Sparing z Czechami za nami. Wynik jak dla mnie całkiem niezły, spokojnie mogliśmy ten mecz wygrać, gdyby w ważnym momencie
Krosman nie spudłował trójki z wolnej pozycji.
Kilka słów o zawodnikach, którzy wystąpili w tym meczu:
Starting Five:PG:
Radomił Ciesielczuk - od przyszłego sezonu jak dla mnie pewniak do Kadry, z której może wygryźć... Rymarowicza. W każdym razie w tym sezonie jego Właściciel -
Kobe888, wycisnął z niego siódme poty i skoczył więcej razy niż sam oczekiwałem. Duże słowa uznania, ponieważ podpasował swój trening (oraz trening Starzomskiego, który może być kolejną gwiazdą w Naszej NT od w/w managera) idealnie wg moich zaleceń, dzięki czemu przy odrobinie szczęścia i dużego podpoziomu potencjału nie zablokował się przedwcześnie i u Radomiła udało się osiągnąć super wynik ss10=140 pod koniec 26. lat!
SG:
Maciej Listkowski - Jeśli poprawi troszkę obwodowe skille, to powinien z przytupem wejść do naszej NT. Bardzo konsekwentnie trenowany zawodnik przez Rosjanina
Kraas'a, który od początku wiedział jak trenować Macieja. Za chwilę będzie mieć już 28 lat, ale pod koniec jego treningowej drogi zostały mu głównie treningi podań, więc w mojej opinii jeśli dalej tak pójdzie, to również powinien zadebiutować w najbliższym sezonie jak Radomił.
SF:
Daniel Krosman - Już wiele razy pisałem o nim na forum, ale jest to zawodnik, który na 100% zadebiutuje w przyszłym sezonie - szczególnie, że powoływany przeze mnie
Głaz za chwilę może zacząć spadać jak
Buła, a wtedy na SF robi nam się mała luka, którą z pewnością solidnie wypełni Daniel. Dlaczego solidnie? Bo to po prostu solidny zawodnik

jego SS10 nie powala na kolana, w tym sezonie też nie skoczył zbyt wiele razy... ale najważniejsze skille dla SF ma na bardzo dobrym poziomie plus cała reszta umiejętności jest na wystarczającym poziomie, żeby grać w NT choćby z ławki póki co. Super wykonana praca przez włoskiego managera -
Gio00, który przy pomocy Daniela awansował właśnie do włoskiej II ligi.
PF:
Teodozy Borzecki - Niespełna 26-letni zawodnik, który już niedługo może zagrać w NT, choćby w przyszłym sezonie... i to nie żart. Najlepszy w swoim roczniku pod względem SS10, absolutna bestia jeśli chodzi o rozłożenie umiejętności na swojej pozycji. Gdyby miał dół na poziomie NT, to już by grał w niej długie, długie lata. Chciałbym jednak, żeby jego manager
tasiorfly zrobił mu trochę górnych umiejętności, bo Teodozy ma na to po prostu czas. Później już zostanie mozolne trenowanie dołu - co może przysporzyć nieco problemów, w końcu TB ma tylko 196 cm wzrostu...
C:
Szymon Jamka - Zawodnik już raczej nietrenujący i raczej ciężko będzie mu zadebiutować w dorosłej NT, chyba że wielu naszych podkoszowych byłoby w kiepskich formach. Gracz bardzo solidny... chociaż gdyby miał troszkę więcej w dolnych umiejętnościach, to raczej zagościłby na dobre w NT grając z ławki. Postanowiłem nagrodzić managera z Meksyku -
kulca powołaniem i grą Szymka w sparingu, bo cały sezon trzymał u niego równą, mocną formę. Jednakże Perkowski i Sierny też w niej byli i nie miałem argumentów, żeby powoływać Jamkę do oficjalnego meczu Orzełków.
C.d. później