BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Mladi Orlovi (Sezona 10)

Mladi Orlovi (Sezona 10) (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
111749.88 in reply to 111749.86
Date: 10/13/2009 6:35:35 AM
Overall Posts Rated:
5757
Ja stvarno nisam procitao taj post gde se jasno kaze radicemo to to i to...a to je ono sto mene zanima, ako je bilo nekog okolisanja, to nije jasan post, ali evo da ne gresim dusu, kazem da se takvog posta ne secam, a citao sam ih...bar 3-4 sata, sve mi je vrilo na ushi:)
A ako su prioriteti repke da radi sa menadzerima...mislim da je to onda mnogo trosenja energije...bolje je probati da te potencijale koje imamo prebacimo u ruke onih koji su voljni da rade sa mladim potencijalima i prave igrace za repku.
Nema njih previse...ako ih odvojis 30, to je vec mnogo...treba se skocentrisati na par najtalentovanijih, tj onih sa najvecim potencijalom i najboljim karakteristikama.

OK, evo kako ja to vidim. Izdvojili smo 20 najboljih igraca ove sezone. Znaci 20 menadzera. Ali i sledece sezone nam treba jos 20 menadzera, da trenira igrace sa tog drafta. Pa sledece opet jos 20 menadzera. OK, neki ce trenirati dva igraca, ali da bi to moglo dobro da funkcionise iz sezone u sezonu, moramo imati minimalno 50 aktivnih menadzera koji ce raditi za repku. I to samo sto se tice mladih igraca, a ko ce trenirati one igrace 21+??? Tako da prebacivanje potencijala u ruke onih koji hoce da rade sa reprezentacijom je samo privremeno resenje, jer nama trenutno treba vise AKTIVNIH menadzera, da bi mogli da napravimo reprezentaciju koja ce imati i dobre rezervne igrace, a ne kao ove sezone, ode prvi centar, zamena je onaj sa cetiri puta manjom platom.

raditi kao i do sada na razvoju igraca tako sto ce se pomoci menadzerima koliko god to bude moguce i koliko to oni sami dozvole, pronaci klubove koji ce hteti da treniraju igrace najbrzim treningom, narocito igrace sa ovogodisnjeg drafta, i nebitno je da li je klub domaci ili strani.
A mora se poraditi i na pronalazenju klubova igracima ciji su vlasnici u nizim ligama i nisu u mogucnosti da ih treniraju vise jer im plate premasuju njihove finasijske mogucnosti. Ovde ce morati najvise da ulete klubovi iz Prve i klubovi iz Drugih liga. Ovakvih igraca trenutno nema mnogo, al vec od sledece sezone ce ih biti u vecem broju.

Ovo sam negde skoro napisao ali ne mogu da se setim gde, a mrzi me da pretuiram sad po temama, kad nadjem izbacicu. Ovde nema uvijanja ili nekih nejasnoca, vrlo je jasno, svako ko je hteo mogao je da prihvati pomoc koja mu je nudjena, a i sada to moze. Ne samo oni koji imaju igrace sa drafta, koje smo popisali, nego je par puta na forumu, nekoliko iskusnijih menadzera, nudilo svoju pomoc svakome kome je potrebna. Svi koji nisu hteli da treniraju igrace, dobili su predlog da igraca prodaju da ne bi propadao, pa makar on otisao i u inostranstvo, a moram da kazem da stranci mozda i bolje brinu o nasim igracima. Mikulic je ocigledan primer, a sta mi je jeadan Finac napisao na mail, sramota me i da se setim. Zbog toga me bilo sramota i sto sam Srbin.
Obzirom da je Jarley ove sezone preuzeo veci deo igraca, ne znam kako je on to resio, ali ja jedino sto sam trazio od menadzera koji su resili da treniraju igrace jeste da se redovno javljaju, ako ne svakog, onda svakog drugog petka, posle treninga, da vidimo kako igrac napreduje i da me obavesti o buducem treningu. I sad ja mogu da se cimam sa nekim menadzerima koji imaju bitne igrace, ali ne mogu svakog da jurim. Znaci mora i menadzeri da pokazu malo aktivnosti.
Ali evo, cim budem nasao malo slobodnog vremena ispisacu tekst, i postaviti ga na svakom forumu od I.1 - IV.64 lige, pa kome bude bila potrebna pomoc moci ce da se javi, jer cenim da mozda neki i ne citaju nacionalni forum.

This Post:
00
111749.89 in reply to 111749.86
Date: 10/13/2009 6:36:50 AM
Overall Posts Rated:
122122
...bolje je probati da te potencijale koje imamo prebacimo u ruke onih koji su voljni da rade sa mladim potencijalima i prave igrace za repku.
Nema njih previse...ako ih odvojis 30, to je vec mnogo...treba se skocentrisati na par najtalentovanijih, tj onih sa najvecim potencijalom i najboljim karakteristikama.
Nemam zelje da polemisem o tome sta je do sad bilo tako da cu ostalo da preskocim.
Pitacu te samo ovo: kako mislis da "prebacis" mlade talente u ruke onih koji hoce da ih treniraju? I koji su to menadzeri koji hoce da ih treniraju ukoliko ne komuniciras sa njima?
Eto, kad "samo" ta dva problema resimo resili smo i pitanje kvalitetnih igracha ...

A da te podsetim: mnogo menadzera uopste ne odgovori na poruke selektora i scouta. mnogo menadzera ne zeli da trenira mlade potencijale niti da ih proda. mnogo menadzera ne zeli da trenira samo jednu poziciju (sto je primarno kod razvoja reprezentativaca). i tako ...

Fair play!!!
This Post:
00
111749.90 in reply to 111749.84
Date: 10/13/2009 6:41:20 AM
Overall Posts Rated:
22
Hehe, tvoji postovi se najbolje mogu okarakterisati jednom nasom starom poslovicom koja kaze: "Ti ga krstis, ono prdi":)
Svaki naredni put kada procitam tvoju repliku na moje izlaganje samo pronadjem nova i nova pobijanja svega onoga netacnog i nekorektnog sto si izlagao u prethodnim postovima.
Evo konkretan primer u ovom poslednjem postu jeste to kako ti repliciras tehnikama "no mercy" i "kulturom".
Svako ce ko je citao temu "Forum" moci da zakljuci da li su moja izlaganja bila kulturna, ili nekulturna, i da li su sadrzala bilo kakav uvredljiv karakter na bilo ciji racun...takodje u istoj temi mogu da se pronadju tvoji veoma nadahnuti odgovori na moje kritike u vidu "procvetavanja daske", "pozivanju na dzihad"...i slicno...one Dumbine "pajsere" i tvoje ne ogradjivanje i ne prekoravanje istih...mozda nisam trebao ni pomenuti, ali eto kad smo kod toga opet. Meni tvoje reakcije pokazuju nacin vaseg funkcionisanja, nema tu mnogo filozofije.

This Post:
00
111749.91 in reply to 111749.88
Date: 10/13/2009 6:50:08 AM
Overall Posts Rated:
22
OK, evo konstatovacemo da je neki plan napisan...ja ga ne podrzavam.
Ne podrzavam ga zato sto se igraci za A selekciju ne trebaju praviti kroz mladu selekciju, nego kroz klubove, zato cu odmah izraziti svoje nezadovoljstvo ovakvim planom.
Za mene je mlada selekcija mlada selekcija, a A tim je A tim i svako ima svoje rezultate i nezavisne su jedna od druge i po meni mlada selekcija nije u funkciji A tima, dakle po meni...treba da postoji i odgovornost za rezultate.
Ovo kazem stoga jer je bilo komentara da mlada selekcija sluzi iskljucivo potrebama A tima...

This Post:
00
111749.92 in reply to 111749.89
Date: 10/13/2009 6:58:18 AM
Overall Posts Rated:
22
Postoje samo 2 nacina...
1. Talenti se mogu prebaciti u ruke onih koji zele da ih treniraju malo vishom cenom koja se ponudi njihovim vlasnicima.
2. Talente mogu trenirati njihovi vlasnici uz saradnju sa selektorom.
Ukoliko ne postoji 1 od ta 2 faktora, talenat se brise...kao da nije izvucen na draftu, mora se traziti sledeci...neko ce valjda biti podoban za saradnju...a ako nema podobnih, onda ih nema, ili ne umemo pregovarati:)
Postoji i jos jedan sistem razvoja reprezentativaca, zove se "farma", ali ne znam koliko to funkcionise u skladu sa pravilima igre...nisam u tom svetu i ne znam zaista...to je sistem gde jedan igrac u timu ima samo reprezentativca i gomilu krsh igraca koja mu sluzi za day trade i uz pomoc preostala 2 trenirca finansira se plata reprezentativca do maximalnih granica...jos jednom ponavljam, ne znam koliko je to u skladu sa pravilima i ne znam da li bi neko to hteo da radi...ali neko ko ima fixni racunar i lap top...mogao bi to da radi jer ima odvojene IP adrese.
To je najbrzi i najsigurniji nacin razvoja igraca. Za 3-4 sezone bi imali igraca od 21-22 godine sa platom preko 100 000 i totalno naspanovanog:)

From: Lazar!

This Post:
00
111749.93 in reply to 111749.92
Date: 10/13/2009 7:07:13 AM
Overall Posts Rated:
33

Postoji i jos jedan sistem razvoja reprezentativaca, zove se "farma", ali ne znam koliko to funkcionise u skladu sa pravilima igre...nisam u tom svetu i ne znam zaista...to je sistem gde jedan igrac u timu ima samo reprezentativca i gomilu krsh igraca koja mu sluzi za day trade i uz pomoc preostala 2 trenirca finansira se plata reprezentativca do maximalnih granica...jos jednom ponavljam, ne znam koliko je to u skladu sa pravilima i ne znam da li bi neko to hteo da radi...ali neko ko ima fixni racunar i lap top...mogao bi to da radi jer ima odvojene IP adrese.
To je najbrzi i najsigurniji nacin razvoja igraca. Za 3-4 sezone bi imali igraca od 21-22 godine sa platom preko 100 000 i totalno naspanovanog:)

Ja ovo stvarno nisam razumeo, mozes li malo blize da mi objasnis.

This Post:
00
111749.94 in reply to 111749.90
Date: 10/13/2009 7:10:35 AM
Overall Posts Rated:
178178
A tvoji postovi se mogu porediti sa elokvencijom jedne ptice - papagaja!

Sta stalno ponavljas da se ne slazes! Ti i jos jedan se ne slazete i sada cemo mi zbog vas da menjamo koncept koji funkcionise u svim ozbiljnim BB zajednicama.

Pa ti uopste ne kapiras koncept koji mi imamo a ne slazes se! Druga mogucnost je da nas sve ovde namerno lozis i zbog tebe bih voleo da je ova druga tacna.

Probaj prvo da sagledas prednosti i mane onoga o cemu diskutujes i to iz svih uglova a ne pausalno i iskljucivo u kontekstu koji odgovara tvojoj retorici.

Ja vise stvarno ne znam kako da ti objasnim sta mi radimo i na koji nacin "krstitelju" ali mogu da ti dam predlog da lepo na izborima glasas protiv pa kada tvoj i golubov kandidat apsolutista pobedi - da nam pokazete kako se to radi! Valja l` ova? ;)

EDIT: Ono oko farme...ti si izgleda i pravila procitao kao i teme o repki...

Ona su jasno napisana i njih se ne tice "farma", pera, mika ili laza vec samo to da korisnik ili vise njih za koje se ustanovi da su prekrsili pravila na bilo koji nacin budu po automatizmu banovani...

Last edited by Laimbeer40 at 10/13/2009 7:23:04 AM

"Da ste vi bolji narod i ja bi` bio bolji vladar!" - Knjaz Milos
This Post:
00
111749.95 in reply to 111749.85
Date: 10/13/2009 7:11:09 AM
Overall Posts Rated:
33

Ali zato svi mozete da uzmete ucesce u skautiranju protivnika. Ja se opet ponavljam, ali nekoliko puta sam to na forumu napisao i opet cu. Jedan jedini menadzer se javio po tom pitanju i to na pocetku sezone 8, cini mi se da je bio veseljak.

Evo ja sam voljan da pomognem oko skautinga protivnika samo mi objasnite neke stvari...Pa kada je veseljak onda cu i ja.

This Post:
00
111749.96 in reply to 111749.95
Date: 10/13/2009 7:17:33 AM
Overall Posts Rated:
178178

Ali zato svi mozete da uzmete ucesce u skautiranju protivnika. Ja se opet ponavljam, ali nekoliko puta sam to na forumu napisao i opet cu. Jedan jedini menadzer se javio po tom pitanju i to na pocetku sezone 8, cini mi se da je bio veseljak.

Evo ja sam voljan da pomognem oko skautinga protivnika samo mi objasnite neke stvari...Pa kada je veseljak onda cu i ja.

Hvala Peki na konkretnoj ponudi pomoci koja je uvek dobro-dosla. Na svu srecu ti i slicni tebi ste u velikoj vecini i iz mog ugla ste predstavnici onih kojima je stvarno stalo do reprezentacije i koji hoce da rade u interesu iste umesto da licemerno glume dusebriznistvo.

"Da ste vi bolji narod i ja bi` bio bolji vladar!" - Knjaz Milos
This Post:
00
111749.97 in reply to 111749.96
Date: 10/13/2009 7:27:14 AM
Overall Posts Rated:
33

Hvala Peki na konkretnoj ponudi pomoci koja je uvek dobro-dosla. Na svu srecu ti i slicni tebi ste u velikoj vecini i iz mog ugla ste predstavnici onih kojima je stvarno stalo do reprezentacije i koji hoce da rade u interesu iste umesto da licemerno glume dusebriznistvo.

Ja ionako dosta vremena provodim na BB, i stalno gledam razlicite igrace, timove pa i repke, pa rekoh onda bolje da pruzim neku pomoc nego da bezveze lutam...Znaci uvek sam spreman da pomognem oko istoga samo mi posaljite mail sta i kako...
Pozdrav!

This Post:
00
111749.98 in reply to 111749.76
Date: 10/13/2009 8:01:32 AM
Бесни Цветићи
III.3
Overall Posts Rated:
500500
Second Team:
Mad Mamba Academy
citam ja tvoje postove dovoljno pazljivo i ne svidja mi se sto se ponekad nepotrebno vredjas i mislis da neko napada tebe ili strucni stab ili flaviusa koga slobodno mozes da pitas kakav stav imam prema reprezentaciji posto sam mu nekoliko puta rekao da moze da mi se obrati ako mu zatreba bilo kakva pomoc.
dakle, ja jesam za trenutnu postavku oko reprezentacije, pogotovo mlade, jer mi je flavius uvek odgovarao na mailove i bio tu kad sam ga bilo sta pitao i znaj da ne napadam nikoga i ne zelim da se raspravljam, a Cheater je to i napisao tako da mislim da ipak treba da prepoznas prijatelje repke i da na osnovu toga znas da li je neko zlonameran ili ne.
juce sam, kao sto sam napisao, gledao tekmu od trece cetvrtine(ukljucio sam se bio i u A selekciju, ali je tu bilo mnogo razlike i svaka cast na tome) i bilo mi je krivo sto smo izgubili, ali po toku utakmice bih rekao da smo imali manji entuzijazam od njih i da je to na kraju prevagnulo.
a u "svet kosarke" i ja ulazem mnogo i spreman sam da pomognem i da preuzmem na sebe nesto konkretno ako mislis da sam sposoban za to...

No guts, no glory!
Advertisement