BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Sezon 14 - nowa jakość!

[NT] Sezon 14 - nowa jakość!

Set priority
Show messages by
From: Hawkeyed

This Post:
00
159725.88 in reply to 159725.85
Date: 10/21/2010 6:44:32 AM
Overall Posts Rated:
7474
Przecież Juniorro wyraźnie napisał kto miałby trafiać do U-21:

Ale jeśli to jest konieczne to niech będzie to swoista kara dla tych którzy nie mają szansy normalnie się rozwijać. Niech jakiś ułamek zawodników trafia do U21. Niech będą to ci którzy nie mają boków. Bo czy C będzie miał OD 2 czy 5 to niewielka różnica. Ale 5 zachęca do treningu, a 2 już całkiem nie.

This Post:
00
159725.89 in reply to 159725.87
Date: 10/21/2010 6:49:06 AM
AC_Milan
IV.31
Overall Posts Rated:
231231
Dokładnie tak jest. W tamtym sezonie oddałem Mr. P. wszystkich, których chciał.
W tym sezonie sam zwrócił się do mnie, żebym podesłał mu zawodników. No więc dałem mu wszystkich historyków z pensję powyżej 3 500 $ (tych poniżej nawet nie sprawdzałem, bo do U-21 i tak by się nie nadali), część MVP (przyznaję, że raczej tych z większymi dziurami, ale to chyba normalne, bo w perspektywie treningu pod NT dziurę o wiele łatwiej nadrobić niż w przypadku U-21). Supergwiazd nawet nie proponowałem, bo myślałem, że pod NT, to jakoś nie bardzo.
Na pewno nie nazwałbym tych zawodników odpadkami, wręcz przeciwnie to elita draftu, poza kilkoma MVP.
Są jeszcze 19-latkowie, zawodnicy z potencjałem historyczna gwiazda (poniżej 3 500 $) i MVP poniżej 4000 $, ale to nie są moi zawodnicy! Ja ich nie sprawdzałem, bo pod kątem U-21 są to zawodnicy nieprzydatni. Koniec kropka. Zresztą Mr. P nie zgłaszał żadnych reklamacji, nikt ze mną niczego nie negocjował...więc o co w ogóle chodzi?

Last edited by vinnie_jones at 10/21/2010 6:49:55 AM

This Post:
00
159725.90 in reply to 159725.87
Date: 10/21/2010 7:00:32 AM
Overall Posts Rated:
7474
A ja będę krytykował, bo z tych zawodników albo nie ma żadnego pożytku albo jest niewielki. Tworzą nic nie wartych mutantów. Zarówno dla NT jak i dla klubów patrząc pod kątem rynku transferowego. CM-mat66 sprzedał 22-letniego MVP Trojnarę (z flagą czy bez) za 3,5 mln. Dwa miesiące wcześniej sprzedałem 23-letniego allstara za 3,9 mln. To chyba wystarczająco oddaje jak nie został wykorzystany trening 18-letniego MVP z draftu. A to tylko jeden przykład. Można by ich mnożyć wiele.

Wie czego chce, wie co może zrobić i o to walczy ...

Właśnie, że nie wie. Co sezon powtarza, że nic nie może zagwarantować. A jak przegrywa decydujące mecze to nie jest w stanie ich wytłumaczyć. Do dziś np. nie doczekaliśmy się raportu z ostatniego meczu o stawkę U-21, z Rosją.
Coraz częściej za to powtarza, że poziom się wyrównał i nie wiadomo dokąd kadra U-21 zajdzie.

..ale jestem pewny, że do współpracy jest chętny tylko niewiele jasnych propozycji pada a jak już to wciąż są niedopracowane. Czy ktoś ze strony NT gadał z vinniem na ten temat?

VJ nie odpowiedział na moje dwa ostatnie maile.
Nie wiem jak negocjuje z nim Mr. President, bo przecież ich nie podsłuchuję. Wiem za to, że nie dostałem odpowiedzi w sprawie MVP. Bo jeśli chodzi o ten potencjał to naprawdę dostaliśmy same ochłapy.
Mogę podać konkretne dane.

a skoro najlepsze warzywka wyłapuje vinnie to czemu ma się z tego tłumaczyć i rezygnować ot tak bez jasnego powodu?

Powód jest jasny. U-21 jest niewarta takiego zachodu, jaki się wobec niej sztucznie tworzy.
Wyjaśnił to wg mnie jasno i przejrzyście między innymi Juniorro.

więc nie dziwię się, że albo to olewa albo nie daje tego czego się w niejasny sposób chce od niego.

Zapytałem Mr. Presidenta (gdy ten podał mi że ma 5 PG i 9 SG w sumie - z historycznymi włącznie) gdzie są MVP. Nie dostałem odpowiedzi.
Podział jest chyba co najmniej rażąco niesprawiedliwy.

Message deleted
This Post:
00
159725.92 in reply to 159725.90
Date: 10/21/2010 7:46:27 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
A ja będę krytykował, bo z tych zawodników albo nie ma żadnego pożytku albo jest niewielki. Tworzą nic nie wartych mutantów. Zarówno dla NT jak i dla klubów patrząc pod kątem rynku transferowego. CM-mat66 sprzedał 22-letniego MVP Trojnarę (z flagą czy bez) za 3,5 mln. Dwa miesiące wcześniej sprzedałem 23-letniego allstara za 3,9 mln. To chyba wystarczająco oddaje jak nie został wykorzystany trening 18-letniego MVP z draftu. A to tylko jeden przykład. Można by ich mnożyć wiele.

Nie piszę o przydatności graczy z U-21 bo ile głów tyle zdań w zależności od pozycji tych graczy - ale piszę o wykonywaniu swoich obowiązków. Ma je wykonywać najlepiej jak umie w zakresie, o który kandydował. Więc ja nie dziwie się, że U-21 to jego oczko w głowie i każdym sposobem ma zapewnić jej sukces. Co więcej nie dziwie się, że nie patrzy na przydatność tych graczy później lub ich utrzymanie bo po jaką cholerę w odniesieniu do U21 ma to robić? Po co ma się makrtwić o pensje i możliwy później rozwój. On ma do roku 21 lat przygotować grajków i z nimi walczyć a nie myśleć, czy będą oniu przydatni później. Dlatego jest rozbicie kompetencji. Nie mówię, że jest to najlepsze dla naszej kadry. Nawet jestem gotów zgodzić się, że w odniesieniu do Nt można lepiej przygotowywać grajków w U21 ale co to vinniego obchodzi skoro nie ma zainteresowania w olpracowaniu modelu współpracy. godzącej te interesy lub nawet zmniejszające wartość i znaczenie U21. Myślisz, że to vinnie powinien podjąć jakiekolwiek działania mające na celu uszczuplenie U21??? Chyba nie bardzo..

Wie czego chce, wie co może zrobić i o to walczy ...

Właśnie, że nie wie. Co sezon powtarza, że nic nie może zagwarantować. A jak przegrywa decydujące mecze to nie jest w stanie ich wytłumaczyć. Do dziś np. nie doczekaliśmy się raportu z ostatniego meczu o stawkę U-21, z Rosją.
Coraz częściej za to powtarza, że poziom się wyrównał i nie wiadomo dokąd kadra U-21 zajdzie.

Nie wiem czy można wyciągnąć coś więcej z U21 ale wiem, że robi co się da nawet jak jest to niepopularne działanie. A błędy w taktyce i porażki..za to i ja bym z chęcią każdego selekcjonera rozliczał lub chciał chociażby wytłumaczenia.

..ale jestem pewny, że do współpracy jest chętny tylko niewiele jasnych propozycji pada a jak już to wciąż są niedopracowane. Czy ktoś ze strony NT gadał z vinniem na ten temat?

VJ nie odpowiedział na moje dwa ostatnie maile.
Nie wiem jak negocjuje z nim Mr. President, bo przecież ich nie podsłuchuję. Wiem za to, że nie dostałem odpowiedzi w sprawie MVP. Bo jeśli chodzi o ten potencjał to naprawdę dostaliśmy same ochłapy.
Mogę podać konkretne dane.

nie wiem jak to hula ale widzę dopowiedź powyżej czemu i jakich dał grajków. Tylko, że wciąż uznaję, że nie jego brożkaą jest działanie i inicjowanie działań na rzecz obniżenia wartości U21

a skoro najlepsze warzywka wyłapuje vinnie to czemu ma się z tego tłumaczyć i rezygnować ot tak bez jasnego powodu?

Powód jest jasny. U-21 jest niewarta takiego zachodu, jaki się wobec niej sztucznie tworzy.
Wyjaśnił to wg mnie jasno i przejrzyście między innymi Juniorro.

nie wqiem tego ale wygrana nawet w U21 by nas w obecnym stanbie rzeczy ucieszyła.

This Post:
00
159725.93 in reply to 159725.92
Date: 10/21/2010 7:46:44 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211

więc nie dziwię się, że albo to olewa albo nie daje tego czego się w niejasny sposób chce od niego.

Zapytałem Mr. Presidenta (gdy ten podał mi że ma 5 PG i 9 SG w sumie - z historycznymi włącznie) gdzie są MVP. Nie dostałem odpowiedzi.
Podział jest chyba co najmniej rażąco niesprawiedliwy.

a czemu ma być sprawiedliwy skoro każdy ma dbać o swój tyłek? Mam wrażenie, że roszczenia wysuwają wobec U21 nie ci co mają jakieś do tego prawo. Jestem za tym, żeby rozwinąć współpracę pomiędzy U21 i NT tak, by najlepsi z najlepszych nie byli nimi tylko do roku 21 ale i mieli szansę dalej coś osiągnąć...ale powtarzam. To nie powinno być inicjowane przez vinniego bo wtedy bym miał niestety wątpliwości, czy dobro U21 (za które odpowiada) jest dla niego najważniejsze...

najlepiej, by wybierany był jeden selekcjoner dla dwóch kadr...ale tak nie ma więc chyba nie powinno się zmuszać obniżenia szans na dobrą robotę jednego i to jego rękami bez udziału czy chociażby większego zaangażowania reszty - a więc tych którzy odpowiadają też za NT

p.s. użytkownik nie musi się godzić z vinniem i jego sztabem w zakresie treningu pod U21. Co stoi na przeszkodzie by do tych samych prewzesów napisać z wyjaśnieniem, że ma też szansę na grę w NT w dalszej perspektywie. A gra w U21 może mu to w niesprzyjających warunkach uniemożliwić.

Czemu krytykuje się tego, który coś chce robić dobrze a aaa... hmmmm..chce robić i tyle.

This Post:
00
159725.94 in reply to 159725.92
Date: 10/21/2010 8:43:27 AM
Overall Posts Rated:
7474
Nie piszę o przydatności graczy z U-21 bo ile głów tyle zdań w zależności od pozycji tych graczy - ale piszę o wykonywaniu swoich obowiązków. Ma je wykonywać najlepiej jak umie w zakresie, o który kandydował. Więc ja nie dziwie się, że U-21 to jego oczko w głowie i każdym sposobem ma zapewnić jej sukces.

U-21 dostawała wszystkich zawodników z draftu. A sukcesu jak nie było, tak nie ma. I tylko o to mi chodzi.
Ty uważasz, że wykonuje najlepiej jak umie a ja niekoniecznie. Jeżeli selekcjoner nie potrafi wyjaśnić przyczyn porażki, bądź co gorsza ich nie zna (tego nie wiem ponieważ nie wypowiedział się na ten temat) to nie jest to na pewno dobry znak i prognostyk na przyszłość. Bo jak wyciągnie wnioski i poprawi swoje błędy, skoro nie wie gdzie te błędy popełnił bądź ich nie widzi wcale?

Co więcej nie dziwie się, że nie patrzy na przydatność tych graczy później lub ich utrzymanie bo po jaką cholerę w odniesieniu do U21 ma to robić? Po co ma się makrtwić o pensje i możliwy później rozwój.

Skoro o to nie dba to nie powinien dostawać większości zawodników a już na pewno nie powinien o tym decydować, jakich dostanie. I nie mam tutaj na myśli bynajmniej VJ, ale każdego innego selekcjonera U-21. To nie tak powinno działać.
I do zmiany tej sytuacji w przyszłości zmierzam.

Nawet jestem gotów zgodzić się, że w odniesieniu do Nt można lepiej przygotowywać grajków w U21 ale co to vinniego obchodzi skoro nie ma zainteresowania w olpracowaniu modelu współpracy. godzącej te interesy lub nawet zmniejszające wartość i znaczenie U21.

Dopóki U-21 będzie ciągnęła w swoją stronę i decydowała o wszystkim to na pewno żadnego modelu współpracy nie będzie.

Myślisz, że to vinnie powinien podjąć jakiekolwiek działania mające na celu uszczuplenie U21??? Chyba nie bardzo..

VJ jak i każdy inny selekcjoner U-21 powinen mieć wgląd tylko do baz zawodników, których obejmuje jego kadencja. I żadnych innych. 18-latkowie z draftu w ogóle go nie powinni interesować i nie powinien mieć wobec nich żadnych mocy decyzyjnych.
Pisałem o tym wielokrotnie.

Nie wiem czy można wyciągnąć coś więcej z U21 ale wiem, że robi co się da nawet jak jest to niepopularne działanie. A błędy w taktyce i porażki..za to i ja bym z chęcią każdego selekcjonera rozliczał lub chciał chociażby wytłumaczenia.

Wyjaśnień jednak żadnych nie było.

nie wiem jak to hula ale widzę dopowiedź powyżej czemu i jakich dał grajków. Tylko, że wciąż uznaję, że nie jego brożkaą jest działanie i inicjowanie działań na rzecz obniżenia wartości U21

Dlatego, że wszyscy siedzą cicho jestem zmuszony reagować.
Bo inaczej nic się nie zmieni.

nie wqiem tego ale wygrana nawet w U21 by nas w obecnym stanbie rzeczy ucieszyła.

Myślisz, że nie czekam na wygraną?
Nawet jeśli porażki... służą słusznej sprawie.

This Post:
55
159725.95 in reply to 159725.93
Date: 10/21/2010 8:46:21 AM
AC_Milan
IV.31
Overall Posts Rated:
231231
Nie będę dyskutował z kimś, kto obraża mnie w każdym poście i piszę w dodatku nieprawdę. Z tego co do mnie ostatnio pisałeś to chciełeś żebym powołał do kadry zawodnika zanim zbocieje. Nie wiem czy wiesz, ale go powołałem i ktoś go kupił. Kto? Nie mam pojęcie i nic mnie to nie obchodzi. Swoje zrobiłem, nie musiałem Ci nic odpisywać. Poza tym nie przypominam sobie, żebym Ci na coś nie odpisał, jeśli tak to przepraszam.
Nie dawno były wybory na selekcjonera U-21. czemu nie startowałeś ze swoim programem? W wątku z debatą wyborczą (158853.1) ani razu nie zabrałeś głosu. Tymczasem drugi sezon z rzędu płaczesz na forum jaki to vinnie jest bee, bo Ci nie dał zawodników. Człowieku, weź trochę wyluzuj. Wygrałem po raz drugi w demokratycznych wyborach, to że nie podoba Ci się moja praca, masz do tego prawo. Masz możliwość to wyrazić poprzez brak poparcia dla selekcjonera U-21. Dla mnie koniec tematu. Do usłyszenia przy okazji następnego draftu ;)

This Post:
00
159725.96 in reply to 159725.93
Date: 10/21/2010 8:51:28 AM
Overall Posts Rated:
7474
a czemu ma być sprawiedliwy skoro każdy ma dbać o swój tyłek? Mam wrażenie, że roszczenia wysuwają wobec U21 nie ci co mają jakieś do tego prawo. Jestem za tym, żeby rozwinąć współpracę pomiędzy U21 i NT tak, by najlepsi z najlepszych nie byli nimi tylko do roku 21 ale i mieli szansę dalej coś osiągnąć...

Jak sobie to wyobrażasz skoro najlepsi zawodnicy wg selekcjonera U-21 są sprzedawani zaraz po odpadnięciu z rozgrywek (patrz: Centrzy, Podniesiński, Trojnara itd.)? Użytkownicy dostają wysokie potencjały w drafcie a po 4 sezonach treningu ich sprzedają, bo ich pensje względem umiejętności są nieadekwatne i utrzymywanie ich w zespole ze sportowego i ekonomicznego punktu widzenia nie ma sensu. Tak samo jak tym bardziej nie ma dalszy trening umiejętności przygotowujących ich do gry w NT.
Oni w ogóle nie powinni się znaleźć w U-21. Pisałem o tym, że U-21 spokojnie wystarczy potencjał supergwiazda.

ale powtarzam. To nie powinno być inicjowane przez vinniego bo wtedy bym miał niestety wątpliwości, czy dobro U21 (za które odpowiada) jest dla niego najważniejsze...

Z tego samego powodu selekcjoner U-21 nie powinien dzielić zawodników po drafcie.

najlepiej, by wybierany był jeden selekcjoner dla dwóch kadr...ale tak nie ma więc chyba nie powinno się zmuszać obniżenia szans na dobrą robotę jednego i to jego rękami bez udziału czy chociażby większego zaangażowania reszty - a więc tych którzy odpowiadają też za NT

Wystarczy, że selekcjoner NT będzie nadrzędny (będzie miał internet i będzie się logował) i nie będzie ulegał selekcjonerowi U-21, który powinien zajmować się tylko obecnym, grającym rocznikiem a nie trenującymi.

p.s. użytkownik nie musi się godzić z vinniem i jego sztabem w zakresie treningu pod U21. Co stoi na przeszkodzie by do tych samych prewzesów napisać z wyjaśnieniem, że ma też szansę na grę w NT w dalszej perspektywie. A gra w U21 może mu to w niesprzyjających warunkach uniemożliwić.

Musiałby istnieć system przepływu informacji. A tego nie ma. Bo nie ma i współpracy.

Czemu krytykuje się tego, który coś chce robić dobrze a aaa... hmmmm..chce robić i tyle.

Krytykuję obecny system!

A VJ obrywa się rykoszetem za upór i skąpstwo ;)

Last edited by Hawkeyed at 10/21/2010 8:53:43 AM

This Post:
00
159725.97 in reply to 159725.95
Date: 10/21/2010 9:02:16 AM
Overall Posts Rated:
7474
Nie będę dyskutował z kimś, kto obraża mnie w każdym poście i piszę w dodatku nieprawdę.

Pokaż mi chociaż jeden post gdzie ja Cię obrażam i piszę nieprawdę.

Z tego co do mnie ostatnio pisałeś to chciełeś żebym powołał do kadry zawodnika zanim zbocieje. Nie wiem czy wiesz, ale go powołałem i ktoś go kupił. Kto? Nie mam pojęcie i nic mnie to nie obchodzi. Swoje zrobiłem, nie musiałem Ci nic odpisywać. Poza tym nie przypominam sobie, żebym Ci na coś nie odpisał, jeśli tak to przepraszam.

Tak, jednego powołałeś. Zgadza się. Kupił go Australijczyk.
Dwóch następnych nie powołałeś, ale mi chociaż odpisałeś, że wg Ciebie nie ma sensu ich powoływać bo stracisz entuzjazm a oni i tak nie byli trenowani jak trzeba. Zgodziłem się.
Potem wysłałem Tobie dwóch kolejnych, gdy już entuzjazm nie miał znaczenia. Pisałem nawet, że byli trenowani. I ani ich nie powołałeś, ani nie odpowiedziałeś dlaczego nie powołujesz.

Nie dawno były wybory na selekcjonera U-21. czemu nie startowałeś ze swoim programem?

Bo nie chciałem zostać selekcjonerem U-21?

W wątku z debatą wyborczą (158853.1) ani razu nie zabrałeś głosu.

Bo nie chciałem Tobie szkodzić.
Uznałem, że nie będę Tobie przeszkadzał w reelekcji. Bo niby jakie miałbym mieć z tego korzyści?
Ale o tym chyba nie pomyślałeś.

Tymczasem drugi sezon z rzędu płaczesz na forum jaki to vinnie jest bee, bo Ci nie dał zawodników.

Nie Ty, tylko system.
A nie dałeś swoją drogą.
I nie mi, tylko ogólnie kadrze NT.

Wygrałem po raz drugi w demokratycznych wyborach, to że nie podoba Ci się moja praca, masz do tego prawo. Masz możliwość to wyrazić poprzez brak poparcia dla selekcjonera U-21.

Mam też możliwość wyrażać swoje opinie.
Z którymi nie tylko ja się zgadzam.

Dla mnie koniec tematu. Do usłyszenia przy okazji następnego draftu ;)

W taki właśnie sposób wygląda współpraca.
"To ja rządzę i dzielę a Ty sobie kliknij, że nie popierasz selekcjonera".

This Post:
00
159725.98 in reply to 159725.97
Date: 10/21/2010 9:38:46 AM
Overall Posts Rated:
33
Wychodzi na to, że aktualni trenerzy kadry powinni się zamienić miejscami i wszystko by było w prządku.

I uważam, że trener U21 rzeczywiście powinien być podporządkowany trenerowi seniorów i realizować jego strategię i wszystko by było wtedy racjonalne. I nie chodzi mi o osoby tylko o stanowiska.

Ps. Może powołać PZKosz, który będzie wybierał trenera. (żartuję :))

Advertisement