BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Magyar válogatott IV.

Magyar válogatott IV. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
249772.879 in reply to 249772.859
Date: 12/2/2014 6:49:15 AM
Overall Posts Rated:
350350
nem akarlak megbántani,előre leszögezném.

1) elbarmoltuk az mnf-et, az önmagában nagyon sokat tesz, kb 10-12 pont is meglehet. Az MNF-es hírnél volt ha elrontod, akkor nagyon sokat buksz a dolgon, többet,mint amit nyerni lehet vele.

2) az grafikonos értékelést felejtsd el semmit se számít csak számos statok számítanak
És igen grafikonba bennd van az elrontott mnf, mint negatívum tehát eleve gyengébb értékelést kapsz. Ugyanakkor meg pl telibe lőtt mnf esetén ráerősít az értékelésre. De ez semmit se számít valójában, olyan, mint egy szép vagy randa fénykép...
Lényeg a számos statisztika!

3) Már volt belőle vitám, DE a Sok futás, az nem kizárólag KINTI taktika! Az elviekben vegyes, nem is értem miért veszik kintinek (ez volt a vitám tárgya anno) Nem hiszitek el pedig igaz: nem kinti kizárólag. Nézd meg: kaptunk összesen 58 pontot !! a bedobóikról illetve az ECS-ikről! Ez nagyon sok. Ezen múlott leginkább a történet és innen kezdve semmit se tesz, hogy IR-DH poszton világelit vagyunk kv-ban. Bd+ecs poszton dobtak szarrá...

4) A Mots önmagában kockázatos dolog vagy bejön vagy nem, de ha rossz mnf-el párosul, akkor tuti "kioltja" x hányadát a rossz mnf. Klubszinten láttam hasonlót csak már nem tudom melyik meccsen.

5) a rutin borzalmasan sokat számít.. 3-4 fő skilt tud pótolni egy öreg, skill vesztett rutinos játékos

kb ezeket látom okoknak, de csak találgatok,mint mindnyájan.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 12/2/2014 6:56:25 AM

This Post:
11
249772.880 in reply to 249772.879
Date: 12/2/2014 7:36:46 AM
Overall Posts Rated:
4343
En is tobbe-kevesbe ebben latom.
Sok futas nagyon alul is van ertekelve es rosszul is. Rohadtul nem kell ehhez 15-16db, boven eleg a 13-14dt. Es bizony ha meg a kinti vedekezes jo is es tolodik emiatt a tamadas befele, naluk bd-ecs poszton az ezen posztokhoz kepest extra lv-tech-dt-vel rendelkeznek, nalunk meg ezeken a posztokon nincs ehhez massziv vedelem.

Mnf-et en azota nem nagyon allitok, amiota beleszaladtam egy kozel hasonloba, amikor total melle lottem. Egy ilyen totalis melleloves siman van 10 pont de lehet tobbis. En mondjuk egy cseh, lengyel szintu csapat ellen nem nagyon allitanek, mert ezek annyira multisak, hogy legalabb 4-5 taktikat gond nelkul el tudnak jatszani. Kiveve ha nagyon egyertelmu, de pl. kint 8-as formaban voltunk, bent pedig ott voltak a 9-es magasembereink, en nem lattam nagyon eselyet, hogy nekunk mer jonni bent. Plane hogy elotte is sok futassal vertek a horvatokat...

En mondjuk mas embereket probalnek nevelni, pl. a lepattano az nalam egy rohadt nagy luxus, bedoboknak kulon nem edzenek (ecs, c termeszetesen igen). Egyresz mert nem stabill skill (attol hogy extra valaki, nem o szedi a legtobbet), masreszt pl. az ellenfelnel iranyito jatszott bd poszton...(8-as skillel) es annyit szedett mint Horvath (csehek, lengyelek se edzik szerintem bd posztra, ecs,c-be is 17 a max es akkor sokat mondtam). Pl. Horvath is a nem tudom mennyi lepattano edzes helyett (legalabb egy szezon ha jol gondolom) tamado 1-1-et kapott volna, akkor a leszedett 5 lepattano helyett szedett volna kettot legrosszabbesetben, de lehet ugyanennyit, es igy edzes reven a 18-19 tech-lv-2pontos skillel pedig becsomagolta volna az iranyito gyereket. 14-15-tel (tipp, nem tudom) nem fogja megverni/dominalni a kv-bv skillekkel rendelkezo vedojet

Last edited by Emteemaster at 12/2/2014 7:42:54 AM

From: JoeBlack

To: Cimi
This Post:
55
249772.881 in reply to 249772.875
Date: 12/2/2014 9:22:15 AM
Overall Posts Rated:
411411
Továbbra is tartom amit már sokszor, sok helyen, sok embernek leírtam. Ha valakinek van egy jó multis csapata, játsszon olyan játékot amivel kihasználhatja. Akinek nincs multis csapata, az ne játsszon olyan taktikát amihez az kell. Játsszon olyan taktikát amihez a monoskilles keret kell. Az szerintem egyértelmű, hogy a csehek multisabbak mint mi. Várható volt, hogy ezt hangsúlyozva próbálnak megverni minket egy multis nem túlzottan eltolt taktikával főleg úgy, hogy nekik nem volt mit veszteniük. Erre mi válasz képen ugyan olyan gondolkodásmóddal próbáltunk nyerni úgy, hogy közbe egy MNF-et teljesen benéztünk. Abba próbáltuk meg megverni őket amibe jobbak. Mégis milyen eredményt vártunk? a 2 pontos játéknál sokat számít a kinti benti védekezések kombója és a kinti benti skillek összessége. Sokkal többet számít, mint a higgadtan bentinél. Ebbe sokkal jobbak szerintem mint mi. Ahol megnyerhettük volna a meccset ismét, ott nem akartunk dominálni. Értem én, hogy te ilyen meg olyan taktikákat nem preferálsz mert nem szereted meg stb stb, de te jelenleg egy bivaly erős Ferrarival akarsz kaszálni menni. Nem arra való. Érdekelne, hogy ezen a héten melyik posztokon akartuk megnyerni a meccset? Ha 4-5, miért nem mentünk higgadtan közelit? Mert gondolom nem 2-3-4-es ponton akartál nyerni. Arra jobb a 2 pontos az biztos. Nem látom a következetességet abba, hogy melyik posztokon akarunk nyerni, és erre a taktikára választok megfelelő támadási stratégiát. Sose kell az ellenfélnek a mi játékunkhoz alkalmazkodnia, mindenki simán tudja játszani a saját játékát ellenünk, mert nincs nyomás rajtuk.

Hogy miért kaptunk ki ennyivel?

1. MNF -15 pont
2. Ő kinti játékot játszott, és a blanknak gondolkodnia se kellett azon, hogy kit tegyen nála bd-be, mert tálcán kínáltad neki Levi bd-be állításával a 3 kisemberes taktikát. És az ő BD-i jobbak voltak a sok futáshoz, mint Levi a 2 pontoshoz!
3. Véleményem szerint, ha egy higgadtan közeli taktikát játszol úgy, hogy sok benti embert teszel a keretbe és kevés kintit, akkor nem biztos, hogy a cseh blank működött volna, mivel lehet védekezésbe benti embert kellett volna 3-as poszton játszatnia , és az dobálhatta volna a trinyákat agyba főbe. Ha nem magasat tesz be, nem kaptunk volna 7 db 2 pontost 80%-os pontossággal.
4. A mi 2 pontosunk sokkal rosszabbul érvényesül minden esetben (ilyen kaliberű csapatok ellen)az 1:1 ellen, mintha higgadtan közelivel mennénk, ez a játékosaink képességeiből adódik. Ha már bent vagyunk erősek, miért nem erőltetjük ezt az oldalt jobban?
5. MInt fentebb is írtam, egy multisabb csapatot sose fogsz megverni multiversenyben, de azért erőltetjük ezt mint az állat.

Sokkal következetesebben kéne taktikázni szerintem. Nem csak 12 játékost betenni a keretbe, azt a blank majd teszi amit kell. Így sose fogunk megverni egy nagy csapatot sem. Nekem ez a véleményem. Valami extra kéne, ami eddig nem volt meg egy ki-ki meccsen sem. Nem mi vagyunk a világ elit, nem értem, miért vagyunk ennyire magabiztosak. Ide több kell már, ezt be kell látni.

From: Cimi

This Post:
00
249772.882 in reply to 249772.881
Date: 12/2/2014 10:09:59 AM
Overall Posts Rated:
146146
A taktikát nem elcsesztük hanem elcsesztem. Bedobóba levi tökéletes. Támadása védekezése megvan. Ha menyhért forméban van mást támadok. Most nem volt más lehetőség ezt kellett támadni. Most könnyű okosmak lenni,hogy tudod mit támadott de kibaszottul támadhatott volna bennt is. Akkor meg más lett volna.
Én annyira erősnek itélem ezt a csapatot,hogy motsttal nyerni kellett volna.
Ha nem lett volna kötelező a teljes alkor mást játszottam volna ezt kint le is irtam. Elöször lazát akartam 3-2 zonával aztán számolgattam és nyerni kellett ezért nyomtam teljest ami elégnek kellett lenni. Nem volt elég.
Jövöre majd mas kapitány lesz probálkozhat.

This Post:
00
249772.883 in reply to 249772.882
Date: 12/2/2014 1:14:36 PM
Overall Posts Rated:
411411
Úgy tűnik nem érted amit írtam.

Most könnyű okosnak lenni,hogy tudod mit támadott de kibaszottul támadhatott volna bent is. Akkor meg más lett volna.

Ha bent jött volna, akkor se jártunk volna jól ezzel a felállással, mert akkor meg valszeg 3 benti emberrel jött volna mint a lengyel. magyarán ilyen csapatok ellen sose fogsz ilyen semleges taktikával eredményt elérni. Ez a gyengébb vagy közel olyan csapatok ellen jó, mint amilyen a miénk, de nem fogsz ilyen taktikával meglepetést okozni az elit ellen! Nem kell ezt elfogadni tőlem, az eredmények magukért beszélnek.

u.i: És nem utólagos okoskodás ez, csupán érdekelt téged miért kaptunk ki. Válaszoltam a kérdésedre, szerintem azért amit fentebb írtam.

Last edited by JoeBlack at 12/2/2014 1:18:39 PM

This Post:
00
249772.884 in reply to 249772.883
Date: 12/2/2014 1:57:08 PM
Overall Posts Rated:
146146
De te meg azt nem érted,hogy mással nem tudtam felállni. Ha kisemberrel megyek bedoboba az a baj ha erőcsatárral az a baj.
Akkor mond el kérlek te kit raknál bedoboba egy 2 pontoshoz és kit egy kinti játékhoz?

This Post:
00
249772.885 in reply to 249772.884
Date: 12/2/2014 2:13:17 PM
Overall Posts Rated:
411411
Nem ismerem a jelenlegi keretet és a lehetőségeket. Levi nem erőcsatár, Levi bedobó. Én erőcsatárt tettem volna be oda magas pattanóval magas bv-vel és magas 2 pontossal és 10 körüli kv-val. de hogy radnainak nem volt keresni valója bd poszton 2pontos erőltetésénél az tuti. Ha jól látom, egyedüliként Levi van bd a keretbe. Ha nem akarsz benti embert 3-as posztra tenni, miért nincs legalább 2 bd a keretbe? Nincs lehetőség nincs anyag? Aki átadón van, nem jó? Pl kinti támadáshoz benti játék ellen, vagy semleges játék ellen? Olyanba nem tudok, és nem akarok beleokoskodni amit nem látok, és a keret lehetőségeket nem látom. Én azt látom, mit nem próbálunk meg csinálni egyáltalán, és mi az ami nem működik! Nekem mind1, mit csinálunk, de ne olyan dolgot, ami nem működik/működött eddig. Változtassunk valamit. Mindig feltesszük a kérdést, ez miért volt, de alig változtatunk, vagy egyáltalán nem. Akkor miért várunk következő alkalommal más eredményt vagy javulást?

This Post:
00
249772.886 in reply to 249772.885
Date: 12/2/2014 2:48:08 PM
Overall Posts Rated:
146146
Aki atadón van akartam de sajnos nem volt formában és benti bedobonk nincsen. Ha erre a meccsre berakok egy 10 kv-s embert bedoboba na akkor bedoboba kaptunk volna 40 pontot. Van egy emberünk Nemesi de sajnos folyton kallodik az idén volt már 5-ös formában is.
Nem tudok neveltetni mert nem nevelik ki Horváth Levente volt az egyetlen akit végig edzettek. Fiatalon félkészen mindenkit eladnak nagy pénzért onnét kuka.
10 játékost tudnék sorolni aki brutál volt és mind eladták az uj csapatában nem kapott edzést. Ott van pl Kasper. Semmi edzést nem kap.

This Post:
00
249772.887 in reply to 249772.886
Date: 12/2/2014 2:52:19 PM
Overall Posts Rated:
146146
A másik a blank. Ha nem blankolunk sansztalanik vagyunk. Ha 2 embert már fixálsz már az sem jo. 38-10 perces elosztás nagyon gyengiti a csapatot. 1 ember fixálása meg belefér több nem.

This Post:
11
249772.888 in reply to 249772.886
Date: 12/2/2014 3:50:26 PM
Overall Posts Rated:
411411
Honnan tudod, hogy ha 10 kv-s embert teszel bedobóba, akkor kapunk onnan 40 pontot? Mi van ha 50-et dobunk róla? Honnan tudod, hogy a blank akkor is ezeket a játékosokat játszatta volna a cseheknél bedobóba? Lehet pont ezzel szúrtad volna el a taktikáját. Na ez az, amit sose tudhatsz. Utólag mondhatom, hogy így lett volna jó, te mondhatod, hogy úgy lett volna jó. De egyikünknek se biztos, hogy igaza van. Csupán annyit mondhattál volna el, megpróbáltál valami mást csinálni, de nem jött be. De te nem próbáltál meg változtatni, valami mást csinálni, így a végeredmény se lett más mint az elmúlt sok szezonban ezelőtt. Kikaptunk az esélyesebbtől és ennyi. Hányadik ilyen meccsünk volt? 20. zsinórban? Én csak ezt sérelmezem. Semmi mást. És ugyan ezt sérelmeztem a lengyeleknél. Amúgy én két hete megmondtam, hogy ezeket a cseheket sehogy se fogjuk megverni mert 2x erősebbek mint a lengyelek. Mondtam, hogy a lengyeleket kell megverni. Ezen a meccsen nem múlt semmi, ide bravúr kellett volna ilyen formákkal. A bravúrok jól jönnek, de nem azokat kell behúzni. Lekaksizom az egészet nagy ívbe, csak nem értem, milyen változást vársz, ha mindig minden ugyan az? És mindig ugyan azok a kérdések minden vereség után. Miért miért miért? Lehet szidni szarozni bármit, a lengyeleknek cseheknek nincs szükségük rá, ők nyertesek, mi meg vesztesek vagyunk. És hogy értsd a dolgot, engem az se érdekelt volna, ha 10 centerrel állsz fel, és azt mondod bent akartál volna nyerni, vagy 10 kisemberrel állsz fel, és kint akarsz nyerni. Megértettem volna, és láttam volna azt, volt valami elképzelés abban amit akarsz, és max azt mondom megpróbáltad nem jött be. Csak csináltunk volna esélytelenként végre valamit amire nem számíthat az ellenfél. Mert azt még mindig nem értem, ezzel a felállással hol és mivel akartad megnyerni ezt a meccset! Ha benti emberrel áll fel amire mnf-et állítottál, az bedarálta volna Levit, és pattanónk se lett volna. Tehát ezzel se tudod magyarázni a dolgot. Érthetetlen mit akartál.

A másik a blank. Ha nem blankolunk sansztalanok vagyunk. Ha 2 embert már fixálsz már az sem jo. 38-10 perces elosztás nagyon gyengíti a csapatot. 1 ember fixálása meg belefér több nem.

És fixálod azt az 1 embert?

Levi 37 perc Leszkoven 37 perc! Akkor ez nagyon gyengíthette a csapatot, pedig nem fixált blank volt. Most akkor mivaaaan? Újabb magyarázat a vereségre! Milyen érdekes, hogy a Cseheknél J. Kocourek 36 perc nem hogy gyengítette volna a teljesítményét, szétalázta a Nógrádi 29 Fazekas 13 duónkat aki megfelelő percszámot játszottak. Hogy lehet az, hogy ami nálunk gyengíti a csapatot, az a másik félnél erősíti? Ha megfelelő embert teszel megfelelő taktikához a megfelelő posztra, nem hátrány, ha fixálod a blanknál! Ennek ékes bizonyítéka ez a meccs is! Nem kell olyan dolgokkal dobálózni, amiről fingunk sincs igazából mert képtelenség bebizonyítani.

Nem én vagyok a legnagyobb koponya a játékban, de azért nem ma kezdtem. Meg tudod nekem mondani, az u21-nél melyik meccseken voltak fixálva a játékosok blanknál és melyiknél nem? Hol blankoltam, és hol nem? Érdekelne, hogy rájössz-e a perceket látva. Mert egy posztot simán befikszálok neked blankra, a maradék 4-et nem, és ennek ellenére nem mondod meg melyik meccsen volt ez megcsinálva és melyik poszton. Szóval a dolog működik, ne mond, hogy nem. Mindig csak azt hallom, ez nem jó az nem jó. Szeretném már azt tudni végre, mi az ami működött a nagy csapatnál az elmúlt szezonokban ilyen téren. Mert olyan nincs, hogy soha semmi. Semmilyen taktika semmilyen variáció semmi sehol semmikor. Ugye ezt te se gondolod komolyan. Ebben az esetben komoly gondok vannak. Mások írtak már ez ügyben ide régebben. Én nem akarok ebbe belemenni.

This Post:
00
249772.889 in reply to 249772.888
Date: 12/2/2014 5:25:19 PM
Overall Posts Rated:
146146
Levi volt fixálva ezen a.meccsen bedoboba huba meg annyira jo,hogy a blank öt jötszatja. Jajj ne viccelj már az u21 es válogatott az utolso 12 meccset hucudli csapatokkal játszotta azok ellen bármivel nyersz. Az utolso normális ellenfél oroszország volt
Pontosan tudom milyen felállni egy kicsi kv-s bedoboval sajnos tapasztaltam milyen ha csongvait rakja a blank bedoboba pontosan ezért nem játszatok mert tudom nem ér semmit. Volt egyszer egy brdobom aki benti volt pontosan azért vettem,hogy kiprobáljam kb 15 meccset játszottam vele és nem volt jo.
Pontosan te mondod,hogy nem.ismered a válogatottat akkor miért mondod,hogy probáljak mást ha nem lehet mert nincsen.
Vagyis van de soha nincs formába. Nehogy már te ne tudd milyen az ha hiába van embered ha nincs formába vagy tudod ha behivod egyből megy átadóra.

Advertisement