BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > OFF-topik (Film, színház, muzsika) II.

OFF-topik (Film, színház, muzsika) II.

Set priority
Show messages by
From: LA-Hukli

This Post:
33
223736.87 in reply to 223736.86
Date: 9/15/2012 5:55:35 PM
Overall Posts Rated:
9797
Ezzel az országgal alapvetően vannak bajok. Nekem a sport a szórakozást jelenti, és megpróbálok örülni a sikereknek és élvezni a pillanatot. (bár engem elsősorban a tenisz és az NBA érdeke, utána jön csak a foci). Aki ebben is a keserűséget akarja látni, az megteheti, szíve joga. Én örülni próbálok, és nem azon agyalni, hogy mennyi pénzt lenyúlnak, és micsoda korrupció van.

This Post:
00
223736.88 in reply to 223736.86
Date: 9/15/2012 6:08:47 PM
Overall Posts Rated:
350350
Ennek a nagy fociba ölt pénznek van egy hátulütője, meglehetősen diszkrimináltnak tűnik

Kérdésem: Ha van x pénzed és a lehetőségek korlátoltak csapatépítés terén, akkor hogyan tennéd egyenlővé a feltételeket?

Értsd játékosanyag hiánya (a legjobb itthoni magyarokat 2-3 csapatba leigazolni és kiegészíteni "olcsó", de tűrhető légiósokkal) továbbá megfelelelő méretű stadion, amit be is tudnak nagyjából népesíteni a szurkolók.
Ehhez egy olyan városméret szükséges, mint Győr, Debrecen vagy Fehérvár esetleg Miskolc.
Próbálkoztak már Kaposvárott meg Pakson is, de az túl kicsi település értelmes focicsapat "létrehozásához".
Az üttörő példa meg Stadler papa volt, aki egy kisközségben próbált csodát tenni meglehetős érdekes módszerekkel :)

Tehát pl 10 milliárdot "okosabb" harmadolni, mint 10-15 felé szétosztani véleményem szerint.
Értem én, amit írsz: ez így nem fair meg minden, de a logika és az adottságok (városméret) mást diktál sajnos.

From: kaygee

This Post:
00
223736.89 in reply to 223736.87
Date: 9/15/2012 6:09:57 PM
Overall Posts Rated:
173173
Ezzel az országgal alapvetően vannak bajok.

+1

Szerintem ha nem olyan lenne az ország (és leginkább a jelenlegi gazdaságpolitika), hogy géppuskával kergetik el a tőkét, akkor lehetne itt több foci, és több siker is. Állami pénzből én nem hiszem, hogy valaha is lesz, leszakadás az viszont igen. Na az lesz (már most is van). De igaz ez a gazdaság más ágazataira is, nem csak a sportra. Hiába jut el a Videoton ide vagy oda, hiába próbálják kirakatklubként mutogatni külföldön, hogy come to Hungary, a külföldi pénz már rég tudja, hogy itt milyen viszonyok vannak, és sz@rik majd idejönni. Nem lehet mindenkit a dumával becsapni.

Dzsevasznak mondom, hogy az, ami a kosárban vagy a kéziben jelenleg van, az egyenes következménye annak, ami a fociban van. Ugyanis ha valaki ide akarná hozni a pénzét, akkor mit lát? Azokat az állapotokat, amik a fociban vannak... És abból ítélkezik...

Pont a kézi érdekes példa arra, ami van, lehetett Győrben komoly privát támogatóval is klubot létrehozni, úgy tűnik, hogy állambácsi ebben még nem látta meg a "lehetőséget"... Persze nyilván benne volt a város pénze is, ez tagadhatatlan.

This Post:
00
223736.90 in reply to 223736.88
Date: 9/15/2012 6:16:56 PM
Overall Posts Rated:
350350
Jussunk el a skótok szintjére és legyen 2-3 erősebb, kimagasló csapatunk, akik valamit képesek nemzetközi szinten is letenni.
Itt nem a Rangers sajnálatos idei esetére gondolok, hanem azokra az időkre amíg működött a Celtic-Rangers- Hearts trió nemzetközi szinten is > BL és EL főtáblák évről-évre.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 9/15/2012 6:17:31 PM

This Post:
00
223736.91 in reply to 223736.90
Date: 9/15/2012 6:21:28 PM
Overall Posts Rated:
350350
Vagy svájciak, osztrákok, ukránok szintjére. Ott is 2-3 csapat domináns csak és kész, mégis ottvannak évente a tűz (pénzes zsák) közelében!

This Post:
00
223736.92 in reply to 223736.88
Date: 9/15/2012 6:26:25 PM
Overall Posts Rated:
173173
Kérdésem: Ha van x pénzed és a lehetőségek korlátoltak csapatépítés terén, akkor hogyan tennéd egyenlővé a feltételeket?

Nagyon egyszerű. Az állam, úgy ahogy van, takarodjon ki olyan ágazatokból, amikben semmi keresnivalója sincs. Tudom, hogy ez most keményen hangzik, de hidd el nekem, ez a járható út, mert ami tiszta biznisz, és nincs benne enyves kéz, az sokkal hatékonyabban is működik, mint ahol van.

Eszemben sincs azt mondani, hogy harmadoljunk vagy tizedeljünk állami forrásokat, és azokat dobjuk szét. Ami nem életképes, annak pedig mennie kell, mert a versenynek ez a lényege. Az állami pénzelosztás pedig amint említettem, diszkriminatív, káros. És persze jut az életképtelennek is, csak nem olyan látványos méretekben, hanem a látszat fenntartásáért. Én egy fitying állami pénzt nem tolnék a fociba, az biztos.

Most képzeld el, ha mondjuk Angliában az állam gondolna egyet, és megvenné a Hull City-t, a WBA-t meg a Cardiff City-t. És elkezdené iszonyat pénzekkel tolni. Egyszer csak ez a három egyesület ott virítana a Premier League élén, és a BL-ben nem látnánk többet az MU-t vagy éppen a Chelsea-t. Mi történne? Nyilván egyik sem lenne akkora biznisz többet, és szépen lassan elkezdene kiszivárogni a privát tőke, mivel nem lennének akkora sikerek, nem lenne akkora bevétel, és elindulna az ördögi kör... Pontosan tudnák, hogyha x pénzt befektetnek a klubba, akkor állambácsi arra rögtön 5x-et tolna bele a favorizált klubjaiba, nem lehetne versenyezni vele, mert annyi pénzt nyomat bele, amennyit csak akar (ha éppen nem lenne neki, akkor nyomtat magának). Na így lehet kiirtani a magját minden fejlődésnek. Amikor a Fradi körüli cirkusz volt, akkor is az volt a véleményem, és most is az, hogy nem ment volna ki belőle a privát tőke, ha Magyarországon egyenlő versenyfeltételek lennének / lettek volna. Sőt, azt mondom, hogy annak láttán, hogy egy működőképes, nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező klub ki tud alakulni privát tőke bevonásával, mások figyelmét is felkelthette volna. Így nagyon hosszú ideig nem fogja...

This Post:
00
223736.93 in reply to 223736.92
Date: 9/15/2012 6:28:50 PM
Overall Posts Rated:
9797
Annyi a baj ezzel, ha msot kiveszed az állami forrásokat mondjuk a fociból, megszűnne az nb1 rövid időn belül, mielőtt bármilyen magántőke ide jöhetne.

This Post:
00
223736.94 in reply to 223736.91
Date: 9/15/2012 6:31:21 PM
Overall Posts Rated:
173173
Vagy svájciak, osztrákok, ukránok szintjére. Ott is 2-3 csapat domináns csak és kész, mégis ottvannak évente a tűz (pénzes zsák) közelében!

Na igen ám, de Magyarországon mi van? Mucsaröcsöge FC az megyei III-ban (vagy IV-ben?). Minek?

Svájc pont a jó példa. A hazai bajnokság nem az igazi, de válogatott szinten azért el-eljutnak a világversenyekre. A svédek nemkülönben. El kéne azt felejteni, hogy Magyarországon klubfocit csináljunk, globalizált a világ, aki tehetséges, külföldre fog menni. Lehetnénk Svájc vagy Svédország, de nem így...

From: kaygee

This Post:
00
223736.95 in reply to 223736.93
Date: 9/15/2012 6:34:19 PM
Overall Posts Rated:
173173
Annyi a baj ezzel, ha msot kiveszed az állami forrásokat mondjuk a fociból, megszűnne az nb1 rövid időn belül, mielőtt bármilyen magántőke ide jöhetne.

Többé-kevésbé ellenvéleményen vagyok, csak a férgese hullana el.

Az viszont nagyon sajnálatos, hogy hagytuk ilyen módon lepusztulni, de ennek az oka szerintem az a folyamat, amit leírtam.

This Post:
00
223736.96 in reply to 223736.95
Date: 9/15/2012 6:38:48 PM
Overall Posts Rated:
9797
Ebből a szempontból még mindig a szocializmust nyögjük. Sajnos még mindig főleg olyanok döntenek fontos kérdésekben, akik ebben nőttek fel, és nem is tudnak igazán máshogy gondolkodni (lásd. pl. a mostani látszat demokrácia, de nem szeretnék politizálni, mert utálom a politikát is, meg a politikusokat is). Majd ha 1-2-3 generáció akik a 90-es években, vagy később születtek felnő, akkor talán változnak majd dolgok. Mondjuk én ezt nem fogom megvárni.

This Post:
11
223736.97 in reply to 223736.94
Date: 9/15/2012 6:39:39 PM
Overall Posts Rated:
350350
Át kéne venni a svájci bajnokság rendszerét. Profi élvonal (8-12 csapat), félprofi 2.liga és amatőr alsóbb ligák.
Egyébként nemrégen írtam a válogatott körüli beszélgetés kapcsán, hogy a tehetségeinket exportálni kéne. Ott edződnének és csak rájuk épülne a válogatott. Ahogy írod: svédek, finnek, dánok, svájciak, albánok stb. a kisebb nemzetek járnak el így vagy hasonlóan.

Advertisement