Danes je na sporedu še zadnja tekma 39 sezone in sicer prijateljska tekma proti Danski. V reprezentanco sem vpoklical veliko novih obetavnih obrazov in tisti ki so trenutno odlično pripravljeni bodo tudi v kadru, da debitirajo za člansko reprezentanco. Zaradi vpoklicev in pregleda igralcev je naše razpoloženje padlo na minimum, Danci pa kakor je videti igrajo prijateljske tekme z višjim razpoloženjem že nekaj tednov, selektor očitno ni delal sprememb v moštvu ali "scoutal" bodoče reprezentante, tako da, če je temu tako bomo težko računali na zmago. Vseeno pa je zame pomembneje, da vidim na koga lahko računamo že v naslednji sezoni od novega vala igralcev, ter kako napredujejo naši najmlajši talenti.
Cilj, ki sem si ga zadal pred to sezono je, da od vsake generacije 18 letnikov dobimo vsaj 4-5 kvalitetne reprezentante v bodočnosti. To pomeni da bi imeli okrog 20 kakovostnih igralcev v kadru reprezentance starih med 32-28 let. Trenutno pa je stanje tako da nam določena generacija (od 25-28 leta) daje oz. nudi le 1-2 reprezentanta. Po prvi sezoni treninga 18 letnih novincev je 11 teh na pravi poti da postanejo slovenski članski reprezentanti in ti se bodo še naprej trenirali pod mojim budnim očesom. In vsaka naslednja generacija enako. Pravi sadovi nove generacije, s katero si želim boja za sam vrh Evrope bi se morali videti čez dobrih 10 sezon.
Lp