Malutka według mnie poprawka - na dzień wczorajszy LI dominowała... w tym sezonie zmiany silnika powodują, że pewnym jest to, że przynajmniej trzeba zakładać konieczność sprawdzenia od początku taktyk. I to jest najbardziej twardy dowód, jaki mogę Ci przedstawić... świat się zmienia, a najlepiej na tych zmianach wyjdą ci, którzy będą na nie przygotowani. I tak obecnie są sytuacje, w których nie mając jak pisałem przewagi w walce LI na LI powinniśmy szukać innych rozwiazań - to też argument za tym, aby mieć z czego wybierać. Jeśli okaże się, że magiczną taktyką jest na przykład Motion, to wygra ten zespół, który pierwszy zacznie chociaż śladowo szkolić bardziej wszechstronnych graczy. Nie piszę o tym, że zaniecham szkolenia pod LI i gry tą taktyką - chcę jednak móc zaskoczyć rywala czymś innym.
Taktyki - każda może być przydatna... zależy to od tego, z kim gramy... Jak wyżej - jeśli widzę z góry, że LI na 90% nic mi nie da, bo nigdzie nie mam przewagi, to szukam gdzie indziej... JR u C na bank nie będzie głównym trenowanym skillem, ale na przykład JS już bym takim u części tych "zadaniowych" widział. I bardzo się cieszę, że ktoś już teraz trenował odmiennie skupiając się na blokach. To też może być jedna z takich przewag, które pozwoliłyby ewentualnie spróbować zniwelować przewagę.
O otoczce już trochę pisałem:
- Forum/strona zewnętrzna, do której dostęp mieć będą na zasadzie elitarności członkowie sztabu, skauci i osoby zaangażowane w szkolenie. Społeczność chętnych do pracy na rzecz Polski...
- sparing dla tych, którzy się bardzo starają jak najlepiej trenować, ale niestety ich zawodnicy nie grali lub grali bardzo mało
- przede wszystkim jednak chciałbym zebrać jako współpracowników taki zespół, który nie zniknie, któremu się będzie chciało i z którym kontakt będzie dla szkolących bardzo łatwy - tylko takie podejście mobilizuje menadżerów odpowiedzialnych za przygotowanie gracza dla kadry.
Pozdro:)
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)