μονόλεπτη συμμετοχή απέναντι στους Κροάτες στις
29/09/2014. Και τι ειρωνεία Θέε μου!!! Απέπαντι στην χώρα που έδωσε την μεγαλύτερή του παράσταση 32 πόντους με 5/8 τρίποντας στο
(27435), έμελλαι να λάβει το τελευταίο ζεστό χειροκρότημα του κόσμου κι ενώ η Ελλάς έπαιξε το σύστημα απωθημένο του Κιρίλου, το περιβόητο motion, το μεγάλο του όπλο και μεγάλο του παράπονο αυτές τις 6 σεζόν που βρέθηκε στην Εθνική Ανδρών Ελλάδος. Τελευταίο χειροκρότημα από ξένους βεβαίως. Δόξα το Θεό που στο τελευταίο μπροστά σε Ελληνικό κοινό την 1η του Σεπτέμβρη έκανε ένα από τα καλύτερά του ματς απέναντι στους νήσους Μπαρμπέιντος με 21 πόντους και 4/7 τρίποντα...και 5 ριμπάουντς...και 4 ασσίστς!
Το πιο ζεστό χειροκρότημα όμως από εμένα σε όλους τους φίλους και προπονητές της Ανδρών που λίγο ή πολύ στάθηκαν πλάι στον Κιρίλο και σε εμένα προσωπικά σε αυτό το ταξίδι, είτε σε μια συμβουλή, είτε με πολλές, είτε απλώς επιλέγοντας τον παίκτη στην Εθνική. Όρθιος σηκώνομαι να χτυπήσω τις παλάμες μου για τους
Γιώργο Μαμού και
Χρήστο επαναλεών τους NC που δουλέψαμε και μιλήσαμε για τον Κιρίλο περισσότερο από κάθε άλλον!! Ακουλουθούν οι
akage14 ως πρώτος σύμβουλος και
Μάτσας ως ο πρώτος στον οποίο απευθύνθηκα και έδωσε έναν οδηγό 5ετίας. Ευχαριστώ επίσης τους
Σπύρο gilardino για την βοήθεια του,
Γιώργο Getho για τις πρώτες επίσημες κλήσεις,
Πάνο pazinok και
Mάνο crete για τις επόμενες. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι στα υπόλοιπα φιλαράκια μου στο παιχνίδι με πρώτους και καλύτερους τους
Νεκτάριο sarithin και
Αλέξανδρο ALEXANDROS7 και από κοντά και κάτι
Σπαρτιάτες και κάτι
τρελόσκυλα και κάτι
Αυτοκράτωρες και κάτι
Ταπούτοι και κάτι
Τζίμηδες Nickleon.
To τελευταίο ευχαριστώ το οφείλω στον ανταγωνισμό που μου πρόσφεραν οι Σιχαμενόπουλος, Κρανιδιώτης και Παπαντωνίου τους οποίους επί σειρά ετών κυνηγούσα λυσσασμένα να φτάσω και ξεπεράσω.
Ευχαριστώ για το ταξίδι, ευχαριστώ για την τιμή!Εύχομαι οι επόμενοι Κιρίλοι να μπορέσουν να γευτούν το νέκταρ της πρόκρισης σε τελική φάση που δεν γεύτηκε ο Σιδηρόπουλος και γιατί όχι και μετάλλια στα στήθη.
Θέλει όμως Υπομονή, Δουλειά, Πίστη, Θέληση και λίγη Τρέλα!
04/10/2014fay_stelaios,
Στέλιος
ΥΓ: ακούω όμως και στο όνομα....
Kirilos Sidiropoulos (
(16707371))