BuzzerBeater Forums

Poland - II.3 > Sezon 18

Sezon 18

Set priority
Show messages by
This Post:
11
200453.88 in reply to 200453.87
Date: 1/31/2012 3:15:05 PM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
Ja tam liczę że F1 pokarze jeszcze zęba;)

Z mojego punktu widzenia to lepiej żeby nie pokazywał ;) A jeżeli już to ledwo małego kiełka ;)

A tak poważnie to muszę uczciwie powiedzieć, że jestem pod wrażeniem gry F1 w całym sezonie a w PO już szczególnie. Patrząc na kadrę zespołu wydaje się, że szału nie ma ale wyniki i staty wyciskane w meczach budzą respekt i szacunek.
Po tym jak zobaczyłem jakiś czas temu graczy Rosomaków trochę inaczej patrzę na zawodników w BB.... Po tym co widzę w teamie F1 jeszcze bardziej się przekonałem, że moje spostrzeżenia z początku stycznia były słuszne...

This Post:
00
200453.89 in reply to 200453.88
Date: 1/31/2012 3:35:04 PM
Overall Posts Rated:
2020

A tak poważnie to muszę uczciwie powiedzieć, że jestem pod wrażeniem gry F1 w całym sezonie a w PO już szczególnie.

Też coś w tą nutę gdzieś tam wcześniej pisałem;) W tej chwili pensje F1 już są na miarę średniej ligowej, ale jeszcze w 2/3 sezonu były najniższe... a i tak wtedy miał sporą przewagę w konfie nad resztą...

Więc z mojej strony też wyrazy uznania.
Hmmm ja tam mogę podejrzewać, że F1 umie (lubi) korzystać z bungi... lepiej niż inni w naszej konfie,

Po tym jak zobaczyłem jakiś czas temu graczy Rosomaków trochę inaczej patrzę na zawodników w BB.... Po tym co widzę w teamie F1 jeszcze bardziej się przekonałem, że moje spostrzeżenia z początku stycznia były słuszne...

Jestem ich strasznie ciekaw, jak co to na bb-Maila albo na forum jakieś małe podsumowanie proszę;)

Ps Graty dla Legionu i Debeściaków;)

Żyj i pozwól żyć innym.
This Post:
11
200453.90 in reply to 200453.89
Date: 1/31/2012 3:41:15 PM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
Na maila Ci coś skrobnę. Jak zdążę dzisiaj a jak nie to jutro po południu.
A podsumowanie sezonu myślę, że przydałoby się od każdego - sezon jego oczyma Ja ze swojej strony zobowiązuję się coś skrobnąć w sobotę po finale...lub w niedzielę po finale ;)

This Post:
00
200453.91 in reply to 200453.90
Date: 1/31/2012 4:00:48 PM
Overall Posts Rated:
2020
Ok, może ktoś jeszcze z naszych milczków się wypowie do tego czasu.

Pozdro

Żyj i pozwól żyć innym.
This Post:
11
200453.92 in reply to 200453.1
Date: 2/4/2012 2:36:56 PM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
No i udało się rozstrzygnąć finał w dwóch meczach. Nie ma jeszcze statów więc nie wiem jakim nastawieniem zagrał F1 ale ja postanowiłem oszczędzać entuzjazm na 3 mecz i dzisiaj grałem PO-normal. Może i przydałoby się dodatkowe 250 tys z trzeciego meczu ale wtedy mogłaby się trafić jakaś kontuzja i mógłby być dramat.... A tak już dziś mogę świętować powrót do PLK

Postaram się dziś ( lub jutro ) napisać to obiecane podsumowanie sezonu widziane moimi oczyma. Może ktoś jeszcze się o to pokusi na koniec, bo przez cały sezon to forum było niemal martwe...

This Post:
00
200453.93 in reply to 200453.92
Date: 2/4/2012 2:41:36 PM
Overall Posts Rated:
2020
Graty awansu, i szybko tu nie wracaj;)

Co do podsumowania to cierpliwie na nie czekam, swoje trzy grosze wtrącę jak zapoznam się z lekturą:)

Żyj i pozwól żyć innym.
This Post:
11
200453.94 in reply to 200453.1
Date: 2/5/2012 1:44:24 PM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
Zgodnie z obietnicą przedstawiam podsumowanie sezonu widziane moimi oczyma.

Nie chcę już wracać do przyczyn dlaczego znalazłem się w II lidze, bo nadal wywołują one u mnie niezbyt przyjemne wspomnienia... Miałem do wyboru dwie drogi: pewne korekty w składzie i mimo ujemnego bilansu tygodniowego walka o powrót do PLK lub odpuszczenie i przebudowa drużyny.... Postawiłem na to pierwsze rozwiązanie gdyż wiedziałem, iż jestem w stanie powalczyć o awans. Zdawałem sobie jednak sprawę z tego, że jeśli to się nie uda będzie to początek moich sporych problemów z kasą i ze składem...

Patrząc przed sezonem na skład ligi uważałem, że moimi głównymi rywalami w walce o awans będą M@T0D TEAM w mojej konfie oraz Erykos Rakonki po drugiej stronie. Patrząc z perspektywy czasu widzę, że bardzo nie doceniałem F1 oraz zespołu Telesfor Kutno.
Sezon rozpocząłem najgorzej jak można - czyli przegrałem u siebie z moim rywalem ligowym a zarazem głównym kandydatem do pierwszego miejsca w Big 8 - M@T0D TEAM. To był dla mnie dzwonek ostrzegawczy, że ten sezon wcale nie musi być taki lekki, łatwy i przyjemny jaki miał być. Po kilku kolejkach przyszła druga porażka...tym razem z Legionem W-wa. Wtedy zapaliła mi się "czerwona lampka" - nie dość, że wyniki są przeciętne to jeszcze w kasie było pusto... Musiałem więc sprzedać szykowanego na następce Boczka - Emanuele Bette (14023512). Dostałem za niego całkiem dobre pieniądze, które pozwoliły mi na uzupełnienie składu całkiem niezłymi zawodnikami i jednocześnie nie musiałem już z niepokojem co poniedziałek patrzeć w zakładkę "Finanse"...

Od tego momentu sezon nabrał dla mnie właściwego rytmu i kroczyłem od zwycięstwa do zwycięstwa. Nadspodziewanie długo też grałem w PP. Nastawiałem się na ligę ( wiadomo walka o awans ) i liczyłem się z tym, ze z PP odpadnę szybko... A jednak odpadłem dopiero w 7 rundzie z AZS UWM OLSZTYN ( PLK ). No ale by nie było zbyt różowo znowu klubowa kasa zaczynała świecić pustkami i zmuszony byłem do sprzedaży kolejnego zdolnego zawodnika - Ebera Quintany (14339500). Znowu niezła kasa za niego pozwoliła mi już bez obaw czekać na koniec sezonu.

Na kilka kolejek przed końcem sezonu zasadniczego zapewniłem sobie już pierwsze miejsce przed PO, co było dla mnie bardzo istotne.
W PO pierwsze dwie rundy nie były dla mnie specjalnie trudne ( spokojne zwycięstwa z niższym nastawieniem ). W finale chciałem grać z Erykosem, ponieważ znam trochę ten zespół z PLS i raczej wiedziałem czego się po nim spodziewać... Natomiast przyznaję, że patrząc na staty ostatnich meczów F1 obawiałem się finałowej konfrontacji z tym przeciwnikiem.
F1 ( podobnie jak ja ) nie miał problemów w obu meczach PO w Great 8 wygrywając w imponującym stylu.

Mimo że w finale miałem przewagę hali to jednak nie czułem się tak pewnie jak przez cały sezon. Pierwsza kwarta finałowego meczu potwierdziła moje obawy....ale na szczęście później było już lepiej i mogłem odetchnąć z ulgą - 1-0
W rewanżu postanowiłem zagrać mocnym składem ale PO-normal, by mieć przewagę entuzjazmu w ewentualnym decydującym meczu. Nie czułem się na tyle mocny, by z premedytacją odpuścić drugi mecz i zagrać o Majstra u siebie. Być może dlatego jestem teraz biedniejszy o 250 tys ale nie musiałem się stresować ;)
Awans zapewniłem sobie minimalnym wyjazdowym zwycięstwem

Sezon zakończył się więc wielkim i planowanym sukcesem - powrotem do PLK. Do tego Boczek zgarnął też tytuł MVP co mnie również bardzo cieszy. Do pełni szczęścia brakuje mi tylko....flagi Bahama ;)

Teraz muszę zaplanować co chcę osiągnąć w kilku najbliższych sezonach i obrać odpowiednią strategię....

Jeśli chodzi o II.3 to mam nadzieję, że nie dostaniecie tu jakiejś bardzo mocnej drużyny Z PLK i ktoś nowy wdrapie się do góry. Faworytami będą chyba te drużyny co w tym sezonie ale awansu życzę najbardziej aktywnym na forum graczom czyli Szulkinowi ( chyba nieco na wyrost ;) i Erykosowi.

PS. Ciekaw jestem dalszego rozwoju drużyny F1.....

This Post:
00
200453.95 in reply to 200453.94
Date: 2/5/2012 5:11:11 PM
Overall Posts Rated:
2020
No to kolej na moje trzy grosze;)

Jak to ktoś gdzieś tam pisał na czacie, by awansować do I ligi pierw trza wymodlić aby spadkowicz z I ligi nie miał aspiracji do jej powrotu... Bo jeśli je ma, to na ogół szary II ligowiec stoi na straconej pozycji.
Jednak wyniki F1 każą mi patrzeć na awans innej drużyny (niż spadkowicz z I ligi) w jaśniejszych barwach.

Ja osobiście w tym sezonie jak i w poprzednim nie miałem parcia na awans, jednak czas na zmiany;) Wyniki Silesi ( mojego odwiecznego rywala z III ligi) dają na to kilka promyków nadziei.

Czekam jednak na aktualizacje pensji i nowe zespoły, i wtedy pomyślę czy nadszedł ten sezon...

Ps Graty Mr.Prezidento mimo że na początku zaliczyłeś dwie porażki (które trochę mnie zdziwiły) szybkie korekty pozwoliły na w miarę spokojny awans. Szybko tu jednak nie wracaj jak co;)

A naszej podobno najsłabszej lidze życzę ciekawego następnego sezonu;)

Żyj i pozwól żyć innym.
This Post:
00
200453.96 in reply to 200453.95
Date: 2/6/2012 2:06:36 AM
Debeściaki
II.3
Overall Posts Rated:
9292
Second Team:
BMP 666
Ja na ogół unikam forum, jednak na podsumowanie sezonu się skuszę:)

W sumie sezon dla Debeściaków udany, jako że zespół się utrzymał. Jednak pozostał mi pewien niesmak, mam wrażenie, że kilka spotkań mogłem zagrać inaczej (zarówno ustawieniem jak i entuzjazmem) i PO w zasięgu ręki. Co utwierdza mnie w przekonaniu, że dalej nie ogarniam tej gry. Trochę obserwacji najlepszych zespołów na pewno nieco mnie oświeciło i mam trochę przemyśleń, więc może w następnym sezonie będzie lepiej.

Gratuluję zwycięzcy - muszę przyznać, że na początku mojej gry w BB przeglądałem intensywnie wszelkie fora w poszukiwaniu informacji dotyczących taktyk, treningu, itp itd, i z zachwytem i czytałem wpisy niejakiego Mr.President_ELIT, który już wtedy odnosił sukcesy i cieszył się autorytetem wśród innych graczy. No a w tym sezonie przyszło mi zagrać w nim w jednej lidze:)
Pozdrawiam Mr.President i życzę dalszych sukcesów!

Ligowym rywalom życzę powodzenia w drafcie(ja tradycyjnie nic nie dawałem, więc będzie bieda) i do zobaczenia w następnym sezonie.