Iz ličnog iskustva znam koliko može da odluči nepoznavanje zdravstvenog stanja u rosteru rivala.
Sećam se situacije negde oko ol-stara pred jedan kup duel sa favoritom iz višeg ranga.
Na samo 2÷3 minuta pred kraj slanja postava i taktike za taj meč pisalo da mu je najbolji igrač po svim merilima (DMI, plata, ₧, sk, as, faulovi, jedna pozicija za treniranje tokom prethodnog dela sezone, itd.) kad sam otišao na pregled njegovog rostera još uvek pisalo da mu je igrač povređen.
Taj isti igrač je bio na terenu, kao jedan od najboljih i naravno da sam taj meč izgubio nevelikom razlikom ≈ 10÷15₧
Nisam ze žalio na bug.
I bez njega na terenu bih teško pobedio ali mi je bilo krivo zbog svojih strateških odluka vezanih za taj meč:
• još pri izvlačenju u prethodni četvrtak videvši da tom igraču piše još 2 nedelje oporavka ugledao sam šansu za podvig
• potkrepljen tom činjenicom promenio sam stav o sledeće 2 bitne utakmice u ligi i umesto da pokušam da napravim 2 pobede ili barem jednu, dozvolio sam 2 katastrofe izvodeći bezvezne igrače na teren čuvajući najbolje od mogućih povreda da bi bili zdravi i odmorni za kup
• igrao sam kranč u tom kup meču
• moja taktika je bila uperena protiv one koju bi zbog te povrede rival najverovatnije bio prisiljen da izvede (R'n'G teško možete igrati sa rezervnim PG koji ima u odnosu na povređenog skoro 10÷20x manju platu, DMI, itd.)
• odabrao sam dobru taktiku za meč sa specifičnim ulogama
Rezultat svih ovih strategijskih mera je bio dalekosežano poražavajući:
• trebalo mi je barem 2 nedelje (5÷6 mečeva) da mi entuzijazam bude na nivou bliskom onom e na kojem je prethodno bio
• -||- -||- 3÷4 meča da bih povratio prethodnu formu igračima
• izgubljeno je još par mečeva više
• trening je bio iznuđen te nedelje na 2 pozicije
Snovi o šampionskim ambicijama su se raspršili kao mehur od sapunice.
Nisam želeo da trošim teško stečeni novac na kasna pojačanja pred plej-of.