Upravo zavrsena utakmica je u sustini pokazala koliko je Zvezdi bitan Nelson, koliko je Radonjic los trener bez autoriteta, koliko su sudije bile pod nevidjenim pritiskom nakon sramote od proslog puta (ni sada nisu bile nista bolje) i najzad pokazala da Partizan ne treba otpisivati kao sto je to minimum 3/4 ljudi koji prate kosarku nakon prve utakmice uradila!
Upravo tako.Nelson je majka, kako u odbrani, tako i u napadu.Igrac koji nije klasicni plej, ali i takav je neophodan ovom timu.
Nije mi jasno zasto Radonjic ne stavlja Ukrajinca na pleja, on je to odlicno radio u reprezentaciji i Donjecku, svakako bi vise razigravao od Jenkinsa, koji je prevashodno scorer.
Radonjic jeste dobar trener, posvecen, predan svom poslu.Ipak, pitanje je koliko je dorastao zadatku, pre svega na psihickom planu.Ko zna koji put Zvezda lose krece u utakmicu u kojoj je, nominalno, favorit.
Ista situacija je bila u Rusiji, protiv Unixa.Ne kazem da je Zvezda bila favorit ali je imala odlicne sanse za prolaz, kao i sa Budiveljnikom u BG.
Sa druge strane, u utakmicama gde je njegov tim autsajder, ili su pak ocekivanja daleko manja, on izvuce maximum.
Iskreno, ne znam ko je otpisao Partizan nakon prve utakmice?Isto tako ne znam ni ko moze Zvezdu da otpise nakon vecerasnje utakmice...
Ocigledno da, iako fakticki nista ne donosi, pritisak vaznosti borbe za titulu je doprineo da psihilogija igra bitnu ulogu.Tim koji bolje udje u utakmicu, po pravilu, dobija istu.Ocigledno je tesko juriti rezultat, izmoren, sto od duge sezone, sto od istrosenosti emocija.