Co do tych bloków i asyst/strat podobnie po jakimś czasie zacząłem kombinować i je rozróżniać...Tyle, że nadal ja używam słowa "wątpię", a Ty "wydaje się", więc obaj nie mamy pewności. Nie ma co dywagować i po prostu poczekajmy na to, co nadejdzie z aktualizacją pensji...Tym bardziej, że bloki to jest tylko jeden mały pan pikuś i to wcale nie one leżą u podstaw mojej pisaniny o próbach kombinowania i wykorzystywania luk w treningach. Jest to na tyle świeże, że wcześniej nawet o nich nie myślałem - sporo innych rzeczy można wykorzystywać. Bloki po prostu dopiszemy do tej listy...
Poza tym tak, jak pisze m4ti_ wiemy tylko, że ich wpływ na mecze stał się większy, jednak cały czas nie wiemy, czy możemy między nimi a obroną pod koszem stawiać znak równości (wątpię ;)). Poza tym Ty się skupiasz na podkoszowych, a ja raczej myślałbym o tym, aby wykorzystywać ich większy wpływ na grę starając się je ukrywać trenując jakiejkolwiek innej pozycji (PG/SG/SF), bo ile by nie podnieśli tego wpływu na pensje to patrząc na aktualny ich stan u PG/SG/SF pozostanie on pewnie nadal stosunkowo bardzo niski...Z ocenami jednak czy lepiej tak się bawić w bloki/podania/kozłowanie i co tam jeszcze wolałbym czekać na koniec, wtedy sobie poużywamy dręcząc kalkulatory i próbując znaleźć optymalne kombinacje...
I nadal chciałbym zaoszczędzić Ci czasu, który poświęcasz na kolejne propozycje nowych strategii. O tym konkretnie kto komu i co będziemy gadać, jak już rzeczywiście draft będzie nam pukał do okienka ;) Teraz poprzekonujmy się jeszcze o paru innych rzeczach, bo jeszcze jest czas...
Żeby Cię choć trochę ostudzić i unaocznić parę problemów już teraz powiedz mi jaką byś osobiście widział strategię dla swoich dwóch, czy nawet jednego z trenowanych podopiecznych (może Grelewicz)? Nie chodzi mi o to, co ustaliłeś ze skautem, tylko o to, jak sam to byś poprowadził widząc już jakieś ukierunkowanie w jego aktualnych skillach? Nie oczekuję dokładnych wyliczeń ile tygodni na jaki trening i ile będzie z tego skoków, lecz tego jakie umiejętności widziałbyś konkretnie u niego w momencie kończenia 20lat i przechodzenia na 21 (czyli ten, gdy powoływana jest młodzieżówka podkoszowych). Prosiłbym komplet od góry do dołu :)